IZRAEL versus HAMAS

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Zaujimava otazka. Moja odpoved znie: Prevziat zodpovednost sam za seba. Choval by som sa ako Izrael. Zachran sa ako mozes.
Na co je nam OSN? Rovnaku otazku som si polozil pred casom. A potom som Guglil.
Ak si precitas vyrocnu spravu OSN (http://www.unodc.org/documents/about-unodc/AR08_WEB.pdf )
zistis, ze az tak bez prace nie su. Bezi kopec projektov v ramci boja proti drogam, vdelavania. O tom sa vsak ludia vobec nedozvedia ak sa o to nezaujimaju. V mediach sa prezentuje len to co je zaujimave - nasilie, krv.

Bezpecnostna rada OSN je jediny organ z celej OSN, ktoreho rozhodnutia/rezolucie su pre danu krajinu zavaezne. Rozhodnutia ostatnych organov maju pre clenov OSN len funkciu poradnu a su len odporucania.
Len bezpecnostna rada (BR) moze ukladat sankcie. BR ma 5 stalych clenov USA, PRC, Rusko, GB, Francuzko a 10 nestalych clenov. A teraz prichadza kamen urazu. 5 stalych clenov ma pravo veta, cize moze blokovat rezolucie, nie vsak blokovat rokovania na danu temu a tak rokuju a rokuju. A potom ked pride rezolucia je totalne bezzuba. Horeuvedenych 5 statov ma rozdelene sfery vplyvu zial tak, ze sa nedohodnu na ziadnom ucinnom rieseni. Ak stratia staty pravo veta BR sa rozpadne. [/url]
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

AKI, viem ako (ne)funguje Bezpečnostná rada a schválne ju uvádzam ako príklad znefunkčnenia UN ako takých. Samozrejme, že mnohé jej projekty majú zmysel, lenže otázka je, či práve tie dávajú opodstatnenie existencii takého nepružného kolosu akým sú UN.
Práve otázka bezpečnosti mi pritom na medzinárodnom fóre príde ako kľúčová. Všetky ostatné problémy (chudoba, hlad, vzdelávanie, ochrana ŽP....) sa totiž dajú podľa môjho názoru riešiť aj efektívnejšie bez dozoru nepružného, drahého (a skorumpovaného) aparátu.
Ale inak, opäť súhlasím s tým, čo hovoríš. Len škoda, že nám (Európe) chýba práve tá odvaha zobrať zodpovednosť za vlastný osud do svojich rúk. A škoda tiež, že nie každý národ má možnosť rozhodovať o vlastnom osude. Z tohto dôvodu mi úloha nejakého "svetového policajta" prichádza ako opodstatnená.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Jack
Z tohto dôvodu mi úloha nejakého "svetového policajta" prichádza ako opodstatnená.
Len škoda , že tým svetovým by chcel z tých spomenutých svetovejších každý :!:
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Zo správ na TV24 - 70 000 iránskych študentov požiadalo prezidenta Ahmadíneř(ž)áda, aby im dovolil odísť do Izraela a spáchať samovražedné atentáty...
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Igrlik, keby len stotina z nich odišla a tisícina prešla cez hraniace, to by mohli mať v Izraeli po pár rokoch zase veselo. :P :evil:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Igrlik: udalosti predchádzajúce tejto správe mohli vyzerať aj následovne: 7 študentov islamu požiadalo prezidenta Ahmalahmadžiháda o povolenie na samovražedný útok. Potom sa toho chytla jeho propaganda na čele s režisérom z Paliwoodu a z 7mich je 70k. Kto nepodpísal vyhlásenie a nešiel na alegorický sprievod na námestie, koledoval si o lahôdku zo šaríje.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Trochu histórie , kde to aj :?: , alebo aj :?: začalo :!:

Jeden z tých najznámejších , teraz už bývalých

http://referaty.atlas.sk/prakticke-pomo ... -zivotopis

Súhlasim s Aki m
V mediach sa prezentuje len to co je zaujimave - nasilie, krv.
Áno , ale najsmutnejšie na tom je , že zahraničné štáby filmujú tak , ako si sa zmienil , no bulvárčikovia už nespomenú , že v priestoroch , ktoré sú ostreľované , sa nachádzajú ich sklady so zbraňami , výbušninami ......
A v akom pomere je počet mŕtvych bojovníkov versus školáci , deti , ženy .... :?:
Predpokladám tak pomer 1 : 9

http://komentare.sme.sk/c/4250727/prerieknutie.html
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"