Utok s nožom v Šali

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 3 months

Utok s nožom v Šali

Príspevok od používateľa igoros »

V Dicscobare v Šali zaútočil na barmana (36) podnapitý mladík (21). Obvinil totiž čašníkov, že mu zobrali zo stola pohár s alkoholom. Nožom bodol barmana do brucha, pleca, ramena a spôsobil mu reznú ranu aj nad pravým okom. Zraneného okamžite previezli do galantskej nemocnice. Z ťažkých zranení sa bude liečiť asi desať mesiacov. Mladíkovi namerali policajti v dychu 1,79 promile alkoholu. Vyšetrovateľ ho obvinil z ublíženia na zdraví, hrozí mu až desať rokov väzenia.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Krimy - noviny TV JOJ - najlepší a najinformovanejší investigatívci :wink:

http://televizia.joj.sk/tv-archiv/krimi ... 49103.html
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

Nož je velky problem, na obrau proti nožu je strašne malo čacu pokial sati nepodari odrazit utok. Zbran tije nanič ,preto to chodim rad na Hapkido. 8)
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Mlok, proti nožu ti dosť pravdepodobne bude nanič aj hapkido. Pri všetkej úcte k BU, riešiť situáciu, keď má útočník v ruke nôže je veľmi zložité (pokiaľ to nie je looser, čo sa ním iba oháňa a mácha kade-tade, aby vyzeral jak drsňák). Lenže riešiť situáciu pokiaľ ten nôž navyše nie je vidno - to dokážu len ozastní majstri (opäť: ak útočník nie je totálny looser). My, bežní smrteľníci = obyčajní cvičenci/žiaci/zápasníci/fighteri sa musíme jednoducho uspokojiť s tým, že ak na nás niekto vytiahne nôž, pravdepodobne prídeme k nejakej reznej či bodnej rane a zostáva nám iba dúfať, že nebude príliš hlboká alebo vážna a dovolí nám pokračovať v boji. To nehovorím len ja, to nás bohužial učí prax.
inspiring_wright

to je pravda daj si trening 5.kamošmy daj každemu noš /gumení/ a nech si určia čislo aby si otom nevedel autok ktorim na teba pojdu jedn kriči čisla potom uvidiš jaka jeto srande.
PS: mam to otestovane
-ket tachce niekto dostat a je trenovani takti nepomože ani svetena voda tentobol gresivny a ožrati
Jack
moderátor

Veru múdro hovoríš. Keď ťa chcú dostať a nie sú to úplni looseri, tvoje šance sú minimálne. A je to aj tým, že na tréningu cvičíš techniky v gyme, kde sa dá lepšie manévrovať. Ale inicidenty, pri ktorých hrá úlohu nôž, sa často odohrávajú v krčme, podchode, na zastávke, v MHD a tam nezriedka nie je, že kam ustúpiť, ale ani sa uhnúť. K tomu zlé svetlo, často nevidno, že útočník má niečo v ruke a obeť to zistí, až keď už pustí červenú... Pomáha fakt len prevencia. :P A inak, kedysi sme skúšali presne ten postup, ktorý spomínaš. A výsledky boli vyslovene zlé. Pritom od reálu to má hodne ďaleko.
:wink:
inspiring_wright

zabudol som ten utočnik vždicky pred utokom zakričal
lensi musel odhadnut aky utok nateba ide
a pokialje dotični cvyčení tak ma naboduje /šlahy +tepny/ a mam velky problem :cry:
Jack
moderátor

Heh, akurát sme sa o tom popoludní bavili a večer som išiel tréning proti nožu. A taký by som bol jak cedník. Aj keď som ho pri niektorých situáciách videl a mohol čakať bodnutie. Pritom som sa snažil jak drak. No jo... útok nožom je sviňačina.
:lol:
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Musim smutne suhlasit ze aj keby som mal zbran nestihnem ju pouzit. Vytiahnut spod bundy lebo (skryte nosenie) :cry: pripadne "este" obtiahnut...
Nehovoriac o tom ze nosit zbran na taketo akcie (bar disko dedinska party :) ) je riskantne.

Skor si myslim ze by pomohla zmena zakona v smere zvysenia trestu za nosenie nozov ci inych bodnych zalezitosti na verejnych priestranstvach.
Argument ze niekto nosi noz na obranu by som neakceptoval. Ked sa chces branit pouzi kaser obusok retaz boxer... ale nie noz!
Preco? Je malo pravdepodobne ze po udere teleskopom boxerom retazou dojde k usmrteniu ale pri bodnuti je toto riziko ovela vyssie.
Kazdy jeden "srac" by si rozmyslel ci si vezme so sebou noz keby mu hrozilo 5 rokov natvrdo :evil: len zato ze ho ma pri sebe.
Jack
moderátor

Noacoak, tvoje "riešenie" ma desí! Nakoniec by sme skončili ako v Británii a museli by sme zabudnúť nielen na nože, ale hlavne na strelné zbrane, kua!
:shock:
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Mozno asi preto nesedim v zakonodarnom zbore :D
Trochu radikalne riesenie ale zachranilo by to par zivotov a zraneni.

Ked si uz spomenul VB...
Kamos tu mal rodinu z tejto krajiny. Presnejsie jeho sestra sa vydala za anglana (policajta). Ked uz pobehali vsetky kulturne pamiatky a podujatia vravime si policajt zoberme ho na strelnicu :)
Jeho prva otazka co sa nas opytal ked zbadal nasu vyzbroj: ze pod aku teroristicku organizaciu patrime :lol: :lol: :lol:
Tam je to naozaj bieda co sa tyka zbrani a civilistov. Ale povedzme si ze tam napadnut policajta je slusny pruser :!:
A co z toho vyplyva? Ze 5 rokov za noz na verejnosti je malo :P

Jack...
Keby ti niekto zabil nozom kamosa, zenu, dieta ci znameho pozeral by si sa na to trochu inak. Nehovoril som o zakaze zbrani islo mi skor o prevenciu.

PS: Ako by sa asi dodrziaval cestny zakon keby ta policajt mohol len napomenut? Pan vodic nechodte rychlo nechodte na cervenu lebo bu bu bu
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

noacoak
Tam je to naozaj bieda co sa tyka zbrani a civilistov. Ale povedzme si ze tam napadnut policajta je slusny pruser
A co z toho vyplyva?
Lenže vo VB to vyplýva už zo samotnej krimi histórie :!:
Veď je vo všeobecnosti známe , že na ostrovoch tzv. " bobíci " chodia neozbrojení .
7.12.1829
vypochodovalo do ulic Londýna 1011 jednotně oblečených policistů a 7 civilních úředníků a rozešli se do 10 policejní stanic po celém Londýně. (Zlí jazykové tvrdí, že v ten den nezvykle stoupl počet kapesních a ostatních krádeží) :lol: . Brzy poté získali londýnští policisté přezdívku "boby", která jim zůstala až do dnešních dob.
Ešte aj podsvetie tento fakt rešpektovalo - možno ešte aj rešpektuje :?:
A ak sa stalo , že niekto tomuto príslušníkovi povedzme ublížil , zranil lebo usmrtil :roll: , tak to už len bolo tóčo :!:
Stačil cca týždeň a samotné podsvetie dalo na tácke polícii vinníka :wink:
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

To noacoak:
Nie som zastancom extremnej liberalizacie zbrani. Ale to co tvrdis aj tak nepomoze. Odzbrojis zase len tych par poctivakov co dodrziavaju zakon a na kriminalnika nebude platit ani dozivotie za drzanie zbrane na verejnosti. Vid uz spomenute Anglicko tam sa mnozia dobodania nozom napriek vsetkym zakazom.

"Ale povedzme si ze tam napadnut policajta je slusny pruser...." Co keby tak napadnutie kohokolvek a nie len policajta bol slusny pruser.

Tento chlapik by mal dostat 10-15 rokov a zaplatit liecebne naklady ak sa to stane viac krat tak dozivotie. U nas sa na podobnych, ktorym obcas "obcas vytecu nervy" pozera celkom vlazne pokym niekoho nezrania toboz nezabiju.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

noacoak napísal:Trochu radikalne riesenie ale zachranilo by to par zivotov a zraneni.
Aj ty, Brutus?
Cesta do pekla byva dlazdena dobrymi umyslami.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Myslim si,ze situacia s neozbrojenymi "bobikmi" je uz malinko ina...skor dvojice v nepriestrelnych vestach,kratke samopaly.....obdoba nasej PMJ jazdi na zasah v podobnom ustroji a vlacia tusim HK G36. Nie vsade a plosne,ale posun je viditelny.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"