Umarex 1911 - zasekávanie
-
friendly_hofstadter
Umarex 1911 - zasekávanie
Zdarec,
Nedávno som si kúpil Government 1911-ku od Umarex-u. Jedna vec, ktorá ma na nej dosť znepokojuje je, že pri ručnom obťahovaní vyhadzovač nepracuje vždy správne. Aj pri rýchlych pohyboch záveru zhruba 3 z 8 nábojov nevyletia a zaseknú sa v komore. Vyzerá to tak, ako keby ich ani vyhadzovač nezachytil, len proste zostanú vnútri.
Toto sa však nedeje len pri ručnom obťahovaní, ale aj pri streľbe, čím je zbraň na sebaobranu prakticky nepoužiteľná.
Nemáte s tým niekto skúsenosti/neviete poradiť čo s tým?
Vopred dík.
Nedávno som si kúpil Government 1911-ku od Umarex-u. Jedna vec, ktorá ma na nej dosť znepokojuje je, že pri ručnom obťahovaní vyhadzovač nepracuje vždy správne. Aj pri rýchlych pohyboch záveru zhruba 3 z 8 nábojov nevyletia a zaseknú sa v komore. Vyzerá to tak, ako keby ich ani vyhadzovač nezachytil, len proste zostanú vnútri.
Toto sa však nedeje len pri ručnom obťahovaní, ale aj pri streľbe, čím je zbraň na sebaobranu prakticky nepoužiteľná.
Nemáte s tým niekto skúsenosti/neviete poradiť čo s tým?
Vopred dík.
je to mozno len moj pocit ale zda sa mi ze tie 1911tky pekne flakaju, ja mam od Bruni a uz je v reklamacke, sice s inym problemom ale aj tak. Navzdory tomu ako orginal 1911 je oznacovana ako velmi spolahliva a osvedcena zbran, plynovky sa zasekavaju, nestrielaju na prvy raz a podobne speciality. Skus ju este poriadne vymastit hlavne drahu pohybu zaveru, alebo skus inu znacku streliva, mne sa najviac osvedcili umarexy...Alebo sa na to vyflakni a daj to reklamovat ale rataj s tym ze mesiac zbran neuvidis...
-
friendly_hofstadter
Je to škoda, nerátal som s tým že to môže byť jednoducho shit. Muníciu som inú ako Umarex ani neskúšal. Namastený je dosť, skôr ide o to, ako keby náboj vôbec neprišiel do kontaktu s vyhadzovačom alebo niečo podobné. Proste niektoré vyletia von ako majú, niektoré ostanú ležať v komore. Niektoré sa otočia o 180° a poskakujú a potom sa zaseknú. Myslíš, že reklamáciou niečo docielim, alebo mi len pošlú druhú rovnako pofidérne funkčnú?
-
friendly_hofstadter
-
friendly_hofstadter
-
friendly_hofstadter
Ešte by som sa rád spýtal:
Platí pre expanzné zbrane iný reklamačný poriadok ako pre ostatný tovar? Lebo na otázku čo sa stane keď mi pošlú druhý nefunkčný kus mi bolo odpovedané, že ho môžem znovu reklamovať a bude sa to opakovať.
Tak by ma zaujímalo, či si môžem pri tretej reklamácii nárokovať vrátenie peňazí.
Jo. A tiež by som rád vedel, či zasekávanie sa v takomto prípade je považované za "znemožnenie riadneho užívania veci".
Platí pre expanzné zbrane iný reklamačný poriadok ako pre ostatný tovar? Lebo na otázku čo sa stane keď mi pošlú druhý nefunkčný kus mi bolo odpovedané, že ho môžem znovu reklamovať a bude sa to opakovať.
Tak by ma zaujímalo, či si môžem pri tretej reklamácii nárokovať vrátenie peňazí.
Jo. A tiež by som rád vedel, či zasekávanie sa v takomto prípade je považované za "znemožnenie riadneho užívania veci".
-
friendly_hofstadter
Presne tak. Je to tovar ako každý iný.
Ak ti reklamáciu neuznajú treba trvať na vydaní potvrdenia, že reklamáciu neuznávajú. Aby ťa len tak neodpinkali, treba prísť radšej z rodičom, prípadne starším kamarátom.
Ak budeš mať tento papier musíš si dať na vlastné náklady v príslušnej skúšobni urobiť na zbraň atest o jej nefunkčnosti. Ak aj ten budeš mať, môžeš podať žalobu na súd. V nej sa budeš domáhať svojho práva na odstúpenie od zmluvy a vrátenie kúpnej ceny. Ak vyhráš musí ti predajca zaplatiť tvoje náklady za posudok, súdny poplatok a prípadného právneho zástupcu.
Ak ti reklamáciu neuznajú treba trvať na vydaní potvrdenia, že reklamáciu neuznávajú. Aby ťa len tak neodpinkali, treba prísť radšej z rodičom, prípadne starším kamarátom.
Ak budeš mať tento papier musíš si dať na vlastné náklady v príslušnej skúšobni urobiť na zbraň atest o jej nefunkčnosti. Ak aj ten budeš mať, môžeš podať žalobu na súd. V nej sa budeš domáhať svojho práva na odstúpenie od zmluvy a vrátenie kúpnej ceny. Ak vyhráš musí ti predajca zaplatiť tvoje náklady za posudok, súdny poplatok a prípadného právneho zástupcu.
-
friendly_hofstadter
-
eloquent_shtern
-
friendly_hofstadter