Trezor/Uschovna schranka

inspiring_hofstadter

Príspevok od používateľa inspiring_hofstadter »

Typom kľúča som myslel aby tam nebola fabka alebo čosi obdobné, na trhu je možné všetko :) Jednoducho pozerať aby tam bol trezorový kľúč. Čo som si všimol tak väčšina má zámok Mauer (triedy A, nech už to znamená čokoľvek). To s dĺžkou kľúča ma veru nenapadlo.
Čo sa týka skrytých pántov, tak spomínam tie lacnejšie "plechovky", pretože pri nich by bola pevnosť pri údere obyčajným kladivom zrejme menej ako malá. Tie väčšie a drahšie trezory mávajú bežne pánty vonku, no sú masívne a zrejme čosi vydržia, inak by nezískali trezorový certifikát.

Nakoniec som sa rozhodol pre trezor IVETA 3 PM. Známy ešte vravel že sa popýta okolo, no zrejme moc nenájde. Takže to vidím tak že v najbližších dňoch objednávam.

To ma privádza k ďalšej dileme. Máte niekto skúsenosť s obchodom meget.sk alebo trezor-trezory.sk? Ten prvý má bezkonkurenčnú cenu (aj oproti cene výrobcu), ten druhý zase ponúka zníženie ceny v prípade že konkurencia má lacnejší, plus dovoz zdarma. Preto sa mi zdajú jeden pochybnejší ako druhý :)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Nemám skúsenosti ani s jednou, ale ak chceš, pozri sa ešte na toto: http://www.legistelum.sk/partneri/146-extra-trade pre členov Legis Telum sú tam zaujímavé zľavy, možno tam bude aj niečo, čo ťa zaujme.
inspiring_hofstadter

Ďakujem za tip, zaujalo veru. Zajtra im zrejme napíšem koľko dnes stoja tie Ivety, pretože ceny tam majú uvádzacie do 31.10.2011.
Používateľov profilový obrázok
fotograf
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa fotograf »

Zoidberg37 napísal: Dobrý point, dnes sa dá dohodnúť s profi firmami, že ti trezor zabalia do krabice z chladničky a tak ti ho donesú atď.
K tomu by som chcel dodať nasledovné:

Zrejme nejde ani tak o kamufláž, čiže aby bol trezor pri sťahovaní v inom obale, ale o to, aby adresa dodania trezoru sa nezhodovala s adresou umiestnenia trezoru. Samozrejme - ono je to dôvere medzi zákazníkom a dodávateľom zabezpečovacej techniky, ale v každej (aj tej najlepšej) firme robia ľudia, a to rôzni ľudia... Sú prípady, kedy aj zamestnanci sami dajú niekomu tip na vykradnutie; nemusí to byť však priamo, ale iba nechceným alebo neuvedomeným únikom informácií, aj pri bežnej komunikácii.
steniels
prispievateľ
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa steniels »

splnalo by našu definíciu bezpečného uloženia takéto zariadeni ?
Prílohy
gun safe.jpg
gun safe.jpg (15.33 KiB) 3431 zobrazení
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

myslim, ze sa v zakone nepise, ze musi byt uzamknuta cast zbrane, ale ako zbran ako celok
inspiring_hofstadter

§2 zákonu 190/2003 vraví aj že:

za zbraň sa považuje aj jej hlavná časť, súčasť zbrane, replika zbrane a napodobenina zbrane,

Čiže toto podľa mňa nieje dostatočne uzamknutá zbraň v prípade samonabíjacej. Ak je tá na fotke samočinná, tak určite by to u nás nevyhovovalo.
steniels
prispievateľ

a tu nastáva dilema či uzamknutie je myslené zaistenie proti znaužitie alebo kompletné skovanie aby nebolo vidieť ani kúsok zbraňe.
Steyr_H5
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 9 months

Príspevok od používateľa Steyr_H5 »

Zakon hovori celkom jasne, to co je obrazku nestaci, u nas musis mat min. uzmaknutu debnu, zamknut cast zbrane nestaci, ale ak mas akekolvek pochybnosti smelo k lokalnemu PZ a nechaj si to "schvalit" Kad ti povedia OK, nemas co riesit , len si to nechaj na paper :twisted:
steniels
prispievateľ

nič také si poriadiť nemienim len som na to narazil na nete tak ma to zaujalo. ale príde mi bezpečnejšie takáto vecička pevno ukotvená o stenu ako petlica a vysiaci zámok na drevených dvierkach...
mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

tak som si objednal tento pohotovostný inštrument...
http://gunvault.sk/sk/617-bezpecnostna- ... ult-mv-500
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Skoda, ze to nepredavaju ako trezor, aby sa v tom dala uchovat rovnako aj municia.
mototechna
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

ja to potrebujem iba ako "pohotovostnú" skrinku na jeden kvér. V poslednej dobe sa v našom okolí (ale asi to bude celoplošný jav) vyskytujú prípady že za bieleho dňa zastaví pred domom auto, cez okno skočí dnu chlap s kudlou a robí neplechu... Aj včera som mal na firme cajtov a mrkali sme na kamerový záznam či nešlo okolo konkrétne auto, pretože sa taký prípad pritrafil aj v našej malebnej a rázovitej obci. Takže ak sa k nám bude niekto dobýjať, bude patrične privítaný.
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Takze zasobnik s nabojmi budes mat pri sebe? Lebo potom by asi lubovolna skatula so zamkom pomohla.
mototechna
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

škatuľa zo zámkom je stres, v prúseri si neviem predstaviť že ťukám nejaký číselný kód alebo odomykám zámok. Tuto položíš prsty a naučeným pohybom to otvoríš okamžite.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."