Postup získania ZP skupiny A

Machead
častý prispievateľ
Príspevky: 996
Dátum registrácie: 8 years 8 months

Príspevok od používateľa Machead »

No ja neviem, co nove sa k tomu da povedat.

1.) overit si na PZ miesta svojho trvaleho pobytu, ako a ci vobec su nakloneni k davaniu Acka
2.) vyplnit a podat ziadost so vsetkymi nalezitostami
3.) pripojit vypis z obchodneho registra alebo overenu kopiu zivnostenskeho listu, resp. podat cestne prehlasenie o napadnuti v minulosti (to si policajti overia, ci to bolo hlasene), pripadne podrobne odovodnenie "nech ma organ radost a kvazi kryty zadok"
4.) ocakavat navstevu a otazky prislusnikov PZ u susedov alebo telefonat na vase cislo
5.) v pripade bezproblemoveho spracovania bodov 3 a 4 ocakavat pozvanku na skusku

Viac tam fakt nie je co rozoberat. U mna osobne to bolo hladke jak detska prdelka, nic zvlastne nebolo treba, vypis z obchodneho registra si davam robit pravidelne. Okrem toho vsetko tak, ako sa robi pri inych skupinach (foto, psychos, zdravotka, ziadost)
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Príspevky: 3704
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Az na to ze 1) a 3) nie je tak celkom pravidlo, len taky slovensky folklor.
Olap
prispievateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: 12 years 4 months

Príspevok od používateľa Olap »

Naozaj by sa tu ako standard nemalo popisovat a odporucat nieco, co nie je v zakone a je PZ vyzadovane protipravne. Zivnostensky list nie je nijaka zakonna podmienka na podanie ziadosti, ale vymysel nejakeho snazivca/ov asi najskor z MVSR.
thrash
prispievateľ
Príspevky: 116
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa thrash »

Zdravim, chcel by som sa informovat ako je to teraz z obtiaznosotu dostat ZP (hlavne sk. A) po tom co sa hovori o "odzbrojeni" ludi zo strany EU ? Su nejake stazene podmienky (nieco interne v PZ) ale ide vsetko ako predtym ?
martinhej
občasný prispievateľ
Príspevky: 44
Dátum registrácie: 9 years 5 months

Príspevok od používateľa martinhej »

Pred dvoma tyzdnami som robil v KE skupinu A. Mam skor opacny pocit - boli ustretovi a kedze nas bolo dost vela islo to ako na beziacom pase - ak predseda videl ze odpoved viem zastavil ma ze mam pokracovat dalsou otazkou.
Machead
častý prispievateľ
Príspevky: 996
Dátum registrácie: 8 years 8 months

Príspevok od používateľa Machead »

Olapm ja som to ani ako zakonnu poziadavku neuvadzal. Ten, kto si podava ziadost o ZP si snad uz zakon 190/2003 precital a vie, ake su zakonne poziadavky.

Faktom ale je, ze Acko vacsinou len tak nedaju, pretoze to je cisto na lubovoli daneho PZ a to ked si vyda interne nariadenie ze Acko nedostane ani podnikatel co bol niekolkokrat napadnuty a olupeny, tak ho proste nedostane.

Niekde staci skratka podat ziadost a chovat sa slusne, niekde chcu aspon rozpisane odovodnenie, niekde zivnostak alebo vypis z OR alebo prehlasenie ze som bol prepadnuty apod., a niekde nepomoze nic z toho.
friendly_benz

Príspevok od používateľa friendly_benz »

Mam rovnake skusenosti ako pan vyssie. Hoci aj vdaka niektorym prispevkom a radam na fore ;) som dva dni pred skuskami nespala, dopadlo to dobre. Komisia bola ustretova. Clovek sa samozrejme musi naucit teoriu a prax. A musi preukazat potrebu pre A a obvod ak ziadost zamietne musi to zdovodnit. Inak bol to obvod 4 v Ba. Neviem ake referencie su na nich vo vseobecnosti...
inspiring_albattani

Príspevok od používateľa inspiring_albattani »

Dobrý deň všetkým. Som na fóre nový, nechcel som zadávať novú tému, tak skúsim štastie tu..má niekto skúsenosti s úradníkmi na oddelení ZaS v Bánovciach?

Lekárska prehliadka je za mnou, čakajú ma psychotesty, zajtra sa skúsim zastaviť na odd. ZaS pre čistú žiadosť, ak tam niekto bude(od známeho policajta viem že sú tu vraj iba každú prvú stredu v mesiaci).

Chcel by som žiadať o sk. A,E, nemáte niekto skúsenosti ako (ne)ochotní sú tu úradníci? Dôvod chcem uviesť ochranu zdravia a majetku, pracovné povinnosti(mám služobné auto) a aj keď dávno(cca 12r. dozadu) som bol v mieste bydliska napadnutý a bol mi odcudzený mobilný telefón(riešené na polícii).

Mám sa uspokojiť zo začiatku s B ak by boli prieťahy a neskôr zažiadať A?
So zákonom som nikdy problém nemal, čo sa týka dopravných priestupkov, asi pre 10r. mi bol zadržaný na cca 3mesiace VP, môže to byť prekážka pre získanie ZP? :?

Vopred veľmi pekne ďakujem za príp. reakcie :!:
Používateľov profilový obrázok
peter9898
prispievateľ
Príspevky: 364
Dátum registrácie: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

Len dodam. Urcite ziadaj aj skupinu F ;) (je v podstat zadarmo a nevyzaduje nic viac ako mat zosit na evidenciu...ale je dobre to mat - > mozes mat strelivo aj do zbrani, ktore nevlastnis)
Zadrzanie VP by nemal byt problem. To napadnutie uved snad pomoze. Urcite sa vyjadri aj niekto kto ma lepsie vedomosti.
inspiring_albattani

Príspevok od používateľa inspiring_albattani »

peter9898: Ďakujem za radu aj rýchlu odpoveď, dám aj F :wink:

Vypýtam v práci od nadriadeného aj nejaký pekne sformulovaný doklad o používaní firemného majetku a auta a to napadnutie bolo síce dávno ale uvediem to tam. Takisto bývam v ,,problematickejšej´´ časti mesta a pár krát som bol aj účastníkom iných incidentov, príp. vyhrážania...aj keď to nemám zdokumentované na polícii, uvediem snáď aj to.

Uvítam aj názory iných, vopred ďakujem! :wink:
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa peterson »

už sa opakujem- vyvaruj sa "naivného" slohovania na tému "ako som ohrozený a moje pocity", aby ťa policajti nerozobrali na atómy...
Občas ľudia donútia policajtov vyvrátiť im blbosti uvedené v odôvodnení.
inspiring_albattani

Príspevok od používateľa inspiring_albattani »

peterson napísal:už sa opakujem- vyvaruj sa "naivného" slohovania na tému "ako som ohrozený a moje pocity", aby ťa policajti nerozobrali na atómy...
Občas ľudia donútia policajtov vyvrátiť im blbosti uvedené v odôvodnení.
Ďakujem za radu, po prečítaní viacerých vlákien na fóre som už bol rozhodnutý prehľadne rozpísať na A4 dôvody prečo žiadam o ZP...podľa tvojich príspevkov súdim že máš vo veciach jasno, urobím teda lepšie ak napíšem do žiadosti len stručné dôvody ako ochrana osôb a majetku(nehnuteľnosť nevlastním), spomínané napadnutie a potvrdenie od zamestnávateľa, bez ,,slohovej práce´´ na A4?
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa peterson »

áno a necituj predošlý príspevok ako na Topkách, tu je to verboten :wink:
inspiring_albattani

Príspevok od používateľa inspiring_albattani »

Ďakujem priznám sa nečítal som ešte pravidlá :oops:

A na Tupky nechodím :)
friendly_kare

Príspevok od používateľa friendly_kare »

Chlopi, vzhľadom na môj niekoľkoročný pobyt v zahraničí, potrebujem k žiadosti pripojiť čestné vyhlásenie o tom, že som nebol trestaný.
Stačí mi formulácia "čestne vyhlasujem, že som nebol v cudzine uznaný vinným z trestného činu, pre ktorý nemôžem byť považovaný za bezúhonného, ani nebol uznaný vinným z priestupku, pre ktorý nemôžem byť považovaný za spoľahlivého" (copypaste zo zákona 190/2003)?, alebo to musím rozpisovať na paragrafy?

Nájde sa dobrá duša, ktorá mi to aspoň zhruba sformuluje do úradníčtiny?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"