Prihlasenie zbrane

Používateľov profilový obrázok
LtTT
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa LtTT »

No ale Ty popisuješ úplne inú situáciu, že predávajúci aj kupujúci idú spolu na okres kde je evidovaná zbraň. Ja hovorím o predaji v súlade zo zákonom ale bez zbytočného šaškovania na okrese odkiaľ je predávajúci.
Áno, súhlasím s Tebou, že náklady na cestovanie a čas sú vecou každého podľa jeho slobodného rozhodnutia ale prečo by mali byť násobené chybou v systéme, resp. svojským riešením ?
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

vrámci pripravovanej novelizácie zákona o ZaS môžu byť otvorené aj takéto otázky. Sám budem zvedavý, ako sa k návrhom postavia "autority" na PPZ
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

50BMG napísal:Zdravim,
Mal by som jednu otazku ako je to s prevodom zbrane kat. C? Predavajuci je z ineho okresu, musim ist s nim na ich oddelenie zbrani alebo sa to da odhlasit bez mojej pritomnosti a ja uz len prihlasim u nas na nasom?
bus driver napísal:Podla mna budes musiet ist na prepis s povodnym majitelom zbrane aj Ty. Referent pri prepise kontroluje doklady predavajuceho aj kupujuceho. OP a ZP nemozes dat do ruk cudziemu cloveku.
Zaujímalo by ma, čím sa takýto nákup líši od nákupu v predajni. Tam predsa prídem, položím na pult OP, ZP a prašule, predavač vypíše papier, vezmem zbraň a idem... žiadne chodenie na políciu!
A doma do 7 dní navštívim naše oddelenie, predložím pušku, kolok 4,50 a dostanem PZ. Dakde vyššie je asi chyba... :evil:
50BMG
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa 50BMG »

No dnesna skusenost - Zbran ohlasena bez mojej pritomnosti v mieste kde bola registrovana. Stacili moje udaje a majitel teraz uz byvaly ju odhlasil. Ja skocim pondelok u nas a malo by to byt secko :)
Tot moja dnesna skusenost.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

...takže aspoň u vás chyba nebola! Poteší :D

(Ozaj, a bývalý majiteľ odhlasoval "so zbraňou v ruke" alebo iba s papiermi a zbraň už bola u Teba?)
50BMG
prispievateľ

Mal ju pri odhlasovani referentka skontrolovala vyrobne cislo vypisala papier ktory predavajuci podpisal a odovzdal mi ho pri predavani zbrane. On tam dopisal moje udaje ako tak na neho pozeram tak moj podpis tam nikde nebol pozadovany.
aparapi
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

Mal by som otázku na zbraň sk. "C" - prepis z iného okresu. Nákupné p. nepotrebujem, ale v zákone je takáto vec

Držiteľ skupiny B, C, D, E a F zbrojného preukazu môže prepravovať zbraň a strelivo len na účely

opravy, úpravy, znehodnotenia, zničenia alebo výroby rezu zbrane alebo streliva,
overenia zbrane autorizovanou osobou,
výkonu zamestnania alebo oprávnenia podľa osobitného predpisu,
cvičnej alebo športovej streľby,
vystavovania zbrane alebo streliva,
prepravy zbrane alebo streliva medzi určenými objektmi alebo miestami určenými v preukaze zbrane alebo
odovzdania zbrane alebo streliva do úschovy.

Prepravovať zbraň a strelivo v iných prípadoch ako sú uvedené v predchádajúcom odseku je možné len na základe písomného súhlasu Okresného riaditeľstva Policajného zboru.
Takže pokiaľ nemám Zp "A" a potrebujem nejaký lajster zo svojho oddelenia, aby som mohol zbraň doviesť z "cudzieho" okresu?
inspiring_jennings

Príspevok od používateľa inspiring_jennings »

To aparapi: Na to sa vzťahuje tá klauzula "preprava medzi určenými objektmi"... To by si potom potreboval lajster aj na prepravu krabičky nábojov z iného okresu...
peterson
expert

zbraň kateg.C sa prepisuje formou odhlášky(zmena držiteľa zbrane). Nákup.povolenie potrebuješ na brok.automat alebo samonabíjaciu gulovnicu.
Klasickú brokovnicu kúpiš bez nákupka. Na prevoz zbrane dostaneš pri prepise kopiu odhlášky zbrane.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Pozor Peterson na dlzku hlavne.
Uz som raz bol na zbraniach prepisovat pumpu brokajdu a bez nakupka nas otocili 8)
inspiring_jennings

Príspevok od používateľa inspiring_jennings »

Máte pravdu, ospravedlňujem sa, akosi som zle prečítal, nevšimol som si prepis...
peterson
expert

Rasto: pumpu som prepisoval minulý rok a žiadne nákupko nebolo treba. Jej dlžka bola klasická
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ak ma pumpa dlzku hlavne 60 cm alebo menej, NP musi byt, je to zbran kategorie B.
aparapi
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

Vdaka účastníkom za odpovede, ale stále sa neviem z toho vysomáriť, zmiatol ma mail predajcu o požiadavkách na prepis z jeho "oddelenie".
Takže chceme prepísať na mňa zbraň kategorie C(perkusák), na ktorú sa nákupné povolenie nevydáva, vyplňa sa len tlačivo"Ohlásenie o prevode zbrane". Ja som si myslel, že zbraň "prevedieme" na okrese predajcu a s kopiou dokumentu nahlásim zbraň na mojom odd.
Ale postup je vraj iný - mám vyplniť tlačivo s mojimi údajmi, dať si ho potvrdiť na mojom oddelení, kde sa musí aj uviesť akú zbraň idem kúpiť (rovnako ako na nákupku), a až potom môžem ísť s tlačivom na oddelenie predajcu. :shock: Je to tak alebo predajca poslal zmätočnú informáciu?
Vdaka.
50BMG
prispievateľ

Ked som kupoval dlhu 22-ku ani som nebol na oddeleni kde bola registrovana. Predajcovi som poslal svoje udaje. Zo zbranou mi dal potvrdeny papier s tym som siel na svoje oddelenie novy preukaz a bolo.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"