Igrlik napísal:Keď som si tú situáciu predstavil, tak asi naozaj ten psovod urobil to najlepšie čo mohol a v žiadnom prípade by som z toho psa nerobil terč! Netuším, prečo sa z rotweilerov robí synonymum agresívneho a nebezpečného psa, keď oveľa viac ľudí bolo pohryzených napríklad nemeckým ovčiakom alebo možno aj čivavou (! naozaj !). Ako to asi vyzeralo - pes, ktorý pobiehal pred domom (svojím - hneď v susedstve), zbadal skupinu ľudí hrnúcu sa do domu. Ako správny priateľský a prítulný tvor sa pridal a šiel aspoň oňuchať prah domu... zrazu bol vnútri, v stiesnenej malej predsieni, obklopený svorkou ľudí, ktorí začali vrešťať a jačať a nezmyselne sa hýbať, blokovali mu možnú cestu von. Spanikáril a snažil sa utiecť, hrýzol tých, čo mu stáli v ceste, dvere sa privierali, bol v pasci! Keď sa konečne dostal von, bol z toho taký vydesený, že ani nevedel, kde je, celý dezorientovaný sa motal a pokúšal sa upokojiť... A konečne nejaký rozumný tvor, čo ho priateľsky oslovil a pripol na vodítko! Áno, majiteľ bol vinný, že pes bol bez dozoru. Ale pes nie!!!
Uplne stebou súhlasím, ja mám doma jedného vlčiaka, Cane Corso a bullteriera nikdy nikomu neublížili keď som snimy bol vonku ale do dvora mojho domu nepustia nikoho viem sa nanich uplne spolahnuť, Säú vychovaný tak že mimo svojho teritória to jest dvor môjho domu nesmú nikoho napadnúť.