Walther HK 416 D10RS

Fatto
občasný prispievateľ
Príspevky: 84
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa Fatto »

Netusim co sa ti nezda na mrte evri. Trochu matiky:
1. Zaklad Lantac stoji 900 GBP
2. Zaklad si nekupis a tovarenske vylepsenia budu stat cca 1/3 = spolu 1200 GBP
3. Prevod na E = cca 1550E
4. Vlastne vylepsenia (budem skromny) 300E = 1850E
5. Dovoz a prirazka ceskeho predajcu (na SVK to samozrejme nikto nedovezie) = xyz

Kratky sumar - trosken cez 2000E za .22 LR a to je pomerne slusna porcia. A aby som to dotiahol - predsa nedas za malorazku viac ako pol vyplaty takze hor sa zarabat okolo 5500E hrubeho - asi ako kazdy treti slovak 8)
duros
častý prispievateľ
Príspevky: 1263
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa duros »

Ja nechapem co tu za kravinu riesis ,,mrte evri,, kup si norinco v zelenom sporte alebo u milatu pride ich za vagon 500, a mas plnotucnu M4 a nie tu ch****** zo zinkovej zliatiny.
Adapter na 22lr 250 E a si vybavaeny . Ja viem ze to bude tvoja prva flinta ze si taku este nemal a jediny zdroj pre tvoje mudrosti je inet ale rozvijat tu teorie o smetaku ala walter je kontraproduktivne.
bus driver
častý prispievateľ
Príspevky: 1442
Registered for: 12 years 4 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Dat za malorazku viac ako 500 Eur je chu.ovina, nech sa ta malorazka podoba na cokolvek. Pri jednej veci by som to este ako tak chapal- ak sa niekto z Vas chysta strielat na reprezentacnej urovni.
Fatto
občasný prispievateľ
Príspevky: 84
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa Fatto »

Tak som sa obratil na profesionalov aby sme tu len tak nezvanili no uspech len ciastocny. Nikto toho SW nevidel nazivo takze ziadna velka pomoc. Na druhu stranu myslienku "plnotucnej AR15" s konverziou na 22 LR nevidia celkom ruzovo koli odlisnemu stupaniu vyvrtu hlavne pre .223 a .22LR. Vraj to obstojne fungovalo len s tazhou hlavnou od DPMS.
duros
častý prispievateľ
Príspevky: 1263
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa duros »

Jasne že parametre vývrtu 223 a 22lr nesedia, ale na plinking to stačí bohate, posledný steelcup sme si s tým zablbli nozaj veľmi dobre, ale nie sme profesionali to je pravda ... ale jak ti libo jest .. aby som nebol ot a prispel som do tejto debaty názorovo ani jedna zo spomínaných hračiek v 22LR podľa môjho názoru nie je hodna tých peňazí, o presnosti neni ani reč, to je len na plinking...
Používateľov profilový obrázok
Mr.DRAKO
prispievateľ
Príspevky: 215
Registered for: 10 years 3 months

Príspevok od používateľa Mr.DRAKO »

Zdravím všetkých!
Od 16. 8. 2013 som majiteľom uvedenej hračky a musím konštatovať, že pre účel, na ktorý je primárne táto zbraň určená, t.j. na zábavu, spĺňa moje očakávania na 100%... Vediem si presnú evidenciu vystrelených rán, typu streliva, aj závad. Mám vystrelených zatiaľ len niečo cez 600 rán a pri nich sa vyskytlo 12 závad, ale dokážem tvrdiť, že všetky boli spôsobené strelivom, nie zbraňou. Čo môžem tejto zbrani vytknúť, sú originál pevné mieridlá, ktoré nie sú nič moc, ale kompletné orailovanie stejne priam zvádza k použitiu iných optických mieridiel... Zatiaľ som vyskúšal kolimátor Walther Evolution Point Sight EPS 3 s unikátnym systémom prídavného sklopného "ďalekohľadu" s 3 x zväčšením, ktorý však bol už jazdený a nedržal nástrel. Momentálne mám na tom optiku 3.5-12x50 a čakám na objednaný nový kolimátor... Presnosť som ešte nemal čas vyskúšať, ale spoľahlivosť na tých pár rán bola OK, aj pri použití subsonického streliva... Čo tejto zbrani nechutí, je strelivo Remington a okrem toho toto strelivo už nikdy nekúpim, lebo o poznanie viac špiní a zanáša... Najlepšie skúsenosti mám so strelivom od CCI a nemusí byť zrovna HV... Šok som zažil pri prvej rozborke, po odskrutkovaní atrapy tlmiča výšľahu plameňa na mňa vykukla hlaveň s vonkajším priemerom 8 mm, s ktorou sa dá pohybovať na konci do strán a bez použitia nejakej značnej sily asi v rozsahu 5 mm a ďaľšiemu pohybu bráni len púzdro, ktorým hlaveň voľne prechádza, takže stena hlavne má hrúbku cca 1.2 mm !!! :shock: Tlmič výšľahu ju vlastne drží a centruje na stred... Čistenie nieje zrovna prechádzka ružovým sadom, pri bežnej rozborke sú niektoré časti dosť ťažko prístupné, ale to je bolesť asi všetkých zbraní na báze AR15... Ja používam WD40 a potom premažem olejom Balistol... Zbraň bola z výroby dodaná s 20 ranovým zásobníkom a hneď som si dokúpil aj 10 ranový v cene asi 24 €. Myslím že budú pasovať aj zásobníky na 30 rán z Coltu M4 OPS, skúšal som len na sucho a nevidel som žiaden rozdiel okrem zafarbenia plastu... Po pár výmenách som si všimol, že zásobníky zanechávajú v šachte na tele záveru nepeknú drážku v hliníku a tak som pátral po príčine... Všimol som si, že vo výrobe pri montáži použili pri ústí zásobníka jednu trocha dlhšiu samoreznú skrutku, ktorá trčala cca 1-1.5 mm z toho plastu von a to na oboch zásobníkoch !!! Po skrátení bol problém odstránený. K spúšti sa zatiaľ vyjadrovať nebudem, to príde na rad neskôr po preskúmaní možností, po skúške presnej streľby a po odstrieľaní aspoň 1500-2000 rán
A ešte k tej cene... V predajni ZVS Dubnica je na pulte za 595 €, čo si myslím je primeraná cena. ZVS je myslím výhradný importér a zaisťuje aj záručný servis. Na všetkých zbraniach Walther (aj krátkych) majú zaujímavé ceny v porovnaní s ostatnými predajcami v SR. Náhradné diely podľa vyjadrenia predajcu tiež nebudú problém, lebo sú z výrobcom neustále v kontakte.
Takže na záver už len konštatovanie, že prípadný záujemca o kúpu by si mal rozmyslieť, čo od tejto zbrane očakáva a na čo ju mieni využívať. Je to svojim vzhľadom atraktívna zbraň, slušne dielensky spracovaná, s peknou (aj keď na kovových častiach dosť háklivou na oder) povrchovou úpravou.
Osobne môžem nákup len vrelo doporučiť... :wink:
Andrejoff
občasný prispievateľ
Príspevky: 68
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa Andrejoff »

Zdravim, chcel by som kupit HK 416 D10RS.. volal som do ZVS Dubnica, tam maju uz len tu kratku pistolovu verziu a dlhe su vsetky vypredane a uz ich ani nebudu dovazat. Viete kde na SVK by sa tato puska dala zohnat ? V ZVS mali cenu 595 €, takze nieco v podobnej cenovke a nie za 730-750 € ! Najlepsie zapadne Slovensko ( max. po BB ). Dakujem za rady!
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"