Pokiaľ ma pamäť neklame, tak nemci vo WWII čierne prilby bez označenia nemali. Tá tvoja bude así M35 po vojne premaľovaná na čierno, ktoré hojne používali naši hasiči, alias požiarnici
Vykopavky z WW2 a co na to zakon...
^^Tak, tak ale su pôvodne vojnove nemecke, len je orlica premalovana. Nevravim, ze su to tie moje, ale pouzivali sa aj cierne bez oznacenia, videl som take stare fotky este z bojov proti partizanom v Juhoslavii a mali aj taketo cierne. Ale vratme sa k teme tak co, nasiel niekto zachovaly Mauser P08, alebo nieco zaujimave? Aj karabina Mauser 98K by stacila
.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 14 Nov 2008, 19:49, upravené celkom 1 krát.
CO8R4 napísal
Svojho času niekde na miestach bojov 2. svetovej / Dukla...to nie je podstatné / nejaký pán našiel evidenčné štítky vojakov wermachtu. Tieto zobral a pri najbližšej ceste odniesol na veľvyslanectvo vtedajšej NSR.
Po nejakej dobe zastavila pred jeho príbytkom limuzína s CD špz a vystúpil pracovník veľvyslanectva. Spolu s ním došli aj príbuzní pozostalých, ktorých našli na základe štítkov. Nemci boli vždy precízni, šak ešte aj v lágroch evidovali topánky / to na okraj /
Nálezcovi oných štítkov doniesli vraj takú bohovskú výbavu ručného vercajku, že až oči mu vypadli, to ako z vďaky,že pozostalí sa dozvedeli aspoň čo,to
Pekné, no nie 
Ja k tomu len takú malú príhodu z čias dávnejších.ale clovek nikdy nevie ci to neposlem nahodou do Nemecka za nejake eura , lebo tam zato pytaju dost.
Svojho času niekde na miestach bojov 2. svetovej / Dukla...to nie je podstatné / nejaký pán našiel evidenčné štítky vojakov wermachtu. Tieto zobral a pri najbližšej ceste odniesol na veľvyslanectvo vtedajšej NSR.
Po nejakej dobe zastavila pred jeho príbytkom limuzína s CD špz a vystúpil pracovník veľvyslanectva. Spolu s ním došli aj príbuzní pozostalých, ktorých našli na základe štítkov. Nemci boli vždy precízni, šak ešte aj v lágroch evidovali topánky / to na okraj /
Nálezcovi oných štítkov doniesli vraj takú bohovskú výbavu ručného vercajku, že až oči mu vypadli, to ako z vďaky,že pozostalí sa dozvedeli aspoň čo,to
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_ganguly
Mam doma aj jednu najdenu historicku perkusnu pusku (Najdena na povale po dedovy
), nieje v strelbyschopnom stave. Rok vyroby je urcite spred 1890. Mechanizmus je v dost zachovalom stave, potreboval by som vas poziadat o jej identifikaciu o aku znacku sa jedna, co sa mne nepodarilo. Dnes vecer, alebo zajtra dam do prislusnej temy aj foto (Perkusne zbrane). Velmi by ma to zaujimalo. Este keby som mal k nej aj originalnu hlaven
.