BUBIX BRO

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5149
Registered for: 18 years 7 months

BUBIX BRO

Príspevok od používateľa lovec »

R
častý prispievateľ
Príspevky: 3089
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa R »

Zatial vsetky plastaky co p.Bubits dizajnoval sa mi pacili, tato je ale ekelhaft velebnosti.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5590
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Jack »

Skvelý dizajn! Najviac sa mi páči tá jednoduchá ale účelná poistka, ktorá určite má zmysel, ak sa má pištol nosiť kade-tade po vreckách, kabelkách a pod. Ak neuletí s cenou, tak to bude hit.
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Príspevky: 2914
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Teda priznám sa, že by som si plasťák v živote nekúpil. Ale tento borec ma v jeho videu totálne dostal. Pomaličky ma namotával až do momentu, kedy som si povedal, že ako to, že tento kúsok ešte nemám. :) Nádherný dizajn a perfektné konštruktérske vysvetlenie fungovania zbrane.

Som tiež veľmi zvedavý na cenu.
inspiring_wiles

Príspevok od používateľa inspiring_wiles »

:?, "Skvelý dizajn!", "Nádherný dizajn ..."; čo Vás chlapci koronavírus "chytil"?! Pretieram oči jak sa dá, furt iné vidím. V Sabinove také robia už dávno ..., s čučoriedkovým rámom, jahodovým, višňovým, banánovým ...
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, bez ohladu na vzhlad, minimalne je to dost vyraznou 'odpovedou' na argumenty ze na Glockoch/plastakoch uz nie je co/ako vylepsovat :lol: A z hladiska ergonomie ci bezpecnosti je zjavne ze nad tym dlho spekulovala nejaka sikovna hlava, takze klobuk dole, a myslim ze zakaznikov si urcite najde.


Gunslinger
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1896
Registered for: 11 years 11 months

Príspevok od používateľa matus69 »

Rozmery ako g43x ale mierne užšia - a to je na subcompaktoch asi najdôležitejšie. Ale zasa g43x má kapacitu 15+1.
Zaujímavá zbraň. Každá konkurencia je pre nás len plus. Som zvedavý na cenu a veľmi ma zaujíma pozadie toho celého ale nič sa mi nedarí nájsť.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5590
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Jack »

Sperky, prečo?
:D
Veď jasne, pokiaľ ide LEN o estetickú stránku, tá je podružná. Ale keď ide o úžitkový dizajn, to už je iná reč. A toto vyzerá, že by sa mohlo dobre držať a dobre nosiť. A snáď aj strieľať sa z toho bude obstojne. Pri týchto prckoch je rozdiel v tom, či pohodlne nastrieľaš aj s 9 mm Luger, .40 SW či rovno .45 ACP alebo budeš krotiť krpca snažiaceho sa opustiť tvoje zovretie a voľným pádom si vyskúšať platnosť gravitačných zákonov, často práve len v detailoch.
:arrow:
Používateľov profilový obrázok
Gabo.45
prispievateľ
Príspevky: 210
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa Gabo.45 »

Ahojte, chcel by som vám bližšie predstaviť pištoľ BUBIX BRO, ktorú sme doviezli minulý týždeň pod krídlami BW Arms 8)

Zbraň sme si ohmatali prvýkrát v máji, kedy sme boli pozvaní predstaviteľmi Bubix GmbH na strelnicu neďaleko rakúskeho Eisenstadtu na prezentáciu. Hlavnou postavou prezentácie bol otec nápadu pištole Bubix Bro, charizmatický pán Wilhelm Bubits (ex – Glock, Steyr). Podľa jeho slov ide o výsledok kumulácie skúseností počas celej jeho kariéry.

K dispozícii sme mali pištole v dvoch kalibroch – 9x19 Luger a 9x18 Makarov. Ergonómia pre moje stredne velké ruky super, aj vďaka predĺženému dnu zásobníka a predĺženiu rukoväte (odnímateľné). Zdrsnené plochy na všetkých kľúčových miestach, lučík dostatočne veľký aj pre prst v rukavici.
Zamierenie je veľmi príjemné vďaka výrazným mieridlám (plastové), kde cieľnik je na štýl Glock, muška má namiesto bodky hrubú vertikálnu čiaru. Ergonomická spúšť s vertikálnym zdrsnením má kratší chod ako napr. Glock, je citeľne príjemnejšia, ľahšia.

Streľba príjemná na subkompakt, v prevedení 9x18 ešte príjemnejšia :) Vďaka zámernej 14cm aj čo to trafíte na 20m. Ovládacie prvky sú obojstranné (vypúšťanie zásobníka, záchyt záveru), zásobník 12rd, pod hlavňou lištička pre svetlo/laser. Neskôr budú dostupné aj závery s prípravou na kolimátor.
Rozborka je jednoduchá, vykonáva sa pomocou jediného tlačidla v hornej časti lučíka, ne je potrebné zachytiť záver v zadnej polohe, prípadne ďalší ovládací prvok pre tento účel.

K zbrani je aj originálne pojaté plastové IWB puzdro, ktoré sa šnúrkou pripevní na opasok. Ešte by som spomenul detaily ako indikátor nabitej komory – kolíček trčiaci z hornej časti záveru, vyhadzovacie okienko, úplne uzavreté čelo záveru..

Celkový dojem super, pištoľka je do detailu prepracovaná, vidieť že si dali záležať. Ad spoľahlivosť – testu sa zúčastnili traja (a jeden kýbel so studenou vodou :mrgreen: ), na striedačku vysypali cez 25.000 nábojov od rôznych výrobcov – výsledok: bez zádržky a mechanického poškodenia.
Takže suma sumárum – kvalitná a pekná pištolka, ktorá tak trocha oživí svet plasťákov.

Zatiaľ budeme dovážať len kaliber 9x19, avšak rám má pištoľ rovnaký pre všetky 3 dostupné kalibre, takže keď niekoho časom omrzí Luger, môže si dokúpiť konverznú sadu (hlaveň + záver) Makarov, prípadne 9x21 IMI.

Prikladám fotky pre predstavu o veľkosti v porovnaní s H11 a H11 Pro.

Viac info:
https://www.bwarms.sk/news/28-bubix-bro/

p.s. Pištoľky si môžu Blaváci čoskoro ohmatať na strelnici T&T, v Hunter Clube alebo v Hermesi.
Prílohy
01.jpg
02.jpg
DeSade
častý prispievateľ
Príspevky: 1483
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa DeSade »

Toto myslia vážne s tým vyhadzovacím okienkom? Za toto vyhadzujú z Konštrukcie zbraní. Atavistická hlúposť a lá PPK, Makarof a podobné prežité chujiny.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"