Canik TP9 Elite SC

4C9D3B581F
občasný prispievateľ
Príspevky: 12
Registered for: 1 year 5 months

Canik TP9 Elite SC

Príspevok od používateľa 4C9D3B581F »

Zdravím páni (aj dámy) :wink:
Kontaktujem Vás vo veci zbrane Canik TP9 Elite SC. Dosť nad ním uvažujem, plánoval som Glock 26 ale značne mi vadí, že nemá rail (ako inak, keď je taký malý) a tak som sa dopátral k tomuto Turkovi. Veľkostne sme už niekde inde ako Glock ale prežil by som a teda sa chcem spýtať, či s ním niekto nemá skúsenosti. Našiel som, že sa dá zohnať aj u nás plus, že pri použití plateu tam viem nahodiť aj HE508T-RD X2. Pre predstavu, pozeral som ešte po ČZ 10-P S OR, HK SFP9 SK a SA Hellcat :P
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5590
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Jack »

Ja ti neviem, ale Turka by som na nosenie a priori nebral. Prečo? V prvom rade preto, lebo je to Turek…
:oops:
Ale toto je len môj prudko subjektívny názor, ba dokonca určitá predpojatosť.
8)
Bamboocha
prispievateľ
Príspevky: 185
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa Bamboocha »

S touto konkretnou verziou sice skusenosti nemam, ale kolega ma ten model DA, co je turecky prerobeny walther p99 AS a od zaciatku roku z toho ma strelene cez 7000 tovarenskych bez problemov, aj amici si kvalitativne pochvaluju tie Caniky, takze ak sa bojis, ci to nebude nejaky srot, tak nemusis.
Ja osobne sice turka tiez nemusim, ale zase dam uznanie tam kde uznanie patri a mne osobne sa velmi paci ich prozakaznicke orientovanie kde v relativne nizkej cene mas uz v zaklade aj plastove puzdro, aby si rovno mal pripravene vsetko co potrebujes do zakladnej vybavy
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

4C9D3B581F napísal: 03 Okt 2022, 18:44 ...plánoval som Glock 26 ale značne mi vadí, že nemá rail (ako inak, keď je taký malý) ...
Len taka poznamka pre pripad ze si sa este nerozhodol - G26ka sice nema rail, ale aftermarket railov nan existuje viacero, napriklad tento je tusim z Amazonu a takto s nim vyzera Gen5 G26 MOS verzia (cize da sa na zaver mrsknut aj Holosun a pod. 8) :wink:

ObrázokObrázok


Gunslinger
4C9D3B581F
občasný prispievateľ
Príspevky: 12
Registered for: 1 year 5 months

Príspevok od používateľa 4C9D3B581F »

Díky moc chalani za odpoveď. Stále som nerozhodný :D
Jack napísal: 03 Okt 2022, 23:27 Ale toto je len môj prudko subjektívny názor, ba dokonca určitá predpojatosť.
Práve toto jediné ma ťaží, na fórach v US aj na videách si toho Turka všetci chvália ale neviem...
Ako písal Gunslinger, začínam pokukovať po tom Glocku čím ďalej tým viac. Poprípade SFP9 SK (len s OP (Optics-Ready) u nás bude ťažké zohnať... skúsim zavolať do BWARMS alebo Trnavy, či by vedeli zohnať. Ale teda, chcel som sa Vás spýtať, či neviete o strelnici na západnom Slovensku kde by mohli mať Glock 26, toho Turka poprípade HKčko? :)
brco
občasný prispievateľ
Príspevky: 22
Registered for: 1 year 11 months

Príspevok od používateľa brco »

Z tohto Caniku mam vypalenych okolo 4000 ran za tri mesiace. Dal som mu zabrat, aby som overil, ci sa prejavi nieco. Inak je to 100% zatial, predsudky su vsak vec, kde si musis sam odpovedat.

Mal som subezne tri Caniky, nechal som si tento SC, kvoli noseniu.

Ak si z okolia BA, nemam problem pozicat na strelnici.
Používateľov profilový obrázok
Stilicho
občasný prispievateľ
Príspevky: 7
Registered for: 1 year 4 months

Príspevok od používateľa Stilicho »

Neviem nakoľko je to ešte aktuálne, zrejme si si už vybral. Ako to dopadlo? Ja som mal podobné trable ešte v lete. Veľmi dlho som uvažoval či Glock alebo Canik alebo niečo iné. Nevedel som sa rozhodnúť ani o veľkosti, či kompakt alebo subkompakt. Relevantné skúsenosti k Caniku na našich fórach neboli žiadne. Finálna úvaha bola medzi kompakt (G19 alebo Canik TP9 elite) alebo subkompakt (G26 alebo TP9 Elite SC)... Nakoniec som išiel dvakrát do predajne v TT, ohmatal, vyskúšal všetky a vybral práve TP9 Elite SC. Je fajn že je z továrne optic ready, má rail na príslušenstvo a za veľmi príjemnú cenu. Pribalené puzdro je nič moc, ale rovno som si prikúpil kydexové. Nosí sa to super, akurát na apendixe v kuse tlačilo niečo v predklone, v sede atď... Prehodil som ho na "tretiu hodinu" a už ani neviem, že ho mám pri sebe (samozrejme viem, ale necítim nič a pri postave 189cm/106kg ho nevidieť pod tričkom ani s predĺženým zásobníkom). Samotná streľba je celkom v pohode, bez závad (vystrielané okolo 1000 STV, S&B, Geco a nejaké staré balenia), dobre sa drží hlavne so zásobníkom na 15 rán (mám ruky strednej veľkosti). Presnosť je zrejme tiež adekvátna (roky som nestrieľal z pištole, sypem to kade-tade v okruhu 30-40 CM na 15 metrov, naposledy som už mal sústrel vo veľkosti dlane na 10 metrov... Pri nosení som mal najprv strach nabiť na komoru a vláčiť celý deň s full natiahnutým úderníkom, ale po pár pokusoch (natiahnuté bez náboja v komore, celý deň pri sebe, skákanie do auta, von z auta, turistika, beh, kade-tade obúchať) som zistil, že obavy sú zbytočné. Materiálovo to vyzerá byť v pohode, povrchová úprava po troch mesiacoch každodenného nosenia zatiaľ bez zmeny
4C9D3B581F
občasný prispievateľ
Príspevky: 12
Registered for: 1 year 5 months

Príspevok od používateľa 4C9D3B581F »

Ako to dopadlo?
Nijak :D Prišlo veľa povinností do toho tak som nemal čas sa tomu venovať, bol som pozrieť Hunter Club kde som si obzrel Glock 19, 26 a SFP9 (nie SK verziu, lebo nájsť u nás SFP9 SK OR je i guess nemožné, takže na tento vlhký sen môžem zabudnúť). Mám tam v pláne znovu zájsť a vyskúšať si Glock 19, 26 a SFP9 + mám v pláne zájsť do Trnavy na Canika. Ono problém u mňa bude fakt, že som krpec :D 165cm aj s topánkami nieje vhodné na niečo hrubšie/väčšie, určite keď vyskúšam dám vedieť :wink:
Používateľov profilový obrázok
Stilicho
občasný prispievateľ
Príspevky: 7
Registered for: 1 year 4 months

Príspevok od používateľa Stilicho »

Keby si chcel vyskúšať TP9 Elite SC, tak sa prípadne môžeme dohodnúť. Chodievam strieľať do Blatného alebo do Nitry, neviem kde Ti viac vyhovuje.
DekadensArs
občasný prispievateľ
Príspevky: 9
Registered for: 1 year 6 months

Príspevok od používateľa DekadensArs »

Inak strelnica Palenik v krvavých senkoch má nejaké caniky na požičiavanie
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"