Norinco NP 34

Používateľov profilový obrázok
Bauer
častý prispievateľ
Príspevky: 644
Registered for: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Vie niekto, resp má vyskúšané, či do Norincov pasujú orginál zásobníky od Siga ? Lebo som počul, že tie norincové zásobníky nezoberú obvyklú kapacitu ako Sig zásobníky, teda do NP34 sa nevojde 13 a do NP22 sa nevojde 15 kúskov.
inspiring_carver

Príspevok od používateľa inspiring_carver »

Norinco síce už nemám, ale do zásobníku NP 34 13 nábojov vošlo....
Používateľov profilový obrázok
Bauer
častý prispievateľ
Príspevky: 644
Registered for: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Ja som sa pýtal na základe článku v
http://www.e-zbrane.sk/index.php/kratke ... -sig-sauer

Tam písali :
Prvých desať nábojov sme zasunuli pomerne ľahko, ale vkladaním ďalších kusov odpor silnel akosi geometricky. Podľa výrobcu mal mať zásobník kapacitu 13 nábojov. Najsilnejšiemu z nás sa podarilo doň zasunúť maximálne 12 kusov.
inspiring_carver

Príspevok od používateľa inspiring_carver »

Asi platí, že čo kus to originál ;)
Čo som mal dva zásobníky, tak do obidvoch vošlo po 13.
Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Príspevky: 1991
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa BTV »

Pokial viem, tak zasobniky medzi Sigom a Norincom sa vymienat daju. Poznam cloveka co si kupil namiesto original zasobnikov norincovske a pouziva ich bez najmensieho problemu v Sigu P226.
Po malej uprave sa da zvysit kapacita z 15 na 17 nabojov. Pri 13 ranovom (kratsom) bude zrejme mozne tiez zvysit kapacitu +2, ale nevidel/neskusal som to.
zabludeny
občasný prispievateľ
Príspevky: 67
Registered for: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa zabludeny »

Zdravim
Mne sa do zasobníka NP34 vojde 13 nábojov. Na základe tipu z vlákna SIG 226 som zakúpil zasobník Mec-Gar z http://eshop.jsa.cz/launch.php?s=catego ... =12&page=3
Kapacita 15 a sedí tam pekne aj má lepšie tvarovanú botku trošku lepšie sa drží. Žiaľ ešte som nestihol s tým strieľať. S obchodom spokojnosť. Odpovede na mail promptné, v piatok zaplatená faktúra, v pondelok potvrdené odoslanie zásielky a v utorok bol u nás na pošte. :shock:
Používateľov profilový obrázok
71Jany71
častý prispievateľ
Príspevky: 1138
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

z Asi 14 kúskov odstrieľané cca 800 včeličiek bez jedinej zádržky. Presnosť a správanie zbrane bez výhrad. Určite odporúčam a cena bezkonkurečná.
Používateľov profilový obrázok
MASH4077
prispievateľ
Príspevky: 301
Registered for: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

Aj keď 2,5 roka od posledného príspevku ale to neva :D
Dnes som prvýkrát v živote strieľal s firemným Norom 34 a musím povedať že veľmi príjemne prekvapkaný. Už len tie bakelit pažbičky vo mne budili zmiešané pocity :roll: ale všetko sa dá vyriešiť.
Po povinnom :D parkúri (veľmi vydarenom) som testol na 25 m medzinárodný 50/20 a fakt veľmi vydarená zbraň.
Nastrelená centrovo - kde zásah tušíš/čakáš tak tam je.
Záver som pomaly ani nevedel že pri streľbe chodí.
Strelivo sypaný S&B 8g do pohody, 13 vošlo bez problému.
Za mňa, za tú cenu určite ANO. (stále tu nieje emotikon palec hore) :lol:
fenix
občasný prispievateľ
Príspevky: 86
Registered for: 11 years

Príspevok od používateľa fenix »

Tak niečo odo mňa.
NP34 mám už cca 3roky, dokúpil som ho ako niečo na nosenie keď som prešiel na 226X5Allround
Model označený Norconia
Vzhľad: záver, sivastý na vnútorných plochách jemné stopy po obrábaní, všetko funkčné, telo s picatiny railom povrch za 1*
Mieridlá, zvláštne, tritiová muška pre 228 nesedí, rybina je širšia. S puškárom sme originál osadili tritiovou kapsou, a už 3roky si to vesele svieti. Ináč sú mieridlá horšie čitatelné (oproti originál SIG majú guľatejšie hrany, a sú zvýraznené bielymi bodkami = nič moc)

Spúšt: Držal som niekoľko Norconii, a mali o dosť lepšiu spúšť než klony označené Norinco, norinkácke boli tvrdšie a pýtali zalešťit. Nahodili sme do nej STR kit, a zaleštili sme hrany, DA je dobre čitateľné, a vhodné na sebaobranné účely, SA je príjemné, aj keď neporovnateľné od spúšte X5.

Zásobníky: 13 rán, s opierkou o malíček, v prípade vypilovania prelisu pre pružinu vzrastie kapacita na 15 rán, ale nie je to potreba, 13+1 je ok, a papká zásobníky od SIG, aj McGar od veľkého brášku, => v zbrani je krpec, a na opasku sú 20 ranovky.

Rail na ráme poteší, u mňa je na ňom aliexpress led svetlo, nosím to v kydexe a pohoda.

Pažbičky: ako už píšu kolegovia, originály sú hrozné, Hogue monogrip nesedí úplne poloha jednej skrutky , ale nič čo by dremel a 3min nevyriešili.

Hlaveň: je tvrdochrómovaná, kvadratický blok je nalisovaný na hlaveň (na toto bolo poukázané v streleckej revue okolo roku 98, spomínali, že rovnakým spôsobom sa robil Browning HP, takže sa nezľaknite. Presnosť na 25m prekonáva schopnosti väčšiny užívateľov, nie je to ale terčový špeciál.

Za mňa ako vlastníka X5, po upgradoch úplne bezporuchová a užívateľsky veľmi dobrá zbraň v zaujímavej cenovke, ako doplnok k superšportu, vzhľadom na neštandardné rozloženie ovládacích prvkov a zjednotenia návykov super. Systému poistiek SIG spĺňa všetky moje nároky pre nosenie v jednočke. (Blokácia úderníku ako pádová poistka, kladivo je na odskoku až kým nie je spúšť stlačená, SA/Da systém s decockerom.Čo viac si môžem priať.
Napísať odpoveď

Návrat na "Norinco"