WTSHTF - všobecne
-
elegant_khorana
Zdravim mna by zaujimala hlavne jedna vec ze na aky WTSHF sa pripravujete(ekonomicky, pandemia, cudzia armada, atd), lebo sa mi zda ze kazdy tu riesi obrovsky rozsah veci pre ktore v bytoch a pomaly ani v domoch neni miesto na uskladnenie
dakujem (len cista zvedavost)
dakujem (len cista zvedavost)
Myslim, ze kazdy riesi ten svoj pohlad na vec, v kontexte toho co sa vo svete aktualne deje.
To co sa tu (alebo na inych forach) pise netreba brat ako pismo svate. Odporucam prezriet si viac zdrojov a potom si z toho vytvorit vlastny nazor/predstavu.
Znovu za seba, skreckovanie imho nema zmysel, najdolezitejsie je to co mas v hlave popr. zdravotny stav/kondicka.
Taktiez existuje mnoho ovela zaujimavejsich a krajsich hobby ako priprava na shtf...
Znovu za seba, skreckovanie imho nema zmysel, najdolezitejsie je to co mas v hlave popr. zdravotny stav/kondicka.
Taktiez existuje mnoho ovela zaujimavejsich a krajsich hobby ako priprava na shtf...
povazujete ebolu za vazne ohrozenie? Ja ano.
Ako sa branit?
Vraj sa prenasa telesnymi tekutinami, cize aj slinami? Staci slina do oka, a je vymalovane?
Bude stacit rusko, alebo uz rovno celotvarovy respirator/maska? Nic o tom neviem, takze iba strielam od pasa.
Ako sa branit?
Vraj sa prenasa telesnymi tekutinami, cize aj slinami? Staci slina do oka, a je vymalovane?
Bude stacit rusko, alebo uz rovno celotvarovy respirator/maska? Nic o tom neviem, takze iba strielam od pasa.
...ľudstvo sa "otriaslo jak pes z vody" aj po iných epidémiách - mor, cholera, týfus, kiahne... dôsledkom sú napríklad jedinci odolní voči AIDS! Z takéhoto pohľadu ani ebola nie je nič, čo by ohrozilo existenciu inteligentného života na tejto Zemi (prinajhoršom zostanú ešte aspoň delfíny) 
-
elegant_khorana
Ja mam pripravene daake veci aby som sa zbalil a vypadol na chatu ak by sa nieco dialo v mestach, ale velmi zaujimave video som pozeral na youtube(zial neviem to najs momentalne ale ked najdem tak pridam) kde chlapik skusal 1 tyzden ci prezije bez tecucej vody, elektriky atd, po 6 dnoch to vzdal ked sa mu zacalo kazit maso v chladnicke, a zena mala prist domov a bol tam neporiadok ako v tanku
ale dosiel na zaujimave veci.
Bolo to velmi zaujimave ze clovek ake veci musi riesit ktore hned niesu jasne ked vsetky tieto vydobytky ma.
Ja osobne ocakavam problemi v ekonomike (uvidime co spravi cinska mena kryta zlatom, ktora ma ambicie vytlacit dolar) no caka nas perny rok 2015
Bolo to velmi zaujimave ze clovek ake veci musi riesit ktore hned niesu jasne ked vsetky tieto vydobytky ma.
Ja osobne ocakavam problemi v ekonomike (uvidime co spravi cinska mena kryta zlatom, ktora ma ambicie vytlacit dolar) no caka nas perny rok 2015
A kua, máš recht. Dobrý jazykolamskemro napísal:Ale skus si meno vasej jednotky povedat nahlas a po anglicky
Igrlík:
Ľudstvo sa otriaslo, ale jednotlivci padali ako klasy. A kto už si doma robí SHTF zásoby pre celé ľudstvo?
Tomigun:
To bol nejaký podivný pokus. Bez tečúcej vody a elektriky, ale naďalej veselo používal (odpojenú) chladničku naplnenú citlivými potravinami, akoby sa nechumelilo
Prvé, čo by normálny človek urobil, by tie potraviny buď zjedol alebo im predĺžil trvanlivosť.
-
elegant_khorana
Tomigun:
To bol nejaký podivný pokus. Bez tečúcej vody a elektriky, ale naďalej veselo používal (odpojenú) chladničku naplnenú citlivými potravinami, akoby sa nechumelilo
Prvé, čo by normálny človek urobil, by tie potraviny buď zjedol alebo im predĺžil trvanlivosť.[/quote]
Pouzival solarne baterie ale nie vzdy mu vydrzali 24hodin, a chlapik chcel skusit najhorsi scenar co moze nastat,zaujimave citanie je aj ekonomicky kolaps v argentine, to sa da pouzit na viacej scenarov.
Ja osobne mam doma 60L dieslu do auta, plynovy varic, naplne k nemu na mesiac (nakolko v byte plyn mam odpojeny pouzivam indukciu), vela zavaranin (pretla, zavarane ovocie, slovensku klasiku uhorky,lekvar marhule atd) daaku tu muku par kg, konzervy co som nakupil v akciach, a zeleninu z vlastnej zahrady a na chate fungujucu zahradu, ovocne stromi kriky, a par kubikov dreva
este rad by som popracoval na filtracii vody toto nemam absolutne pokryte.
A daaky domaci alkohol na bartrovanie
Ak pisem ako hotentot sa ospravedlnujem dlho som bol mimo slovenska a este som sa nedostal k spravnemu slovosledu
Prvé, čo by normálny človek urobil, by tie potraviny buď zjedol alebo im predĺžil trvanlivosť.[/quote]
Pouzival solarne baterie ale nie vzdy mu vydrzali 24hodin, a chlapik chcel skusit najhorsi scenar co moze nastat,zaujimave citanie je aj ekonomicky kolaps v argentine, to sa da pouzit na viacej scenarov.
Ja osobne mam doma 60L dieslu do auta, plynovy varic, naplne k nemu na mesiac (nakolko v byte plyn mam odpojeny pouzivam indukciu), vela zavaranin (pretla, zavarane ovocie, slovensku klasiku uhorky,lekvar marhule atd) daaku tu muku par kg, konzervy co som nakupil v akciach, a zeleninu z vlastnej zahrady a na chate fungujucu zahradu, ovocne stromi kriky, a par kubikov dreva
A daaky domaci alkohol na bartrovanie
Ak pisem ako hotentot sa ospravedlnujem dlho som bol mimo slovenska a este som sa nedostal k spravnemu slovosledu
-
inspiring_pare
Ten v tom videu, co to skusal, nemal nahodou na krku exekuciu, alebo co ?
-
elegant_khorana
nie nie bol to amik a vyzeral ze peniaze mu nechybaliel_fuego333 napísal:Ten v tom videu, co to skusal, nemal nahodou na krku exekuciu, alebo co ?
-
inspiring_austin
Vitaj spat na Sk Tomigun. V podstate chata je dobry zaklad, neraz to tu bolo rozoberane, no este lepsie je mat aj zohratu mikroskupinku vsestrannych a psychicky pripravenych ludi. Pretoze cele to bude o nastaveni mysle a schopnosti prekonavat seba sameho.
a
Minule som tak siel okolo ciganosady a celkom som sa zacal pohravat s tou myslienkou, ze oni vlastne su ovela viac pripraveni na pohromu ako my gadzovia.
a
Minule som tak siel okolo ciganosady a celkom som sa zacal pohravat s tou myslienkou, ze oni vlastne su ovela viac pripraveni na pohromu ako my gadzovia.
tym, ze sa zasekli vo vyvoji niekde pred 200 rokmi su na navrat spat lepsie pripraveny... ale mam silny pocit, ze oni si nic sami nedopestuju. Zato zbierat vedia s vysokou ucinnostou... Holt praca pod stresom :-D
Ale čo by nedopestovali?! Dopestujú! Na tvojej záhradke.
Žarty nabok: v prípade väčšiny WTSHTF scenárov by zrejme mali navrch, resp. boli by v mnohom o kúsok napred. Aspoň za predpokladu, že by to WTSHTF nerozpútali oni sami. To je fakt.
Žarty nabok: v prípade väčšiny WTSHTF scenárov by zrejme mali navrch, resp. boli by v mnohom o kúsok napred. Aspoň za predpokladu, že by to WTSHTF nerozpútali oni sami. To je fakt.
Mam pocit, ze oni ziju zo dna na den a uz aj ten zemiak radsej dnes zbastia ako by ho davali do zeme a cakali...
Ale inak suhlasim...
Ale inak suhlasim...
No neviem, či by ďaleko došli.... U nás ich je riadne nasrato... a stále sa množia ako burina...
Nedávno mali v celej osade žltačku.... Teraz je to mums... Nemajú čo dať žrať deťom...
Nemyslím si, že by boli viac pripravený.... Ale je to môj pohľad na vec...
Nedávno mali v celej osade žltačku.... Teraz je to mums... Nemajú čo dať žrať deťom...
Nemyslím si, že by boli viac pripravený.... Ale je to môj pohľad na vec...