Myslím že je to z dôvodu nakupu zbrane a zároven aj streliva do nej...Pretože strelivo sa predáva na preukaz zbrane, ktorý samozrejme v momente ked si zbran ešte len kupujete nemáte...
Takže sa do nákupného povolenia zapíše zbran a zároven sa zapíše druh a počet ks nábojov ktoré si človek k zbrani kupil...
Strelivo-treba nakupne povolenie?
Nevidim dovod, preco by ti nemohol predajca pri predaji zbrane, predat aj strelivo do nej - tak som to dnes riesil aj ja. Kupil som zbran a 4 krabicky nabojov do nej - nemali problem predat, aj ked som mal nakupko len na zbran a PZ samozrejme este nie. Ved je to logicke, mate povolenie na kupu zbrane a zo zakona mate pravo na nakup streliva do nej…
A znovu pisem, ze na moju otazku, ze kedy treba nakupko na strelivo, bola odpovedet policajtky jasna - ked sa nakupuje vacsie mnozstvo. Otazne je, co to je vacsie mnozstvo a kde to je povedane - zakon? aky? len nejaky predpis interny?
A znovu pisem, ze na moju otazku, ze kedy treba nakupko na strelivo, bola odpovedet policajtky jasna - ked sa nakupuje vacsie mnozstvo. Otazne je, co to je vacsie mnozstvo a kde to je povedane - zakon? aky? len nejaky predpis interny?
NP ti do doby vydania KZ tuto nahradza, takze strelivo by Ti mali predat aj na spravne vyplnene NP... s nakupkom na patrony si pockajme na odpoved od policajtov, lebo len tapeme...
Toto sa tu uz par krat rozoberalo, ale vec sa ma tak, ze nikde nie je napisane, ze NP je dcasna nahrada PZ, ani ze sa da na nho nadobudnut strelivo. Niekto dokonca pisal, ze ho na OR PZ upozornili, ze strelivo mu nemali predat.
Mrzo: pri zakone sa neriad tym, co je logicke, ale tym, co je napisane
Mrzo: pri zakone sa neriad tym, co je logicke, ale tym, co je napisane