Epidémie - karantény
ja pouzivam ozonovy vyvijac pre akvaristiku, dam do igelitoveho vreca, dam dnu hadicku zaskirtim snurkou nafum to vrece ozonom a necham 15 minut. da sa tak vela veci naraz dezinfikovat.
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 18 years 3 months
Aris: Dik... A mhm, coraz viac to vyzera na TEOTWAWKI, amici uz upravili v ich virusovom plane predpokladany cas na 18 mesiacov... (asi pojdem este nejaky ten toaletak zajtra dokupit...
Stay safe,
Gunslinger
Stay safe,
Gunslinger
Dnes som vymenil 15kg zberového papiera za tri kotúče Tento... zdraželi, potvory!
Uzavretie hranic je v sucasnosti odvodnene. To ze niektore staty nevpustaju ani ludi, ktori tam maju trvaly pobyt, alebo to ze ludia uviaznu vnutri EU na hranici a zrazu nemozu ani dalej ani spat, to uz povazujem za zbytocnu paniku. Takisto nerozumiem, preco niektore staty (napr. Madarsko) nevpusta ani nakladaky, ved tym ohrozuju (aj) vlastne zasobovanie.
Samozrejme, uz dnes vieme, ze sa vselico mohlo a malo urobit inak. Ale berme do uvahy, ze nic podobne tu nebolo mozno aj 100 rokov. V sucasnosti mozeme vidiet radikalne riesenia aj systemove riesenia. Napr. Cina zaviedla radikalne riesenia, drasticky obmedzila ludi a moc dobre nedopadla. Juzna korea, Taiwan, Japonsko , postupuju systematicky, robia nutne opatrenia, ale obcanov zbytocne neobmedzuju. Dosahuju pritom minimalne rovnake, ale skor lepsie vysledky ako cina. Tieto priklady ukazuju, ze nie je potrebne sa splasit a hned nezmyselne obmedzit vsetko a kazdeho. Nutne opatrenia ale treba nekompromisne vynucovat.
Samozrejme, uz dnes vieme, ze sa vselico mohlo a malo urobit inak. Ale berme do uvahy, ze nic podobne tu nebolo mozno aj 100 rokov. V sucasnosti mozeme vidiet radikalne riesenia aj systemove riesenia. Napr. Cina zaviedla radikalne riesenia, drasticky obmedzila ludi a moc dobre nedopadla. Juzna korea, Taiwan, Japonsko , postupuju systematicky, robia nutne opatrenia, ale obcanov zbytocne neobmedzuju. Dosahuju pritom minimalne rovnake, ale skor lepsie vysledky ako cina. Tieto priklady ukazuju, ze nie je potrebne sa splasit a hned nezmyselne obmedzit vsetko a kazdeho. Nutne opatrenia ale treba nekompromisne vynucovat.
Prave som dopozeral mimoriadne spravy na jednotke. Bol tam rozhovor s Tatulom Hakobyanom - zastupcom WHO u nas. Bol tam bez ruska (moderator mal). Moderator sa ho pytal, preco nema. Co tam ten idiot trepal ma normalne vytocilo. To, ze vela ludom, slusne povedane, hrabe, s tym sa asi budem musiet naucit zit. Ale ako si to moze dovolit zastupca WHO v sucasnej situacii, to mi hlava neberie. Nemam slov.
Super deal! U nás je za jeden kotúčik až 9kg! Bol som tam asi 30x a tentoraz naposledy. Odteraz ide všetok papier už iba do triedeného odpadu, pretože sa mi to totálne neoplatí.Igrlik napísal:Dnes som vymenil 15kg zberového papiera za tri kotúče Tento... zdraželi, potvory!
výkupná cena dramaticky klesla za posledné mesiace.
U nás už od konca starého roka nedajú za papier občanovi na zbernom dvore nič. V lete ešte dávali WC papier alebo aj papierové vreckovky a bolo to celkom milé, lebo toho bolo aj dosť. Prejavilo sa to aj pri kontajneroch, lebo ľudia to celé majú na háku a ani sa neunúvajú to šmariť kam treba. Nieto ešte trochu rozobrať.
Firmy za odovzdávanie platia individuálne, napr. kvalitná kartónová lepenka 40-50€/tona a nejaký mix aj o dosť viac. Časy keď sa na zbere papiera dalo dačo prilepšiť sú na teraz asi preč.
Firmy za odovzdávanie platia individuálne, napr. kvalitná kartónová lepenka 40-50€/tona a nejaký mix aj o dosť viac. Časy keď sa na zbere papiera dalo dačo prilepšiť sú na teraz asi preč.
A bruselski tragedi maju riesenie
https://www.cas.sk/clanok/959894/euroko ... -opatreni/
Este ze si jednotlive staty urobili po svojom...
Preco je nutne zavret hranice??? Aby sa minimalizovala moznost prenosu. Komisia to pri svojej dogme otvorenych hranic nechape, tak ju s tym netreba zatazovat a robit si po svojom...
http://dfens-cz.com/wuchanska-chripka-t ... e-zaklady/
Preco je nutne zavret hranice??? Aby sa minimalizovala moznost prenosu. Komisia to pri svojej dogme otvorenych hranic nechape, tak ju s tym netreba zatazovat a robit si po svojom...
http://dfens-cz.com/wuchanska-chripka-t ... e-zaklady/
A co by nie, ved toaletak sa da vyrabat aj z dreva, nie ? Vid skladky v Ruzomberku. Tak naco stary papier ...matus69 napísal:výkupná cena dramaticky klesla za posledné mesiace.
Netrvalo dlho a máme tu príklad ako sa vedľa covid pozitívnych s ľahkými, či žiadnymi príznakmi nezapočítaných do celk. prípadov nezapočítavajú do štatistík úmrtí všetci pacienti.
Pani, ktorá mala covid a zomrela, zomrela na infarkt. Že to bol infarkt vyvolaný problémami, ktoré spôsobil covid je nepodstatné.
Takto kreatívne môžu byť ohýbané aj štatistiky úmrtí pri autonehodách (nehovorím, že sú; len to môže byť inšpirujúce).
No a tiež to dáva možnú odpoveď na zázračné nemecké čísla:15320 prípadov, 44 úmrtí.
oproti tomu Taliani: 41035 prípadov a 3405 úmrtí.
Takže tak. Toľko k číslam.
Pani, ktorá mala covid a zomrela, zomrela na infarkt. Že to bol infarkt vyvolaný problémami, ktoré spôsobil covid je nepodstatné.
Takto kreatívne môžu byť ohýbané aj štatistiky úmrtí pri autonehodách (nehovorím, že sú; len to môže byť inšpirujúce).
No a tiež to dáva možnú odpoveď na zázračné nemecké čísla:15320 prípadov, 44 úmrtí.
oproti tomu Taliani: 41035 prípadov a 3405 úmrtí.
Takže tak. Toľko k číslam.
Nerozumiem, prečo uzrel svetlo sveta bod 4) Zatvorenie kostolov a náboženských centier a zrušenie verejných náboženských podujatí;erebos napísal:A bruselski tragedi maju riesenie![]()
![]()
Podľa môjho názoru to kompletne spadá pod bod 9) Zákaz všetkých hromadných akcií - športové podujatia, koncerty, festivaly, konferencie, veľtrhy, oslavy či politické stretnutia;
Mohol tam byť prípadne spomenutý vedľa ostatných typov.
Peto> ale rusko si mohol dat...
Chapem, ze je tam sam, ale ide o princip. Co citam tak Rakusania aj Nemci na nosenie rusok dost seru.
Chapem, ze je tam sam, ale ide o princip. Co citam tak Rakusania aj Nemci na nosenie rusok dost seru.