ZP par otazok

Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

...a medzi nimi... mozes mat zbran na miestach ktore mas zapisane v preukaze a prevazat medzi tymito miestami...
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Oprávnenia držiteľa zbrojného preukazu
(1) Držiteľ skupiny A a skupiny B zbrojného preukazu
je oprávnený
a) nadobudnúť na základe nákupného povolenia do
vlastníctva a držať zbraň kategórie B uvedenú v § 5
ods. 1 písm. a), b) alebo c); držiteľ skupiny Azbrojného
preukazu je oprávnený aj na nosenie tejto
zbrane v stave, pri ktorom je strelivo v hlavni, v nábojovej
komore hlavne, v nábojovej komore valca
revolvera, v nábojovej schránke zbrane alebo v zásobníku
zbrane, ak je zásobník v zbrani
(ďalej len
„stav umožňujúci okamžité použitie“), ak osobitný
predpis neustanovuje inak,24)
b) nadobudnúť do vlastníctva, držať a nosiť strelivo
do zbrane, na ktorú má vydaný preukaz zbrane
(§ 37 ods. 2).

B- čko
Viď predchádzajúce odpovede .
ale ked ju skryjem pod sedadlo napr. tak mozemm ist aj dalej????
(4) Držiteľ zbrojného preukazu nesmie
a) previesť vlastníctvo zbrane a streliva na osobu,
ktorá nie je oprávnená na jej držanie,
b) mať pri sebe zbraň alebo strelivo alebo manipulovať
so zbraňou, ak je jeho schopnosť na túto činnosť
znížená požitím alkoholických nápojov,20)
omamných látok, psychotropných látok, prípravkov21)
alebo v dôsledku choroby,
c) mať zbraň určenú na zberateľské účely v stave
umožňujúcom okamžité použitie tejto zbrane,
d) držať alebo nosiť zbraň, na ktorú nebol vydaný
preukaz zbrane,
e) viditeľne nosiť zbraň, ak mu bol vydaný zbrojný
preukaz s vyznačenou skupinou A,
f) ponechať zbraň a strelivo v motorovom vozidle,
ak sa vzdiali mimo dohľadu na motorové vozidlo.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

thomas75 napísal:rozumiem ....ale to s tym B som pochopil dobre?????ze nemozem mat nikde pri sebe iba doma a na strelnici????
Budeš mať za chvíľu 21, tak používaj hlavu... Ako som už napísal - rozdiel medzi NOSIŤ a PREPRAVOVAŤ nie je v spôsobe, ale v STAVE ZBRANE!!! Aj v opaskovom púzdre zbraň iba PREPRAVUJEŠ na strelnicu, ak v nie je pripravená k okamžitému použitiu v zmysle zákona. Nemusí byť v krabici na sedadle... :roll:
romanon
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

nehnevaj sa thomas ale s takymito znalostami by som ti dal maximalne plynak...Ono treba na ten zbrojak aj nieco vediet a toho "nieco" neni najmenej. Tak zozen si cervenu knizku ktoru tu najdes na fore a hor sa do studii. Tam najdes odpovede na vsetky tvoje otazky.
inspiring_jackson

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

negev napísal:mam otazku Ak mam ZP sk E a kupim na neho dlhu zbran a po case si rosširim zbrojak aj o D možem potom s tou zbranou aj polovať alebo sa musi urobiť prepis preukazu zbrane aby som mohol polovať?
podľa mňa jednoznačne treba spraviť prepis preukazu zbrane. V tom spočíva zmysel chlievika "účel nákupu zbrane" v žiadosti o vydanie preukazu (alebo je to tuším aj priamo na preukaze uvedené), takže keď máš účel športová streľba a ujo policajný hliadkovač ťa načapá ako s ňou mrvíš bažanty, tak Ti ani D-čko nepomôže, bude pokuta.

Ja myslím že je dokonca taká otázka aj v červenej knižke, nie? To by sme mali všetci ovládať...

je tam niečo o SBS-károvi, ktorý má osobnú zbraň na A-čko, a v práci (asi si zabudol služobnú doma alebo čo) si tú súkromnú víťazoslávne pripne na opasok a promenáduje sa s ňou po chránenom objekte

čo je priestupok, lebo použil A-čkovú zbraň na C-čkový účel, alebo z iného pohľadu - nedodržal skryté nosenie. Pokuta tak ako tak. Je to tam, treba pohľadať...

ten istý prípad je aj poľovanie so športovou zbraňou

ja odporúčam spraviť si prepis preukazu zbrane
inspiring_jackson

Lord_Summoner_sk napísal:pistol v jednom vacku zasobnik s nabojmi v druhom
Igrlik napísal:... Aj v opaskovom púzdre zbraň iba PREPRAVUJEŠ na strelnicu, ak v nie je pripravená k okamžitému použitiu v zmysle zákona. ...
A nepísalo sa náhodou niekde, ak sa dobre pamätám, o tom že zbraň môže byť len v kufríku na zbraň alebo v batožinovom priestore vozidla?
arminius
častý prispievateľ

Igor
...batožinovom priestore vozidla?
Polož inak otázku .

A čo keď nemáš vozidlo ..čo fčul :?:
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Igor napísal:A nepísalo sa náhodou niekde, ak sa dobre pamätám, o tom že zbraň môže byť len v kufríku na zbraň alebo v batožinovom priestore vozidla?

Blbost, prepravovat mozes aj v opaskovom puzdre, musis vsak dodrzat zakonne podmienky, ze nesmie byt nabita a atd. A na dlhe zbrane existuju tiez puzdra. Ale podla zakona nieje ich nutne pouzivat (U skupiny D/E/F), len si myslim, ze je logicke, ho mat. Kebyze vidim niekoho , ze ma na chrbte viditelne SA58 :D, tak si o nom pomyslim, ze je tlk a moze tak akurat o nu prist, zbytocne strasi ludi a vzbudzuje pozornost (Hlavne u policajtov :lol:)
inspiring_jackson

arminius napísal:Igor
...batožinovom priestore vozidla?
Polož inak otázku .

A čo keď nemáš vozidlo ..čo fčul :?:
použijem možnosť "alebo" :wink:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Igor:
Nie 'v kufriku na zbran alebo v batozinovom priestore', ale 'v puzdre alebo v batozinovom priestore'. Pricom puzdro nie je dalej specifikovane, takze to moze byt opaskove aj kufrik.

§28
m) prepravovať zbraň do miest, kde je oprávnený túto zbraň používať, len v stave, pri ktorom nie je strelivo v hlavni, nábojovej komore hlavne, nábojovej komore valca revolvera, nábojovej schránke zbrane a v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani, uloženú v puzdre alebo v batožinovom priestore motorového vozidla; to sa nevzťahuje na držiteľa skupiny A zbrojného preukazu,
inspiring_jackson

aaaha, tak jasne, bude to tak...
inspiring_greider

Príspevok od používateľa inspiring_greider »

davam tu do placu otazku na ktoru sam nepoznam jednoznacnu odpoved: :?:
co sa stane ak drzitel zbrojneho preukazu skupiny A sa bude uchadzat o miesto v policajnom zbore SR, kde podmienkou prijatia je zlozenie psychotestov okrem ineho a on v nich neuspeje. Co ak na zaklade vysledkov a posudku psychotestov sa zisti ze je napr. psychicky labilny alebo ma sklony k agresivite a pod..Nebude to mat za nasledok odobratie jeho zbrojneho preukazu,lebo podla mna by mal byt v ociach zakona posudzovany ako nespolahliva osoba....CO MYSLITE AKO TO JE MA TO VPLYV NA POSUDENIE SPOSOBILOSTI ALEBO SA MYLIM :?: :?: :idea:
arminius
častý prispievateľ

BOBOR666

Zaujímavá otázka :wink: Fakt teda ....

Ale dám svoj skromný , laický názor .

Myslím si naopak od Teba , že by to nemalo byť dôvodom za odobratie ZP . Lebo :
- hodnotil Ťa psychológ ? Hodnotil !
- si normálny ? Si !

No na prijatie k PZ by mali byť inakšie kritéria , prísnejšie , ako pre normálnych smrteľníkov .
Dôvody poznáme a je ich viac .... :wink:
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Moj nazor:

Urcite ta nemozu posudit ze si zdravotne nesposobily na nosenie alebo drzanie zbrane a streliva, lebo psychotesty povinne nie su. Minimalne ta vyzvu ze je podozrenie ze nevyhovujes a musis sa podrobit lekarskemu vysetreniu. Ale mohli by ti ZP odobrat hned na zaklade nesplnenia spolahlivosti podla posledneho odseku, kde sa pise, ze si nespolahlivy ak nedavas zaruku ze zbran nezneuzijes (presne znenie ani cislo paragrafu/odseku neviem, nemam pred sebou zakon).

Skupina ZP je irelevantna. Ak nie je nieco v poriadku, tak ti odoberu ZP ako taky.

P.S.: Prispevok som pisal v jednotnom cisle a druhej osobe len kvoli jednoduchosti, neber si to osobne. ;)
inspiring_greider

Príspevok od používateľa inspiring_greider »

berserker ta osoba je uplne v poriadku sak len diskutujeme a navyse nie som vztahovacny :wink:
podla mna by dost zavazilo aj to co konkretne psychotesty odhalia, a podla toho by sa aj volil postup, bud dalsie vysetrenia a posudok od lekara..mozno aj nove psychotesty na podrobnejsie preskumanie danej "poruchy"
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"