Závady zbraní Grand Power

Používateľov profilový obrázok
slavmiro
častý prispievateľ
Príspevky: 572
Dátum registrácie: 8 years 11 months

Príspevok od používateľa slavmiro »

Ja mam K100 tiez v zabehu, zo 600 ran (ZVS+SB) mi zatial nedovrelo zaver asi 3x, ale len pri nedoraznom rucnom obtiahnuti zaveru pri vlozeni noveho zasobnika. Minuly tyzden sa po 200 vystreloch 1x skripol naboj pri podavani do komory a zablokoval rotaciu hlavne a chod zaveru. Pripisujem to zabehu, znecisteniu a "suchote". Po vypucovani a miernom primazani drazok zaveru a odvalovacieho valceka hlavne zbran slape ako hodinky.

Co ma stvalo, bol zadok hlavne, zadna cast, celo hlavne kde dosada zaver. Opracovanie tejto plochy vykazovalo nerovnosti po frezovacom nozi, sustredne kruznice, viditelne jemne drazky. Sice na urovni mikrometrov, ale dost na to, aby sa tam usadzali spaliny po pusnom prachu a po vystreleni cca 200 nabojov sa tam vytvorila suvisla vrstvicka sadzi, ktora sa po vychladnuti horucej hlavne silne vlepila do povrchu. Ak som zbran cistil s odstupom niekolkych dni, islo to odstranit velmi tazko. Rozhodol som sa preto prelestit zadok hlavne, najprv namokro s brusnym papierom P500 urcenym na kov a potom postupne prelestenim na hrubsej filcovej podlozke a na zaver na filcovom jemnom kotuci s lestiacou pastou az do zrkadloveho lesku, celkovo 45 minut prace v dielni. Ako sa to bude chovat, dam spravu po najblizsej navsteve strelnice.

Edit: foto po zalesteni zadnej casti hlavne. Stav pred bohuzial nemam.
Prílohy
hlaven.jpg
eager_bhaskara

Príspevok od používateľa eager_bhaskara »

slavmiro: Tú zadnú čast hlavne mám presne takú istú ako si opisoval tiež sa to dosť ťažko čistilo..

A mne práveže toto pri obťahovaní neurobilo ani raz že by nedovrelo, len pri streľbe.
MareC3k
občasný prispievateľ
Príspevky: 46
Dátum registrácie: 8 years 3 months

Príspevok od používateľa MareC3k »

Mne sa na prvy pohlad videl problem so strelivom, kedze mi to s mojimi prebijanymi nerobilo ziaden problem a s limitmi to zavadilo. Tie limity su akoby nekrimpovane a tym padom maju ostru hranu na styku nabojnica-strela, pricom moje su krimpovane a tato hrana tam nieje az tak vyrazna... uvidime, jeden sacok limitov som prekrimpoval a vyskusam, ci sa ukaze rozdiel.
Druha vec moze byt ta, ze moje nabojnice su pred prebijanim jemne mazane a tak sa zo zasobnika do komory lepsie smyknu? vyskusam este ine znacky a dam vediet.
eager_bhaskara

Príspevok od používateľa eager_bhaskara »

MareC3k napísal:Mne sa na prvy pohlad videl problem so strelivom, kedze mi to s mojimi prebijanymi nerobilo ziaden problem a s limitmi to zavadilo. Tie limity su akoby nekrimpovane a tym padom maju ostru hranu na styku nabojnica-strela, pricom moje su krimpovane a tato hrana tam nieje az tak vyrazna... uvidime, jeden sacok limitov som prekrimpoval a vyskusam, ci sa ukaze rozdiel.
Druha vec moze byt ta, ze moje nabojnice su pred prebijanim jemne mazane a tak sa zo zasobnika do komory lepsie smyknu? vyskusam este ine znacky a dam vediet.
Mne sa tiež toto zdalo a nad tým som uvažoval že ta hrana na nábojnici sa niekde zasekne vtom vybraní v tej komore ako je vidieť na foto vyššie, ale premýšľam aj nad tým že to môže spôsobovať aj trenie pri rotácii hlavne možno nezabehnuté styčné plochy a pod.
Používateľov profilový obrázok
Dudko
občasný prispievateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 7 years 11 months

Príspevok od používateľa Dudko »

Ahojte,

Mám tiež fungl novú, presne pred mesiacom kupovanú, "GP P1 ULTRA". Zatiaľ vystrieľaných 411 nábojov najrôznejšieho druhu od 140gr. Grand Power, cez 124gr. ZVS, 124gr. Federal HP, 115gr. MFS až po 100gr. S&B. Všetko išlo bez problémov, bez jedinej závady.

Problém bol len keď som tam naládoval 147gr. prebíjance ARES (prebíjal doma kolega), tam som mal z 25 rán celkovo 2x nedovretý záver. Celkovo tie gule mi prišli ako dosť "tučné" a na jednej z nich keď som ju po závade vyhodil z komory tak bol tenký škrabanček, takže sa to tam niekde pri podávaní zo zásobníka šprajclo. Iné, ľahšie prebíjance od ARES s iným tvarom gule išli úplne bez problémov.

Inak zbraň čistím po každom návrate zo strelnice (cca. po 100 ranách), pretože na tom čele hlavne ako aj dole v kontajnery pod ňou sa aj mne urobí taká hrubá, čierna vrstva napečenej usadeniny. Musím to vždy nastriekať WD40, nechať cca. 20min postáť a potom oškrabať mosadznou kefkou. Najväčší bordel sa tam urobil po NONTOX S&B strelive. Zbraň vždy vytriem do sucha, potom prejdem handričkou mastnou od "Konkor 101" a vodítka záveru na bokoch ako aj valček cez ktorý sa prevaľuje hlaveň namažem kvapkou motorového oleja.

Zatiaľ teda spokojnosť a do budúcna sa to budem snažiť kŕmiť radšej len továrenským strelivom.

Dušan
Prílohy
147gr. ARES
147gr. ARES
ketchup
prispievateľ
Príspevky: 279
Dátum registrácie: 8 years 4 months

Príspevok od používateľa ketchup »

Dudko - skuste prisypat pod tie 140 grainove strely - K100 celkovo nema moc rada tazke strely - nema dostatocny impulz aby poriadne obtiahla.

dnes po strelbe 124 grainovych alsa pro s 6 grainami Accurate no5 som na 300 ran mal 2 krat krasne zadrenu zbran (prach spini trochu viac). co ma ale prekvapilo tak pri tom no5 aj ked to malo 530 joulov asi 3 naboje mali problem s uplnou extrakciu. pri no2 4.2 grainu a 411 jouloch bez problemov...
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4837
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa yarco »

Priznám sa, ako to tu tak čítam, že by ma asi fakt nebavilo takéto šaškovanie a obskakovanie okolo zbrane - čo jej chúďatu chutí, čo nechutí, čo jej nejde cez zúbky ergo komoru a podobne. :?

Predsa len je deklarovaná ako moderný sériový služobák, nie športový superšpeciál.
ketchup
prispievateľ
Príspevky: 279
Dátum registrácie: 8 years 4 months

Príspevok od používateľa ketchup »

yarco mozes mi verit ze kebo bolo jednoduche im tu zbran vratit na 3 reklamacie uz ju maju spat a nikdy sa k nej nevratim. takto cloveku nezostava nic iba laborovat ako z nej dostat aspon priemernu spolahlivost. na druhu stranu ked teraz vyberam malorazku som uz mudrejsi...
vigorous_driscoll

Príspevok od používateľa vigorous_driscoll »

steel_man napísal:Zdravím vospolok

Chcel by som prebrať jeden problém, prednedávnom som kúpil pištoľ GP P1 MK12, hneď po kúpe som ho bol vyskúšať na strelnici vystrelil som cca 100 nábojov (náboje geco) a nebol žiadny problém všetko šlo v pohode bez jedného problému, včera som bol zasa na strelnici a vystrieľal asi 300 nábojov (náboje SB sypané) a tam vznikol problém, keď to spriemerujem tak z cca 300 nábojov mi asi cca 10-15x nedovrelo úplne zaver po výstrele ale dal sa dotlačiť rukou robilo to náhodne napr. cca 30-40 výstrelo...
Kuriozne, posledne tyzdne sa mi deje nieco podobne s K100 ktoru mam uz par rokov. Strielam sypane SB, niekedy zaver nedokonci asi 1cm pohybu vpred. Je to take minimum co chyba ze to dotukavam iba palcom slabej ruky do zadu zaveru.

Kupil som drahsiu municiu a skusim ako to pojde s nou, clovek na tel. od GP povedal ze po 5000 ranach je mozno pruzina opotrebovana. Tipujem ze to bude tou alebo nedavnou varkou sypanych.
eager_bhaskara

Príspevok od používateľa eager_bhaskara »

moe napísal: Kuriozne, posledne tyzdne sa mi deje nieco podobne s K100 ktoru mam uz par rokov. Strielam sypane SB, niekedy zaver nedokonci asi 1cm pohybu vpred. Je to take minimum co chyba ze to dotukavam iba palcom slabej ruky do zadu zaveru.

Kupil som drahsiu municiu a skusim ako to pojde s nou, clovek na tel. od GP povedal ze po 5000 ranach je mozno pruzina opotrebovana. Tipujem ze to bude tou alebo nedavnou varkou sypanych.
No mne keď nedovrie záver tak to nieje centimeter len nejake milimetre odhadom cca 2-3mm ale je pravda že pištoľ nebola namazaná keď sa strieľalo, teraz som dôkladne namazal kde trebalo a vyskúšam ako to pôjde, ale mám trošku podozrenie aj na tie sypané SBčka že sú medzi nimi aj také čo su slabšie o poznanie.

edit electron: prispevky necituj!
Miro389
častý prispievateľ
Príspevky: 827
Dátum registrácie: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Ked nedovrie, skus vybrat naboj z komory a pozri ci ti ho nehryzne vo vyvrte.
eager_bhaskara

Príspevok od používateľa eager_bhaskara »

Skúsim keď to urobí najbližšie aj keď dúfam že už to nebude robiť :?
eager_taussig

Príspevok od používateľa eager_taussig »

Zdravím. V sobotu som bol na strelnici a stala sa mi nasledovná vec.
Vystrelil som 5 rán zaistil poistkou náboj ostal v komore kohút natiahnutý. Vymenený terč odistené vystrelených 5 rán záver v zadu (prázdny zásobník). Záver som spustil, cvak na prázdno a zaistil som poistku. Kohútik ostal ako je na obrázku.
https://www.dropbox.com/s/9g9erpckkal0u ... o.jpg?dl=0
Potom keď poistku odistil a stláčal som spúšť tak sa mi kohút vôbec nenaťahoval do zadnej polohy spúšť som stláčal a nič sa nedialo. Myslel som si, že sa tam niečo zlomilo ale potom som skúsil kohút natiahnuť do prvej polohy
https://www.dropbox.com/s/3gq6t3yrwx365 ... e.jpg?dl=0
Zlomizub písal, že sa to volá bezpečnostný ozub a stlačil som spúšť tak sa začal kohút štandardne naťahovať až cvakol na úderník a však potom sa opakovalo stláčanie spúšte bez akcie úderníka.
Nakoniec sa to podarilo vyriešiť tak, že som zaistil poistku, stlačil z celej sily spúšť, odistil poistku a už to šlo ako má. Stretol sa s tým niekto? Stalo sa mi to iba raz ale ak by sa mi to stalo vo chvíli keď ma niekto napadne tak by som asi nemal čas skúmať prečo sa mi pri stlačení spúšte nenaťahuje úderník.
Zbraň je nová vystrelených asi 200 továrenských SB nábojov.
A ešte jedna vec asi OT. Každá nábojnica je voľáka vydutá, ale to môže byť jej konštrukciou keď že je vydutá po celom obvode.
Miro389
častý prispievateľ
Príspevky: 827
Dátum registrácie: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Vyduvanie nabojnice je sposobene konstrukciu tvojej super tesnej komory... :roll:
Používateľov profilový obrázok
romen3
častý prispievateľ
Príspevky: 809
Dátum registrácie: 9 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

vedel by si odfotit v dobrej kvalite tu nabojnicu vedla naboja nevyduteho?
alebo ako velmi su vydute? mne ich nevyduva nijak aspon na pohlad.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"