Slovensky ZP a trvaly pobyt v zahranici

elegant_galileo

Slovensky ZP a trvaly pobyt v zahranici

Príspevok od používateľa elegant_galileo »

Myslel som, ze tu najdem odpoved na svoju otazku, ale zial nenasiel som. Mam uz 7 rokov trvaly pobyt v Nemecku, ked mam vlastny rodinny dom, aj trezor, ale prazdny (resp. je v nom synova vzduchovka :lol: ). Som drzitel ZP na polovne ucely a moje zbrane (solo gulovnica, gulobrok a brokova kozlica) mam uschovane v otcovom trezore na SK, kde som tiez prihlaseny k trvalemu pobytu (pobyt a obcianstvo si nechavam vlastne len kvoli ZP). Otec ma tiez ZP na polovne ucely. Chcel by som mat samozrejme svoje zbrane vo svojom dome vo svojom trezore, lebo na SK chodim asi 3-4x rocne. Tiez som sa pytal sefky okresneho odd. evidencie zbrani a streliva, nevedela mi sama povedat, ci mi mozu uviest v ZP miesto drzania zbrani mimo SR a v polovnych reviroch (tym padom by som ich mohol aj prevazat - mam blizko na Sumavu aj do Alp, kde by som tym padom mohol polovat), povedala mi, aby som sa spytal v Nemecku. Tu mi povedali, ze by som si musel podat ziadost o vydanie nemeckeho ZP, absolvovat skusky atd a po jeho vydani by som si mohol zbrane zaregistrovat na nemecky ZP. Aj tak by som ale pri kazdom prekroceni hranic aj v ramci Shengenu, ci do Rakuska, Ceska alebo Slovenska musel vybavovat cestovny zbrojny pas, ktory sa vydava len na dobu urcitu (myslim 30 dni) .
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

a co je tvoja otazka ?

ak chces mat zbrane v DE , poziadaj si o nemecky ZP a uloz si ich v nemecku. Nemozes s nimi ale volne korzovat cez hranice bez pozvanky na polovacku a EU zbrojného pasu.

mimochodom, ak mas zbrane ulozene v OTCOVOM trezore , tzn ma k nim otec pristup, pachas priestupok na useku zbrani a streliva, tym sa radsej nechval verejne
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Jedine, ze by mali zbran zapisanu obaja ako spolumajitelia.

EDIT: tema ku spoluvlastnictvu: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=12&t=1625
Naposledy upravil/-a Mesi v 06 Feb 2014, 10:44, upravené celkom 1 krát.
zandar
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

..dalsi cakatel JUDr. nach cita :D
elegant_galileo

Mam ZP uz 23 rokov, v Nemecku by som musel robit znovu skusky sposobilosti. Ked by som potom mal nemecky ZP, vzdy ked by som chcel ist na polovacku na SK, musel by som si vybavovat cestovny ZP (som clenom PZ). Dost blbe... Roman: nie je protizakonne, ze ma otec pristup k mojim zbraniam, pokial nemam viac ako 10 zbrani, nemusim ich mat dokonca ani uschovane vo vlastnom trezore, zakon stanovuje len mat ich uschovane tak, aby boli zabezpecene proti zneuzitiu, kedze ich mam v mieste mojho trvaleho bydliska, t.j. u otca, neporusil som zakon !
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Co ked ich zneuzije tvoj otec?
"Ander, ani vlasnomu ocoj never!"
canis lupus
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa canis lupus »

No neviem neviem, z tvojho príspevku mi vyplýva že keď napr môjmu otcovi prepne, urobí niečo z mojou zbraňou, tak nebudem mať problém. Chápem správne? Určite sa s tým nestotožňujem. Ak som ta zle pochopil, ber to ako nepodstatné :)
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

adrian123

Podstatné je, aby k nim otec, resp. iné osoby, nemali prístup. Teda, že kľúče od uzamknutého priestoru, v ktorom sú zbrane uložené, máš len ty.

Ak má otec zbroják, na ktorý môže držať alebo nosiť zbrane, ktoré vlastníš, preveď na neho spoluvlastníctvo zbraní a je vystarané. Viac k tomu v tejto téme: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=184758#p184758
inspiring_liskov

adrian precitaj si zakon nez zacnes pouzivat vykricniky.
Kazda jedna zbran musi byt zabezpecena a ak ich ma ulozene otec, tak si ich nezabezpecil pred nim.

Tvoj problem ma lahke riesenie, urob si DE papiere kup si v DE zbrane, zaregistruj si ich tam a uloz.

Svoje zbrane na SVK preved na otca, ci uz ako spoluvlastnictvo alebo vylucne nanho a na nemecku polovacku chod so zbranou ktoru mas v DE a na slovensku s tymi co mas teraz.

Jednoduche, legalne, ciste
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

roman napísal:... alebo vylucne nanho
S vypapierovaním zapožičania zbrane samozrejme, ak s nimi chce naďalej poľovať.
elegant_galileo

Nasiel som ovela jednoduchsie, legalnejsie a cistejsie riesenie. Neviem, preco by som si mal robit nemecky ZP alebo prepisovat moje zbrane na inu osobu. Vybavil som si jednoducho u policajtov europsky ZP, takze teraz mozem svoje zbrane vyviezt do ktorejkolvek krajiny EU, z ktorej mam pozvanie na polovacku. Kedze mi ho vystavil kamos, Nemec, majitel polovneho reviru na neurcitu dobu, mozem svoje zbrane drzat doma v Nemecku vo svojom trezore. :)
inspiring_liskov

ked myslis....

neviem ako nemeckym policatom v pripade problemu vysvetlis ze si 365dni v roku na pozvanku na polovacke

ale zasa, basy tam vraj maju cistejsie ako u nas
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

adrian123 napísal:Nasiel som ovela jednoduchsie, legalnejsie a cistejsie riesenie.
Z pohľadu nášho zákona je to možno čisté, i keď aj to dosť závisí od toho kto ten zákon bude vykladať a je to trocha hra na slovíčka.
Hlavne by som si na tvojom mieste preveril, či je to ok aj z pohľadu nemeckého zákona.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

roman napísal:ked myslis....

neviem ako nemeckym policatom v pripade problemu vysvetlis ze si 365dni v roku na pozvanku na polovacke

ale zasa, basy tam vraj maju cistejsie ako u nas
A odmeny pre advokatov su v cifrach ceny auta strednej triedy. Nehorazna trufalost toto robit v Nemecku :roll: :!:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

+ sa verejne pochvalit ako s tym vyj.. ,ehm vybabral
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"