Moja predstava bola .... zelená AI airsoftka so sklopnou pažbou za čo najnižšiu cenu, takže po ďalšom dohľadaní na bazoši zvíťazil manuál WELL MB-08. Sklamaním bolo riešenie zásobníku u tohto modelu ale vyhadzovať min. trojnásobok za drahšiu značku len kôli tomu a pri neistom výsledku som sa rozhodne nechystal. Na zdôraznenie výsledného tacticool efetku som ešte zvolil prestriekanie ZKMky DURACOATom. Vzhľadom na moju manuálnu ne-zručnosť, samotnú úpravu som zveril kamarátovi.
S výsledkom som veľmi spokojný, dopadlo to nad moje očakávania a ZKM si úspešne obhájila nárok zostať naďalej v trezore
Pripájam už avizovaný postup od autora prestavby:
Varovanie pre čitateľov:
Recept na prípravu ZKM 456 v airsoft AI kabátiku
Suroviny:
1 ks guličkárska sklopná pažba AI,
1 ks ZKM 456,
1 ks Al profil 25x25x197
cca 50 ml DURACOAT, polyuretánové tvrdidlo a EPONAL
Doba prípravy:
cca 12 hodín
Spôsob prípravy:
Nakúpené ingrediencie zatvoríme spolu s manuálne zručným jedincom na dva dni do dielne a ...
Na to, že pažba je „guličkárska“ má celkom pekný finiš a použitý oceľový kĺb pažby spolu s pôvodnými hliníkovými profilmi by krátkodobo zniesol aj niečo silnejšie než je plánovaný .22LR.
Lôžko tela záveru je vsadené do Al profilu 25x25x cca 197mm. V krátkosti, znamenalo to vyrezanie potrebných otvorov na spúšťový mechanizmus a zásobníkovú šachtu do uvedeného profilu. Miesta kde prechádzajú skrutky na uchytenie tela záveru profilom sú vsadené oceľové rúrky na zosilnenie profilu v mieste uchytenia. Toto improvizované uloženie záveru je vsadené do pôvodného nosníka v pažbe, ktorý predtým držal „guličkársky“ systém.

Pozícia záveru v pažbe bola po dohode s majiteľom zvolená tak aby kľuka záveru sadla do pôvodného vybratia v pažbe. Tento „dizajnový“ zámer ale viedol k nutnosti modifikácie samotnej spúšte (pílka + zváračka a zbytok si domyslite).

Už ostáva len finiš. Celé to bolo treba prebehnúť jemným šmirgľom, odmastiť, zarobiť DURACOAT s tvrdidlom zriediť EPONALom naštartovať airbrushové náčinie a pustiť sa do striekania. Ešte rozobrať a preleštiť záver, styčné plochy spúšťového mechanizmu.

Na koniec to celé zložiť dohromady ...