Aplikácia pripomínania platnosti dokladov

Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Aplikácia pripomínania platnosti dokladov

Príspevok od používateľa gewehr »

Zdravim dámy a páni, LT má za sebou nasledujúci počin

Obrázok Obrázok

http://legistelum.sk/component/content/ ... t-dokladov
priamy link https://play.google.com/store/apps/deta ... elum&hl=sk

prosím prípadne pripomienky sem, nech vieme vychytať muchy a postupne ju zlepšovať. ďakujem
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

a na nas jablkacov dojde tiez?

PS: este to rozsirit na PZP a STK a bude to dokonale :)
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

fuuuha
vyzera to super
:idea:
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

matus69 napísal:a na nas jablkacov dojde tiez?

PS: este to rozsirit na PZP a STK a bude to dokonale :)
pre jablkacov je to v schvalovani, v dohladnej dobe to bude k dispozici dufame
PZP a STK tam su a su oddelene, ci som zle pochopil otazku?
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

Podla screenshotu som to nevedel urcit. Tesim sa na to...
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Musim pochvalit cele LT.
Necakal som, ze i na tomto fronte zabojujete, pricom to len naznacuje akych schopnych ludi zastresujete.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

aplikaciu uz videli aj ludia na odd informatiky MV SR a prislubili spolupracu

MV bude publikovat v spracovatelnom formate uradne hodiny jednotlivych odd. zbrani, Jednotnych pracovisk dokladov atd, tak aby boli v aplikacii aktualizovane podla zadaneho okresu uzivatela.
pietro32i
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Mám návrh na dva zlepšováky:
1. Pri každom druhu dokladu by mohla byť možnosť zadať ich viac (väčší počet toho istého dokladu). Smartfóny nemusia mať všetci členovia rodiny a takto by si jeden člen mohol nahádzať všetky doklady celej svojej rodiny - nahádže si tam napr. cestovné pasy aj detí.
2. Nebola by zlá voliteľná možnosť nejak si zabezpečiť vstup do tejto aplikácie s ohľadom na to, že pri strate/odcudzení smartfónu by som sa netešil, že sú takmer všetky údaje celej mojej rodiny v cudzích rukách.
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Opravte ma, možno som len troll, ale ja na svojich preukazoch zbraní neviem nájisť dokedy platia, nemám to tam uvedené. Iba dátum vydania. Opomenul som snáď niečo v zákone ?

A tlakové skúšky tam tiež nie sú uvedené, tie mam vyrazené len na zbraniach samotných a tie samozrejme u krátkych treba urobiť podľa zákona každých 10 rokov. Ale tiež neviem presne kedy, deň a mesiac. Iba rok tam mám na závere vyrazený. Takže mesiac si asi zvolím sám. Orientovať sa podľa dátumu vydania karty zbrane tiež nedá, lebo som menil tri krát zbroják (rozšírenie na E, zrušenie E a zmena trvalého bydliska) takže karty mi menili tiež. A vždy tam dali nový dátum vydania, take presný dátum tlakovej skúšky u dvoch mojich starožitností by vedeli len na odelení zbraní, lebo vtedy som im to tam niesol k zaevidovania aj ústrižkom nákupného povolenia. A tú, čo som kúpil ako novú, to sa čo má riadiť podľa dátumu na bločku z obchodu ? Zhodou okolností ho ešte mám.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

§ 23
Platnosť zbrojného preukazu
Policajný útvar vydá zbrojný preukaz s platnosťou na desať rokov; cudzincovi s platnosťou na čas jeho
povoleného pobytu na území Slovenskej republiky, ak má byť jeho pobyt kratší ako desať rokov. Platnosť
zbrojného preukazu držiteľa, ktorý si podal v lehote podľa § 24 ods. 1 žiadosť o vydanie nového zbrojného
preukazu a o ktorej nebolo rozhodnuté do uplynutia doby platnosti predchádzajúceho zbrojného preukazu,
sa predlžuje až do právoplatného rozhodnutia o vydanie nového zbrojného preukazu.
§ 24
Nový zbrojný preukaz
(1) Žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu sa podáva najneskôr 30 dní pred skončením platnosti
zbrojného preukazu.

Neviem teda či len mne, môžem sa mýliť, ale tie ďalšie otázky mi prídu ako zámerná provokácia a riešenie absolútnych hlúpostí.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Overovanie zbrane
Každá zbraň musí mať tlakovú skúšku, overovanie zbrane zabezpečuje autorizovaná osoba. Zákon č.190/2003 o zbraniach a strelive jasne stanovuje dobu platnosti skúšky podľa druhu zbrane.

§ 38
(1) Držiteľ zbrane je povinný do 60 dní od výzvy policajného útvaru predložiť zbraň na jej overenie autorizovanej osobe, ak policajný útvar pri kontrole zistil, že od posledného overenia uplynula lehota 10 rokov pri krátkej guľovej zbrani, 15 rokov pri dlhej brokovej zbrani a 20 rokov pri dlhej guľovej zbrani alebo kombinovanej zbrani, alebo ak je dôvodné podozrenie zo zlého technického stavu zbrane.
(2) Ustanovenie odseku 1 sa nevzťahuje na zbrane držané na zberateľské účely.
(3) Autorizovaná osoba zasiela najneskôr do desiateho dňa v mesiaci zoznam overených zbraní za uplynulý mesiac ministerstvu; v oznámení uvedie druh zbrane, značku zbrane, typ zbrane, kaliber zbrane a výrobné číslo zbrane, výsledok overenia zbrane a osobné údaje držiteľa zbrane, u fyzickej osoby – podnikateľa obchodné meno, miesto podnikania, identifikačné číslo a u právnickej osoby jej názov, sídlo a identifikačné číslo.
Bauer
Opravte ma, možno som len troll....
:roll: :?: :?: :?:
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Ja tu nikoho nechcem provokovať, a obzvláš nie teba Zoid, lebo si ťa vážim, len na tom obrázku hore som cítal od vrchu nadol
gewehr napísal: Obrázok
Zbrojný preukaz, ten má samozrejme platnosť,
Občiansky preukaz, ten má platnosť.
Bankomatová karta, aj tá má platnosť.
Potom je tam PREUKAZ ZBRANE a u toho preukazu som platnosť nenašiel, takže buď je to zlá ilustrácia alebo mám návrh to odtiaľ vypustiť.
Potom tam úplne naspodu boli tlakové skúšky a tie samozrejme majú svoj dátum u konkrétnej zbrane, kedy ich treba urobiť a ich pripomenutie má zmysel.

Tak prosím nediskutujme úplne OT o tlakovkách ani o platnosti ZP. Ja som mal len návrh na vypustenie z poradovníka toho PREUKAZU ZBRANE.
daredevil
prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa daredevil »

super vec, akurát som uvažoval, že si dám nejaké pripomienky do NB, ale teraz je to už vyriešené, ďakujem :idea:
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

pietro32i napísal:1. Pri každom druhu dokladu by mohla byť možnosť zadať ich viac (väčší počet toho istého dokladu)
Túto možnosť v aplikácii máš.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Bauer: dosť si ma osviežil v tento sparný deň. Tebe sa máli? Ty si prosíš ešte určiť platnosť aj na samotný doklad k zbrani??? A načo :?:
Preukaz zbrane je platný dovtedy- kým sa nezmení niečo ohľadne zbrane, ku ktorej bol vydaný alebo u držiteľa tej zbrane (napr. ZP). Napríklad.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"