Skryte nosenie zbrane

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

BKSL napísal: O este od veci.
Chcem sa spytat ze kolko straca strela na "vysku" pri strelbe z G26 na 100 metrov ? Napr. padne o 1 meter vzhladom na os hlavne a tak.
Cital som ze G26 je pouzitelny do 65 metrov (asi relativna presnost ) a dalsia uvadzana vzdialenost bola 155 metrov, to neviem co bolo ci este dostatocna ranivost alebo co.
Neviem aku dlhu ma G26 hlaven a aku realnu rychlost ma tvoja strela.
Tipujem,ze mierne nadzvukovu,takze pokles na 100 m moze byt v rozmedzi 40-55cm. Co je ale cisla z brucha.Treba odmerat chronom ako to leti naozaj a potom to uz je hracka.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

arminius napísal:
kapula napísal:chcem sa spytat pre informaciu, ako je to s nosenim zbrane (ZP sk A) v prostriedkoch MHD, vo vlaku alebo autobuse? Podla mna, ked sa nosi zbran skryte tak by nemal byt problem, je to pravda?
V skratke a laicky by sa dalo povedať,že áno, ale zbraň a zásobník musia byť oddelene.
Tak to je vazne na hlavu postavene. Idem do mesta, mam so sebou zbran "v stave umoznujucom okamzite pouzitie" kedze mam sk. A, a teraz bud nenastupim do MHD alebo si zbran na zastavke vybijem :?: :?: :?: :!: :!: :!: :roll:
Tak to by som bol zvedavy kto to dodrziava.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 08 Dec 2009, 10:16, upravené celkom 1 krát.
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

berserker
arminius napísal:
kapula napísal:
chcem sa spytat pre informaciu, ako je to s nosenim zbrane (ZP sk A) v prostriedkoch MHD, vo vlaku alebo autobuse? Podla mna, ked sa nosi zbran skryte tak by nemal byt problem, je to pravda?

V skratke a laicky by sa dalo povedať,že áno, ale zbraň a zásobník musia byť oddelene.

Tak to je vazne na hlavu postavene. Idem do mesta, mam so sebou zbran "v stave umoznujucom okamzite pouzitie" kedze mam sk. A, a teraz bud nenastupim do MHD alebo si zbran na zastavke vybijem
Tak to by som bol zvedavy kto to dodrziava.
Držiteľ skupiny A zbrojného preukazu je oprávnený :
..... aj na nosenie tejto zbrane v stave, pri ktorom je strelivo v hlavni, v nábojovej komore hlavne, v nábojovej komore valca revolvera, v nábojovej schránke zbrane alebo v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani (ďalej len „stav umožňujúci okamžité použitie“), ak osobitný predpis neustanovuje inak.......

igoros na doplnenie
citácia:
Chcem sa ale spytat ci zatial gun mozem nosit len tak v pravom prednom vacku rifli ? Ked sa na ten vacok clovek zadiva tak vidi "divne" tvary, ale vyzera to podla mna v pohode. Rifle mam volnejsie a som 186cm/115 kg

to by malo byt v pohode a este keby isla nejaka mikina alebo tricko na rifle, nevidim v tom ziadny problem
Držiteľ zbrojného preukazu nesmie :
.............
e./ viditeľne nosiť zbraň, ak mu bol vydaný zbrojný preukaz s vyznačenou skupinou A,
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

arminius napísal:...... ak osobitný predpis neustanovuje inak.......
Ved prave. Som si precital osobitny predpis, prepravny poriadok MHD (BA ja KE). Tam je ze nabitu zbran mozu mat iba policajti, vojaci, atd. Ak mas Acko, tak mozes mat zbran zo sebou ale naboje musis mat oddelene. A toto je na hlavu postavene.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Boze jesne, ze na zastavke nebudes vybijat zbran :lol:. Zbran mas nosit skryto, tak ju nema co revizor vidiet a ani ta nema co obhmatavat (Ine je, ak ides na polovacku a mas na chrbte brokovnicu :D, tam len ukazes nabojovu komoru, ze ju nemas nabitu, ale to je zo zakona hadam kazdemu jasne). A ak by ti ju predsa len nasiel, tak sa treba seba sameho spytat ci ju nosim naozaj skryto a hrozi vam este dalekoväcsi pruser. Najviac co vam mozu, je vykazat vas z vozidla :lol:.
arminius
častý prispievateľ

C08R4 napísal
(Ine je, ak ides na polovacku a mas na chrbte brokovnicu
Na doplnenie :

Nie som síce poľovník , ale viem , že brok sa nosí v zlomenom stave . Neviem ale , ako je to s guľou :?:
revizor vidiet a ani ta nema co obhmatavat
Chcel by som vidieť , či by na mňa šáhol :lol:
C08R4
častý prispievateľ

Nedocital som sa v zakone, ze by mala byt brokovnica zalomena ak ju prevazas, ale to zrejme logicke, ze ju tak budes mat. Gulovnicu asi nezalomis :lol:. Ma byt v takzvanom stave neumoznujucom okamzite pouzitie, cize strelivo (aj zasobnik, nabojova schranka atd) ma byt oddelene od zbrane, to plati pri zbraniach ktore su na drzanie, ak ich prevazas do reviru, na strelnicu a atd. podla zakona. Pri opakovackach zrejme len strelivo oddelene. Skryte nosenie sa vztahuje iba na sk. A ZP.
arminius
častý prispievateľ

C08R4
Gulovnicu asi nezalomis
Keď máš dobrú flexu, všetko ide ...... :lol:
Nedocital som sa v zakone, ze by mala byt brokovnica zalomena ak ju prevazas,
Ale mám dojem , že existujú aj nejaké poľovné predpisy , alebo nie :?: Ale to je pre mňa aj tak aut . 8)
C08R4
častý prispievateľ

Este by ma zaujimalo, ako by si zalomil pumpovaciu brokovnicu :lol:.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

C08R4 napísal:Pri opakovackach zrejme len strelivo oddelene.
Podla mna aj pri opakovacke musi byt zasobnik mimo zbrane, nie len strelivo.
Teda ak sa da od zbrane nenasilne oddelit, samozrejme. :wink:
Naposledy upravil/-a yarco v 20 Nov 2008, 08:50, upravené celkom 1 krát.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 14:13, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ

Toto poznate? :)
Obrázok
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Pri mensich zbraniach s originalnym puzdrom taketo veci uz nie su tak poznatelne. A ked si na to zvykne aj samotny majitel zbrane tak identifikovat to dokaze len ten kto Vas pozna a vie ze nosite zbran, lebo uz Vas "preveruje" na konkretnom mieste na opasku :-)
jpeky
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa jpeky »

jedna otazka.... dost casto (musim) chodit v obleku. kedze v obleku sa strasne soferuje sako vacsinou zavessim nad zadnymi sedadlami cim ale zbran vylezie na svetlo sveta. tak isto ked zaparkujem idem si zobrat saku cim samozrejme vystupim z auta aj zo zbranou na opasku. asi predpokladam spravne, keby ma videl prislusnik PZ uhnal by som si dostatocny pruser...

:(
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"