1. Odzapalkovane nabojnice 9L som najskôr vypral na mokro bez telesok (tie nemám) . Vrtelo sa to asi 30 min. Roztok horúca voda + lyžička kyseliny citrónovej + jar na riad..... tak od oka + lyžička cirtra - to je neaký práškový čistič na riad.
2.preplach v čistej vode, nabojnice pekne lesklé a relatívne úplne čisté.... chýbajú telieska ktoré by tomu pomohli ale ako bohate to stačí na prebijanie len to nie je dokonalé
3. Spravil som roztok 3% pragolub do horúcej vody (z vodovodu)... A nechal som v tom močiť nabojnice pár hodín.... Nikde som sa neponáhľal.. Nechcelo sa mi zas ísť do garáže pred byt aby som to dal do práčky a tak som to nechal iba močiť ponorené v kuchyni .
4. Nabojnice som zcedil a dal sušiť na plachtu. Nabojnice sú o niečo matnejsie ako po praní. Na dotyk cítiť ze sú akoby mastnejsie, lubrigovane. Na niektorých nabojniciach sú fľaky .. nič hrozné takže neriešim. Uvidím ako to bude vyzerať po ususeni a či zmatneju ešte alebo ostanú tak ako sú.
PS tu hroznú interpunkciu si nevsimajte, píšem z mobilu a niekde mi to doplní automaticky a niekde nie