Umarex 1911 - zasekávanie

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
friendly_hofstadter

Umarex 1911 - zasekávanie

Príspevok od používateľa friendly_hofstadter »

Zdarec,

Nedávno som si kúpil Government 1911-ku od Umarex-u. Jedna vec, ktorá ma na nej dosť znepokojuje je, že pri ručnom obťahovaní vyhadzovač nepracuje vždy správne. Aj pri rýchlych pohyboch záveru zhruba 3 z 8 nábojov nevyletia a zaseknú sa v komore. Vyzerá to tak, ako keby ich ani vyhadzovač nezachytil, len proste zostanú vnútri.

Toto sa však nedeje len pri ručnom obťahovaní, ale aj pri streľbe, čím je zbraň na sebaobranu prakticky nepoužiteľná.

Nemáte s tým niekto skúsenosti/neviete poradiť čo s tým?

Vopred dík.
Používateľov profilový obrázok
romanon
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

je to mozno len moj pocit ale zda sa mi ze tie 1911tky pekne flakaju, ja mam od Bruni a uz je v reklamacke, sice s inym problemom ale aj tak. Navzdory tomu ako orginal 1911 je oznacovana ako velmi spolahliva a osvedcena zbran, plynovky sa zasekavaju, nestrielaju na prvy raz a podobne speciality. Skus ju este poriadne vymastit hlavne drahu pohybu zaveru, alebo skus inu znacku streliva, mne sa najviac osvedcili umarexy...Alebo sa na to vyflakni a daj to reklamovat ale rataj s tym ze mesiac zbran neuvidis...
friendly_hofstadter

Je to škoda, nerátal som s tým že to môže byť jednoducho shit. Muníciu som inú ako Umarex ani neskúšal. Namastený je dosť, skôr ide o to, ako keby náboj vôbec neprišiel do kontaktu s vyhadzovačom alebo niečo podobné. Proste niektoré vyletia von ako majú, niektoré ostanú ležať v komore. Niektoré sa otočia o 180° a poskakujú a potom sa zaseknú. Myslíš, že reklamáciou niečo docielim, alebo mi len pošlú druhú rovnako pofidérne funkčnú?
romanon
prispievateľ

tazko povedat, ja teraz cakam na tu moju ze co z toho bude.
friendly_hofstadter

Takže asi reklamácia a počkať čo s tým bude, a keď nič tak buď zobrať inú alebo vrátiť cash, čo?

(Ozaj, kde si ju kupoval?)
romanon
prispievateľ

no , tak nejak...ja som kupoval na pistole.sk
friendly_hofstadter

No diq teda za rady, dúfam že na reklamačke s tým niečo urobia, aj keď osobne tomu neverím, lebo si neviem predstaviť čo by s tým asi tak spravili :D
friendly_hofstadter

Ešte by som sa rád spýtal:

Platí pre expanzné zbrane iný reklamačný poriadok ako pre ostatný tovar? Lebo na otázku čo sa stane keď mi pošlú druhý nefunkčný kus mi bolo odpovedané, že ho môžem znovu reklamovať a bude sa to opakovať.

Tak by ma zaujímalo, či si môžem pri tretej reklamácii nárokovať vrátenie peňazí.

Jo. A tiež by som rád vedel, či zasekávanie sa v takomto prípade je považované za "znemožnenie riadneho užívania veci".
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Platí vo všetkom presne to, čo si napísal. :D
friendly_hofstadter

Čiže platí reklamačný poriadok ako pre všetky ostatné produkty?

EDIT: A čo by som mal robiť ak by to zamietli?
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Presne tak. Je to tovar ako každý iný.

Ak ti reklamáciu neuznajú treba trvať na vydaní potvrdenia, že reklamáciu neuznávajú. Aby ťa len tak neodpinkali, treba prísť radšej z rodičom, prípadne starším kamarátom.

Ak budeš mať tento papier musíš si dať na vlastné náklady v príslušnej skúšobni urobiť na zbraň atest o jej nefunkčnosti. Ak aj ten budeš mať, môžeš podať žalobu na súd. V nej sa budeš domáhať svojho práva na odstúpenie od zmluvy a vrátenie kúpnej ceny. Ak vyhráš musí ti predajca zaplatiť tvoje náklady za posudok, súdny poplatok a prípadného právneho zástupcu.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Oliwerko, myslím, že v tomto prípade máš tiež šancu sťažovať sa na Slovenskej obchodnej inšpekcii, ktorá by mala preveriť tvoj podnet. V každom prípade, prajem veľa šťastia, pevné nervy a dobrý výsledok.
:wink:
friendly_hofstadter

Ja sa odpinkať nenechám, pokiaľ mám dosť infa o tom, čo robím, len som chcel riadne vedieť na čom som aby som vedel zareagovať v prípade odmietnutia.

Ešte raz ďakujem za pomoc! :wink:
eloquent_shtern

Príspevok od používateľa eloquent_shtern »

najlepsia znacka je kimar teraz ju mam a ani jeden problem s nou nemam vsetko ide plynulo aj ja som mal bruny a tiez som mal problemy
friendly_hofstadter

Dik za info. Ako prosím ťa funguje na tom KIMAR-e vyhadzovač?
Na tom Umarexe totiž je len kúsok plechu, ktorý má nábojnicu akože vyhodiť, funguje ale dosť náhodile.
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"