DIY
Nejdem sa pasovat za profika a asi ti moc ani neporadim ale tu je par postrehov z pouzivania kompresora u nas vo firme. Pouziva sa na susenie vzduchom, teda bezolejovy (ten doporucujem aj vtedy ked prichadza stlaceny vzduch do kontaktu s gumou). Pracovny tlak u mna jedno, pri tebe by som uvazoval rovnako ako Roman. Dalsi faktor je expanzna nadoba pod kompresorom (ak sa to tak nevola tak sorry, nasi chalani to tak volaju). Je dovolezity jej objem na kontinualne plnenie piesta. Ak expanzka nebude stihat nastane docasne pokles tlaku a to je nezelane aj u mna. Dalej je vykon samotneho kompresora, teda presne kolko litrov za sekundu je schopny dat. Podla mna ten co si nasiel by mal stacit bohate. Este k prevadzke, dost to huci (ak budes potrebovat poradim ako odhlucnit) a budes potrebovat okalovat (odpustat kondenz) s expanznej nadoby, pristup odspodu, tak si to nezaloz na nepristupne miesto. Ak budes pouzivat nejaky rozvod, urcite daj do cesty jeden odkalovaci ventil. Kondenz sa ti v sustave bude tvorit podla vlhkosti vzduchu, teda rocne obdobia, ... Co sa tyka rozvodov tak unas je vsetko rychlospojky, je to lacne rychle a prerobitelne podla potreby. tot vsjo.
Dik za nazory.
Mnou spominany piest by mal mat vytlacit pri 10 baroch dakych 700kg a pri 8baroch cca 500kg , co na moje ucely postacuje.
Kompresor bude v inej miestnosti ako ja. Hluk som uz zohladnil.
Rychlospojky su samozrejmostou u privodnej hadice, ale rozvodovy system ako taky potrebuje dake 1/2 ci 1/4 ci 5/6 koncovky a tu neviem, ci mi zbytocne moc neklesne tlak v hadici koli jej nadmernej hrubke.
Mnou spominany piest by mal mat vytlacit pri 10 baroch dakych 700kg a pri 8baroch cca 500kg , co na moje ucely postacuje.
Kompresor bude v inej miestnosti ako ja. Hluk som uz zohladnil.
Rychlospojky su samozrejmostou u privodnej hadice, ale rozvodovy system ako taky potrebuje dake 1/2 ci 1/4 ci 5/6 koncovky a tu neviem, ci mi zbytocne moc neklesne tlak v hadici koli jej nadmernej hrubke.
U nas je rozvod cca 20m v 1/2. Vecsie/hrubsie pre nase potreby zbytocne. Ak by som pouzival viac pneu naradia ako len jednu ofukovaciu pistol, potom by to zmysel malo. Pokles tlaku zo 60l expanzky pri tvojom odbere by som riesil pri rozvode 50+ m. Este k tomu odhlucneniu vo vedlajsej miestnosti. Pokial je to pivnica pripadne nieco ine, stena beton/tehla. Stacit ti to nebude. Riesil som to podobne, nakoniec som musel zavolat chlapa co mi zmeral frekvencne charakteristiky, hlasitost a navrhol riesenie. Nakoniec som staval okolo kompresora budu, sendivicova konstrukcia, cetris/1mm pozikovany plech/cetris. Vnutro vylepene takym molitanom co sa pouziva vo zvukarskych studiach, nasavaci otvor realizovany cez slimaka, horny odvetravaci tiez (chalani to troch odflakli tak ten horny slimak odpadol). Celkovo klesli dB na polovicu a hlavne to tlmi tie nezelane vysoke frekvencie. Ak by ti to bolo malo treba pridat sendvic. Pri takomto utlme je zelany/potrebny prechod cez materialy roznej hustoty. Preto ten cetris / plech a na rezonancie vo vnutry pena. Najpracnejsie je urobit ten slimak na nasavaci/vetraci otvor, uplana pakaren ale je to treba inak mas nekryte dva otvory cez ktore ti huci von. Ta "budka" okolo kompresora inak stoji na materialy tolko co samotny kompresor, ak nie viac a to robotu neratam. Tak drzim palce.
Viem ze je cinsky, lebo o nom ani chyru ani slychu, ale podobnych parametrov od renomovanej znacky stoji 2x tolko.
Teda povedz mi ktori z tychto nie je z ciny
http://kompresory.heureka.sk/
Takze privodna bude vnutorneho priemeru 6mm a rozvodove budu 5ky.
Este priobjednam filter a odkalovac smerom od kompresoru a ide sa kutit, ked bude vsetko na kope
Ked som videl kolko pytaju za 20-30 rocne Orliky, tak ten cinsky ich prezije pri vacsom vykone, ale ako pisem kompresor pojde mozno 24h/rok
Teda povedz mi ktori z tychto nie je z ciny
http://kompresory.heureka.sk/
Takze privodna bude vnutorneho priemeru 6mm a rozvodove budu 5ky.
Este priobjednam filter a odkalovac smerom od kompresoru a ide sa kutit, ked bude vsetko na kope
Ked som videl kolko pytaju za 20-30 rocne Orliky, tak ten cinsky ich prezije pri vacsom vykone, ale ako pisem kompresor pojde mozno 24h/rok
Tazko radit sam som dlho vyberal a nakoniec som staval doma. Ak by sa ti podarilo kupit schneider za dobru cenu alebo napr aj metabo a pod tak to ma isto zmysel.
Ja som mal obmedzenie napr v napajani nakolko nemam 400V v garazi a tak som musel ist do 230V. Inak kompresory z nakladiakov sa daju zohnat za relativne smiesne prachy a ak mas na to moznosti tak za par korun das dokopy stroj s celkom zaujimavym vykonom. Este ma napadlo ze mozno pri tvojej spotrebe vzduchu ti vobec netreba velky vykon kompresora mozno staci len velka tlakova nadoba a kompresor z chladnicky. Len som si nikde nevsimol udaj kolko papaju tie piesty.
Ja som mal obmedzenie napr v napajani nakolko nemam 400V v garazi a tak som musel ist do 230V. Inak kompresory z nakladiakov sa daju zohnat za relativne smiesne prachy a ak mas na to moznosti tak za par korun das dokopy stroj s celkom zaujimavym vykonom. Este ma napadlo ze mozno pri tvojej spotrebe vzduchu ti vobec netreba velky vykon kompresora mozno staci len velka tlakova nadoba a kompresor z chladnicky. Len som si nikde nevsimol udaj kolko papaju tie piesty.
https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q= ... 0786,d.ZWU
Ale nebudem nadpajat lis na piest ale spravi sa k tomu jednoduchy lis nieco podobne tomuto
Ale nebudem nadpajat lis na piest ale spravi sa k tomu jednoduchy lis nieco podobne tomuto