Taurus PT92

eager_sinoussi

Taurus PT92

Príspevok od používateľa eager_sinoussi »

Dobrý večer páni. Chcel by som sa s vami podeliť o skúsenosť z minulého týždňa. Boli sme si s kolegami zastrieľať na neďalekej strelnici. Dvaja kolegovia s G-17, kolega s taurusom PT92 AF a ja s taurusom PT99 AFS. Ja som tam šiel s cieľom okukať si svoje prvé železo. Všetko išlo fantasticky. Géčka šlapali ako vždy bez zaváhania, ja som si zo svojou PT99- tkou porozumel od prvej chvíle, všetko bez problémov. Keď ale kolega dostreľoval improvizovaný stage, po poslednom výstrele mu nedorazil záver a nedalo sa s jeho 92-kou ani pohnúť. Dôvod? Prasknutá a následne pravdepodobne odutá hlaveň!!! Je nutné ale dodať, že to bola zbraň kupovaná od nevedno koľkého majiteľa a s nevedno koľkými vystrieľanými nábojmi. Na pohľad bolo zrejmé, že už má čo-to odžité... Chcel by som sa vás opýtať, či má niekto nejaké skúsenosti, s kupovaním hlavne a s cenovou náročnosťou takejto súčiastky. Tiež by som sa vás chcel opýtať akým spôsobom, by bolo možné dostať takto šprajcnutú hlaveň zo záveru. Ono sa nám ju totiž do teraz nepodarilo rozobrať... :oops:
Pokúsim sa dodať aj nejaké foto.
Za všetky vaše reakcie ďakujem.
friendly_panini

Príspevok od používateľa friendly_panini »

Nezabudni najskôr zájsť na evidenciu zbraní, oprava až potom. Je to dôležité, pri rozoberaní asi zmeníš charakter stôp................
Medzi nami, ak chceš strieľať nekupuj šrot. Ale nieje to univerzálny recept. Ja som vydul hlaveň na fungel novom Browningu - skoro som sa obesil, taká bola cena za novú hlaveň :-)
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Chalani, kde by sa dala u nas zohnat nova PT92? Ma ju niekto na tomto fore? Aka je cena zhruba?
R
častý prispievateľ
Príspevky: 3089
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa R »

X-pert: tiež by som išiel ako prvé na príslušné oddelenie z&s a opýtal sa na postup, potom napíš ako kolega dopadol. Bude to určite zaujímavé, zákon vyžaduje pred znehodnotením hlavnej časti zbrane jej expertízu na KEÚ čo sa asi nebude dať urobiť bez jej zničenia pri vyberaní. Neviem presne ako sa pt92 rozoberá ale ak musí ísť záver dozadu cez to zduté miesto tak lauf pôjde von asi iba odvŕtaním od ústia na čo najtenší priemer a obrúsením výdute pozdĺž zvrchu. Daj fotku ako to vyzerá ak môžeš.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

C08R4 napísal:Chalani, kde by sa dala u nas zohnat nova PT92? Ma ju niekto na tomto fore? Aka je cena zhruba?
Taurus dovaza Frano, ak sa nemylim. Minimalne sa u nich da kupit. Zavolaj do Nitry. Ja som skoro kupil PT99, len ju akurat nemali na sklade. :) Cena myslim bola nieco cez 20.
eager_sinoussi

Príspevok od používateľa eager_sinoussi »

Po dlhšej dobe som sa dostal k tej PT92-ke, tak prikladám foto:


Obrázok

Obrázok

Obrázok
Používateľov profilový obrázok
suigan
prispievateľ
Príspevky: 146
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa suigan »

čo sa týka mechanizmu - jen nejaký zásadný rozdiel medzi Taurusom PT 92 a Berettou 92?
Používateľov profilový obrázok
maros15
častý prispievateľ
Príspevky: 683
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Minuly tyzden som prikupil PT92 AFS v nereze.Za 250€ sa nedalo odolat.Vystrelil som zatial len 150 nabojov ale musim pochvalit.Na supu mi sadla.Za tu cenu je to skvela pistol.Strielal som aj z beretty 92 a je to velmi podobne.presnost rovnaka akurat v dlzke chodu spuste je taurus kratsi,co mi viac vyhovuje.vyhovuje viac aj vypustac/poistka na rame a nie na zavere ako beretta.Zvedavy som akurat na vydrz.Inak je to podla mna dobry kver.
Napísať odpoveď

Návrat na "Taurus"