Ka 17 zly sustrel

pby
občasný prispievateľ
Príspevky: 12
Registered for: 6 years 4 months

Ka 17 zly sustrel

Príspevok od používateľa pby »

zdravim mam novy kolarms Ka17, 7.62x39 a nie je z nej vela vystrelene s tym ze sa este asi nezabehla.. strelivo baranul fmj. strielana na pevne mieridla na 50m a cca 25cm gong tak pada vsetko na gong.. teraz som ale zriesil kolimator ideme nstrelovat na stolici (kryta strelnica, ziadny vietor) a cista katastrofa, sustrel od 5 do 15cm ked sa to uz zacne drzat pri sebe a doladi sa kolim, dalsia strelba zase to iste 5-15 od seba.. skusane strielat bez kompenzatora s kompenzatorom, s jednym dalsim cip strelivom, vysledok to iste.. napada ma bud nie je zbran este zastrielana poriadne alebo je vadna, alebo je blby kolim (holosun). Ako by ste mi radili postupovat.
Diky
Bamboocha
prispievateľ
Príspevky: 185
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa Bamboocha »

ahoj, zacnem tym , ze "akcko v 7.62x39" nieje povazovane za najpresnejsiu platformu, takze je podla mna potrebne si vymedzit "rozumne" ocakavania. Z pre mna dobrych zdrojov, je bezne akcko schopne presnosti cca 3-4 moa na 100 yardov, prelozene na nase jednotky cca 7.5-10 cm na 90 metrov. Ty si na +- polovicnej vzdialenosti, takze rozumne ocakavanie je sustrel ~3-5cm s dobrou vojenskou municiou (takze z toho co pises 5 cm je este OK, 15 cm uz urcite nie).

pises aka zbran aka municia znacku kolimu, ale nedal si (a to je jeden z najvacsich nedostatkov ak platformy a to upevnenie optiky) ako mas ten kolim upevneny. nebol by som prekvapeny keby sposob prichytenia optiky bol dovodom tvojho problemu, skus skontrolovat, ci nemas aj uvolnene skrutky na kolime (ak ano dotiahni na vyrobcom udane hodnoty, davaj bacha aby si nestrhol zavit) a hlavne, ci sa ti nehybe montaz.

mozes samozrjme skontrolovat aj hlaven a vyvrt, ale pises, ze nakonci nastrelu si schopny mat sustrel k spokojnosti, co by sa asi nepodarilo ak by bol s nou problem.

holosun si pomaly ale isto prepracuvava svoje menu ku znacke kvality, takze si nemyslim, ze to bude problem, ale samozrejme kazdej firme sa moze podarit nepodarok.

ja si myslim, ze to bude upevnenim kolimu.

edit: napada mi este jedna vec a to paralax shift z dovodu vysokej teploty, to by bolo relevantne ak by si mal optiku pripevnenu na rure piestu, nespomeniem si teraz presne oznacenie, alebo nad nou, a stavalo by sa to pri vyssom pocte vystrelov naraz, takmer vsetky optiky su k tomuto nachylne, upevnenie na tomto mieste nieje najstastnejsie riesenie.
pby
občasný prispievateľ
Príspevky: 12
Registered for: 6 years 4 months

Príspevok od používateľa pby »

upevnenie kolimatora je na Fab defense liste PDC https://www.fab-defense.com/en/category ... over-.html je plny net toho ako je to spolahlive, mam to zaaretovane na maximum, clovek ktory nastreloval vie o inom krory to tak ma a nic ziadny problem.. skontrolovane pocas strelby X krat, nic sa nehybe.. Kolimator je doriahnuty na 100% dokonca som sa bal ci neutrhnem zavit ale on sa nehybe tiez na 100% (jeho platforma zapada do ris listy uz sama osebe tak na tesno ze ani keby skrutka nebola sa nepohne..), ten co mam holosun je celkom kvalitny kolim ziadna ich slaba rada... fakt neviem.. chcem vylucit zbran alebo kolim, jedno z toho by som riesil cez reklamaciu
Bamboocha
prispievateľ
Príspevky: 185
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa Bamboocha »

tak z tohto co pises, mozes este skusit zhodit kolim dole pozicat este raz tu nastrelovaciu stolicku a so znamym, alebo sam skusit dat napevno zaaretovane par tercov viacstrelov aspon 5 ks nabojov, ako vyzera sustrel.
ak to bude OK, tak je problem niekde v optike.

ine mi uz asi nenapada
Používateľov profilový obrázok
millan
prispievateľ
Príspevky: 117
Registered for: 6 years

Príspevok od používateľa millan »

nadviazem na bamboochu: idelane vziat na stolicu niekoho s identickou zbranou a vyskusat kolim aj na nej. potom budes vediet aj to, ci je problem v optike, alebo montazi.
pby
občasný prispievateľ
Príspevky: 12
Registered for: 6 years 4 months

Príspevok od používateľa pby »

no asi iba tak..
este info k presnosti kalachov.. ono povodne maju zastudena kovanu hlaven pochromovanu tie nepatria k najpresjensim ale zato odolnym.. no ka17 ma pretlacanu nitridovanu cize o dost presnejsiu hlavne (aj ked k celkovej presnosti potom treba vziat v uvahu aj dalsie veci.. ) to len na okraj ze ka17 by mohla byt kapku presnejsia ako povodne AKcka
Kolko vystrelov treba aby sa zbran trocha spresnila, viem ze to zo zaciatku moze trocha trvat
Napísať odpoveď

Návrat na "Dolaďovanie, nastreľovanie zbraní a úpravy"