trening zapastia / predlaktia - powerball

Používateľov profilový obrázok
gulinko
občasný prispievateľ
Príspevky: 14
Registered for: 7 years 4 months

trening zapastia / predlaktia - powerball

Príspevok od používateľa gulinko »

nazdar, takuto temu som tu zatial nenasiel - mozno niekomu pomoze..

ja to pouzivam na spestrenie susenia doma a posilovanie - s logikou, ze cim silnejsie paze, tym menej namahy na pevny uchop zbrane - a teda pevny uchop nie je krcovity s trasom, dvojrany su rychlejsie a presnejsie atd.

https://powerballs.com - kedysi davno sme to pouzivali s kamosmi v ramci treningu sportoveho lezenia, kde su silne prsty a predlaktia zaklad.. a nejake 2 mesiace dozadu som powerball znova vytiahol, svalovica z prvych razov uz presla : ) tabulkove merania sice nerobim, ale pocitovo je uchop skutocne pevnejsi.. tak davam tip - pre niekoho mozno na zvysenie vykonu, pre ineho na spestrenie treningu alebo rehabku po uraze.
Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Príspevky: 1453
Registered for: 13 years

Príspevok od používateľa theplaky »

Powerball mam, nez som zlemravel pouzival som ho pravidelne - je to dobra vec, v suvislosti so strielanim ma urcite svoj prinos.

Ked uz sme pri cviceni, spomenul by som este 2 cviky ktore som mal v svojom repeortoari (ako strelec) pravidelne zaradene:
- predpazovanie s cinkou v ruke (stal som celom k zrkadlu, v kazdej rucke 5kg kotuc s prevlekom alebo jednorucku a na striedacku som pomaly a kontrolovane predpazoval, zdvihajuc kotuc az do vysky oci ako keby som mieril - na zaver som prilicil k bicepsu a nejake 3-4 sekundy sa snazil vydrzat a potom pomaly spustal naspat dole)
- drepy na bossu (klasicke drepy na nestabilnej podlozke bossu (http://sonyafitnessmusculacion.com/wp-c ... /bossu.jpg), daval som si 4x 25 pomalych poctivych drepov, neskor 3x 33) - je to vynikajuci cvik na stabilitu. Chvilku trva nez sa clovek na tej podlozke netrasie jak osika (spadnut sa z nej ale "neda"). Btw v posilke som videl chlapika co robil drepy v lezeckych topankach na medicimbale - to uz je ale iny level :D
dusky
prispievateľ
Príspevky: 161
Registered for: 6 years

Príspevok od používateľa dusky »

Powerball uz som aj zabudol.

Mne najviac pomohlo práve športove lezenie (bouldre) - na predlaktia a úchop sú super tieto, podľa ktorých som šiel:
Cvičenia predlaktia a prstov: Toto je fantastické cvičenie, ktoré som odpozoroval pred rokmi od uznávaného lezca Hugha Herra. Stisknite ťažkú knihu alebo od 2-4kg ťažkú dosku medzi palcom a ostatnými prstami. Dajte si predlaktia na lavicu s dlaňami hore, zdvíhajte zápästia hore a koncentrujte sa na to, aby ste záťaž držali čo najsilnejšie. Cvičte 1 až 3 série po 20 až 40 opakovaniach.

Ten istý cvik, ale dlane opačne: Toto cvičenie posilňuje typicky slabé svaly na zadnej strane predlaktia, ktoré sú protistojné silným svalom predlaktia na opačnej strane. Musia byť cvičené kvôli rovnováhe, za účelom prevencie pred zranením. Cvičte tento cvik s dlaňami dole, 2 alebo 3 série až do vyčerpania.

Gumené koliesko: Toto náradie sa vyrába v rozličných veľkostiach. škoda, že cvičenia s ním nepomáha lezeniu a preto jeho používanie je diskutabilné. Slúži k dobrému rozvičeniu.

A potom aj uplny zaklad - chyt kotuc za kraj do ruky popri tele a drz kolko vydrzis (pokojne 20kg). Oddych a znova.

na stabilitu este nohy a spevnenie core - bosu urcite zaklad, pre spestrenie indoboard, na zaciatok sa da namiesto valca pod neho pouzit aj ten "vankusik"
Používateľov profilový obrázok
Gabo.45
prispievateľ
Príspevky: 210
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa Gabo.45 »

Dam jeden lowcost - chce to hrubsiu palicu, paracord/akykolvek silny spagat a akekolvek zavazie. Na jednom konci spagatu palica, na druhom zavazie. Stojac v predpazeni sa namotava/odmotava zavazie podhmatom/nadhmatom, pre pokrocilych vacsie zavazie stojac na stolicke.
DeSade
častý prispievateľ
Príspevky: 1483
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa DeSade »

Mne najviac zosilnelo predlaktie zo samotného pevného stisku pri sušení.
Ale najsamsuper je lopatovanie.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5148
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa lovec »

...motocross. Už neprevádzkujem.
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"