Používate ranu istoty?

Používate ranu istoty?

Vždy
62
43%
Nikdy
32
22%
Záleží od okolnosti
51
35%
 
Celkom hlasov: 145

bujny
častý prispievateľ
Príspevky: 1101
Registered for: 11 years 5 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Ja osobne dávam "ranu istoty" len zo svojej pištole na strelnici a doma keď ju odkladám. Pištoľ je na to stavaná a nemám betónové steny aby sa nedajbože guľa odrazila. Ak strieľam z požičanej zbrane zvyčajne sa pýtam majiteľa či ranu istoty alebo len spustiť kohút. Postup jednoduchý:
1, zásobnik von a "odložiť" medzi prsteník a malíček pravej ruky (tak ma to naučili na ZVS a schvaľujem tento postup, nakoľko som už videl zopár strelcov ktorý vybrali zásobník a nevedeli čo s ním - šibrinkovali s pištoľou po všetkych smeroch, kým zásobník odkladali do púzdra, vrecka alebo bárs kde)
2, palcom zakryjem úderník a odistím
3, obtiahnem záver, (náboj musí vyskočiť s komory, ak nie - je niečo zle, minimálne som celý deň chodil so zaistenou zbraňou bez náboja v laufe) pohľad do šachty, pohľad do komory
4, prst na spúšť a rana istoty do postele
5, pistoľ do trezoru a až potom sa starám o náboj čo bol v laufe a zásobníky

Ak by som mal pištoľ s vypúštaním kohúta alebo náchylnú na praskanie úderníka, možno by som to robil ináč, ale nemám, tak to robím takto.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Bratia Česi mi na LEX FB dopriali to, čo som na tomto fóre ani na FB Legis Telum nedostal. Poriadne flame! :twisted: A Panzer mi musí zmeniť nick na "tentononc" :lol:

Obrázok
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"