Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Ivanhoe40
prispievateľ
Príspevky: 101
Registered for: 5 years

Príspevok od používateľa Ivanhoe40 »

no a ako s tebou? ked vylahol on, iste tam bolo riziko ze ani ty neobides naprazdno...
mototechna
častý prispievateľ
Príspevky: 1511
Registered for: 13 years 7 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

No - to nám zrovna skončila karanténa kvôli synovi, tak sme sa šupli do ďalšej, ale našťastie sa na mňa nič nenalepilo. Ani ten vírus ma nemá rád :lol:
Zlomizub
častý prispievateľ
Príspevky: 878
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

To ma serie pri tych karantenach. Dcera je vlastne non stop v karantene, lebo VSADE je niekto pozitivny. Zajtra ide do skoly, tak ocakavam vecer sms/mail otom, koho zase stretla.
Jej ucenie v ide do kelu, moj pracovny vykon detto ...
Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Laci »

Asi tak, okamžitým a spoľahlivým riešením od začiatku podávali práve karanténu a tracking. Tiež som to zbožňoval :mrgreen: :mrgreen:
miselito
prispievateľ
Príspevky: 223
Registered for: 10 years 10 months

Príspevok od používateľa miselito »

mototechna: Aj ja som si myslel, ze ma nema rad, cele 2 roky. :D
Ale na novy rok to prislo, dcera priniesla zo skolky omikronika a isli sme postupne manzelka, o 4 dni ja s druhou dcerou. Vsetci rovnaky priebeh ako cez kopirak, 2 dni teploty 38-39°C, par dni ako keby nachladnuty.
Ziskal som "slobodu" na 180 dni a ide sa dalej.
Používateľov profilový obrázok
Nomed
prispievateľ
Príspevky: 422
Registered for: 4 years 4 months

Príspevok od používateľa Nomed »

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5590
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Jack »

Bol by som celkom zvedavý, ako by sa s podobnými žalobami vyporiadala slovenská justícia, ak by prišli, resp. až raz prídu. :twisted: Zvlášť v situácii, ak vieme, že azda žiadna vakcína nie je absolútne/dokonale bezpečná, no tie proti covidu boli vyvíjané a testované pod časovým tlakom, podávané na základe predbežných povolení a Vláda SR vakcináciu nielen odporúčala, nielen propagovala, ale navyše spájala určité negatívne dôsledky s neochotou podrobiť sa vakcinácii. :oops: Na druhej strane, vzhľadom na to, koľko ľudí tu, na Slovensku, ešte nedávno nafukovalo negatívne účinky vakcín (reálne i domnelé) a kvičalo, by som čakal, že tých žalôb už dávno budú stovky aj u nás. Ale nie sú... :lol:
DeSade
častý prispievateľ
Príspevky: 1483
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa DeSade »

Krásne to bolo vidno na jednom ex ústavnom sudcovi ako prepadol vidine, že na dezolači zarobí covidžalobami....
Používateľov profilový obrázok
ricinr
častý prispievateľ
Príspevky: 776
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Operácia kovid19 bola dokonalá.
Na úvod. Ochorenie ako také nepopieram. Mali sme celá rodina a bolo to niečo absolútne pre mňa atypické. Nikdy som nemal také problémy ako vtedy. Či je pôvod prirodzený alebo umelý neviem. Niekde boli zdroje, že tento vírus bol patentovaný v roku 2004 myslím. Prikláňam, sa k názoru že je to umelý, laboratórny vírus. Nič to nemení na veci, že tu je/bol.
To že naši/svetoví politici vyvolali davovú psychózu a psychiatriu je jasné dodnes. Či to bolo nevyhnutné alebo nie, za mňa nie. Niektorí odmietli vyvolať psychózu, a záhadne pomreli. V Bielorusku sa vraj len pokúsili o prevrat - neviem. Zdroj: internet.
K opichávaniu na ulici, v tescu, v kauflande, v telocvičniach a inde počas pandémie nech si vytvorí každý svoj názor. Za mňa pokračovanie psychiatrie.
Vedľajšie účinky vakcín vnímam nasledovne. Ženina spolužiačka ochrnutá cca 3 mesiace po pichnutí. Ženinej druhej spolužiačky manžel (cca40r) mŕtvy do troch dní. Kamarátkina mama trombózy a odvtedy riedenie krvy. Sused + iní moji dvaja kamaráti kolísavý krvný tlak z toho dvaja viem, že dodnes. Susedova žena alergia + opakovaný zápal mechúra a čreva. Známi cca 3x infarkt (môže byť, že klame). Iný známy psoriáza. Iný kamarát trombózy - už sa o tom nebavíme, takže môže byť ok. Iný známi migrény. Známa únava neustále a zadýchavičnosť. Kamarát ženský doktor - vraj nejaká atypická ženská rakovina, ktorú mal v ambulancii raz za rok, tak teraz 5x do mesiaca (len zaštepené). Toto píšem o chorobách, ktoré spomenutí povedali, že do očkovania nikdy nemali. Starostova žena 1.infarkt prežila, 2.nie. On prvý prežil - ešte žije. S ostatnými čo si dali vpraviť experimentálnu látku a nebavil som sa s nimi, či sú fit alebo nie, neviem. Niekto radšej nepovie aby sa nezhovädil (ešte neprišiel čas). A niekto poprie. Mnohí boli vakcinačne obťažovaní a znásilnení, teda podlahli a pre disharmóniu o tom nechcú doteraz hovoriť. A verím, že je mnoho aj bez vedľajších nežiaducich účinkov nateraz alebo do smrti. O.i. Určite bolo použité i placebo. Ešte ma napadá, že na modromkoníku.sk je zopár spokojných, diskutujúcich s očkovaním. Ešte spomeniem výrok svetovo uznávaného profesora - doktora V. Krčméryho - dnes už nebohého: Vedľajšie účinky budeme vidieť do 5 rokov. Takže nechajme sa prekvapiť.
Evidujem aj to, že zdravotné problémy môžu byť dlhotrvajúce aj u neočkovaných, ktorí prekonali ochorenie. Som toho príklad. Prvú koronu som mal 02/2020. Dodnes som neni celkom fit ale tak na 90%.
Ak tiež nie ste celkom fit mám pre vás praktickú radu: čím skôr sa zmierite so zdravotnými problémami, tým skôr budete mať opäť šťastný život.
Ešte také záverečné zamyslenie. Z môjho pohľadu sa svet po skončení "vlády RF :D" nejako začal srať. Globálna vojna by tým čo spôsobili či už vedome alebo nevedome tento chaos neskutočne pomohla. Všetko by sa prekrylo. Nebolo by náhlych a náhodných úmrtí, vedľajších nežiaducich účinkov vakcín alebo korony. Pán Boh nám pomáhaj.
DeSade
častý prispievateľ
Príspevky: 1483
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa DeSade »

hlavne si to nechaj prejsť hlavou.... :)
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

ricinr: Mal som rozpisany dost dlhu odpoved ale podarilo sa mi ju nechtiac vymazat, takze budes usetreny mojich A4iek :wink: :lol: a odpisem Ti moj nazor aspon v par paragrafoch:

Operacia kovid19 ako ju nazyvas nebola dokonala ani dokonana, a pravdepodobne ani tak skoro neskonci. Covid/Sars-CoV-2 sa stal endemickym (= virusom ktory tu uz s nami zostane a bude sa pravidelne vracat podobne ako chripka v roznych viac ci menej nebezpecnych mutaciach este mnoho rokov).

Ze nasi/svetovi politici vyvolali davovu psychozu je jeden pohlad, druhy pohlad ale je ze vdaka tejto - podla Teba - 'psychiatrii' sa zaviedlo mnozstvo restrikcii - od roznych foriem lockdownu, nosenia masiek, socialneho distancovania, obmedzenia cestovania, prechod na home-officy, vyzadovania testovania, ockovania, trackingu a domacich ci verejnych karanten pre infikovanych, a hlavne vdaka tymto opatreniam nedoslo k masivnym vlnam infekcii a nasobne vacsiemu mnozstvu variacii/mutacii, z ktorych niektora mohla byt naozaj velmi nebezpecna. Tu pomyselne 'smekam klobouk' pred sudruhmi z Ciny, na jednej strane som presvedceny ze covid unikol z niektoreho z tych ich dvoch biolabakov vo Wuhane, no na druhej strane musim uznat ze tie drakonicke opatrenia ktore okamzite zaviedli (bleskovo 'vykupili' vacsinu svetovych zasob ochrannych pomocok este skor nez si zvysok sveta zacal vobec uvedomovat ohrozenie, okamzite zaviedli 'zero policy' kde drakonickym sposobom obmedzovali slobodu milionov ludi a hermeticky uzatvarali cele stvrte ci mesta alebo oblasti, zvladli masove testovanie a ockovanie v obrovskom meritku, atd., a aj vdaka tomu tam nedoslo k rozsireniu na desiatky ci stovky milionov ludi (ako som to automaticky ocakaval ja ci mnozstvo inych ludi co sa virusmi zaoberaju), kedy by tych mutacii sa tam objavilo mnozstvo.

Ludstvo malo neskutocne, priam z pekla stastie ze mutacia ktora sa najviac po svete rozsirila nebola prilis infekcna ani prilis smrtelna. Jej oficialna (potvrdena laboratornymi rozbormi) letalita (smrtnost) bola priemerne 'len' cca 2.1%, od 'len' necelych 5% v Mexiku ci Peru az po 'len' 0.1% na niektorych svetovych ostrovoch a zapadakovoch. Realna bola samozrejme urcite vyssia, ale stale mala daleko od inych podobnych virusov ako bol napr. SARS (13%) ci MERS (35%).

Ak by mal SARS-CoV-2 smrtnost podobnu ako MERS, a chodil by si posledne dva roky kazdy tyzden na pohreb niekomu z rodiny ci priatelom a znamym, asi by si nevravel ze politici len siria strach z 'chripocky' a prehanaju, ale naopak by si ich vinil z toho ze to podcenili a kvoli tomu si prisiel o x blizkych ludi, kamaratov a clenov rodiny. Po bitke je kazdy general, lenze tu alternativnu realitu (kedy by sa obmedzenia a lockdowny a testovanie a ockovanie a pod. nekonali) nepozname (nastastie), a aj ked Teba to mozno relativne v pohode obislo, tak ja som 'vdaka' covidu prisiel o viacerych ludi v rodine a kludne by som bol zostal v lockdowne aj dvakrat dlhsie alebo si dal pichnut aj 10 vakcin len aby tito moji blizki tu dnes s nami stale boli... :evil:

Co sa tyka vakcin, tak zjednodusene povedane vakciny nie su nejaka chemikalia v striekacke ktora zabranuje nakaze (ako si to vacsina dezolatov mysli), vakciny su v podstate zvycajne len roznymi sposobmi oslabene formy samotnej choroby ktore defakto priamo vyvolavaju v tele miernu nakazu a aktivuju imunitny system a protilatky, aby potom nasledne ked je telo vystavene skutocnemu virusu uz bolo aspon ako tak pred-pripravene s tym virusom bojovat a porazit ho. Pri Covide (kde nie je nebezpecny len samotny virus, ale uz len jeho snaha o infekciu cez spike proteiny moze vyvolat zmeny na bunkovej a molekularnej urovni ci priamo extremnu reakciu vlastneho imunitneho systemu) sa zacali pouzivat aj mRNA vakciny ktore funguju na trochu odlisnom principe. Napriklad asi najpouzivanejsie vakciny Comirnaty od Pfizeru neobsahuju samotny virus, ale obsahuju mRNA molekuly (tozinameron a riltozinameron, v neskorsich vakcinach nahradeny famtozinameranom) ktore v tele vytvaraju spike proteiny odvodene od povodneho SARS-CoV-2, a telo na ne reaguje rovnako ako keby bolo nakazene priamo covid virusom. Symptomy (cize to co citis a to ako telo reaguje) ked sa das napr. zaockovat Pfizerom je ale v podstate o dost slabsia reakcia nez keby Ta infikoval samotny virus, pricom vsak mnozstvo ludi kludne mohlo 'absolvovat' covid bez toho aby o tom vobec vedeli, a neskor pri ockovani nemali vobec ziadne symptomy, alebo ich naopak mali daleko silnejsie. Rovnako tiez clovek mohol absolvovat vakcinaciu no ich telo si protilatky nevytvorilo alebo nevytvorilo dostatocne, a nasledne o par tyzdnov chytili covid a zomreli na 'infarkt' (co vytvaralo zdanie ze ich smrt suvisi s vakcinaciou). Urcite boli tiez (raritne) pripady ked uz samotna vakcinacia stacila na to aby to clovek neprezil (zvycajne ich imunitny system vyvolal prehnanu reakciu a pokial tam boli dalsie komorbidity tak clovek mal malu sancu prezit). Asi ale je zbytocne sa bavit ci by takyto clovek neskor prezil skutocnu infekciu covidom, pripadne ci by mal sancu sa u nas covidom nikdy neinfikovat :roll: Plus je moznych x dalsich variacii symptomatickeho ci asymptomatickeho ochorenia covidom a vakcinacie pred ci po ochoreni, atd. Tieto spike proteiny (ci uz vakciny alebo priamo covidu) totiz ovplyvnuju mnozstvo bunecnych funkcii, od molekularnych az po metabolicke, casto maju neurotoxicky efekt a ovyplvnuju dokonca aj mozgove bunky.

Konkretne infarkt spominam preto ze uz sme tu to v minulosti viackrat preberali a sam som tu o tom myslim napisal docela dost, totizto ukazalo sa ze Covid a jeho specificky sposob akym cez tie spike proteiny napada bunky ma na rozdiel od chripky obrovske mnozstvo vedlajsich negativnych ucinkov na cele telo, predovsetkym na srdce a cievny system (preto tie rozne zapaly, myokarditidy, perikarditidy, trombozy, atd.) a clovek ktory uz na velmi oslabene formy covidu (ci covidovych mRNA spike proteinov) podanych vo vakcine 'reaguje' napriklad infarktom ci trombozami by zoci voci realnemu ochoreniu nemal sance prezit. A vyhnut sa nakaze bolo ci stale je v podstate (aspon v civilizovanom svete) takmer nemozne. Oficialne sice na svete covid prekonalo tusim 'len' 10% populacie, ale to je nic nehovoriaca statistika, pretoze 'laboratorne potvrdenych' pripadov bol len zlomok z celkoveho mnozstva. Ja sam som ho napriklad mal 'oficialne' dvakrat, no pisem to v uvodzovkach, pretoze hoci som bol na marodke a v karantene, mal som to potvrdene testami zo sukromneho laboratoria aj vysetrenim u lekara, mal som symptomy, musel som to vylezat a raz to bolo ozaj neprijemne, tak napriek tomu ze v zdravotnej karte to mam, statisticky som ale covid nikdy neprekonal - pretoze nas zdravotny system a globalny zdravotny system - ktoreho sucastou je napr. Greenpass kde mas uvedene ockovania a prekonania choroby aby si mohol cestovat - nie su plne prepojene a 'oficialne' ti do Greenpassu zapisu prekonanie covidu len za velmi specifickych podmienok. Takze oficialne som trikrat zaockovany ale covid som nemal, hoci jednoznacne viem ze som ho minimalne dvakrat mal. A pisem minimalne dvakrat, pretoze niektore mutacie sa pri infekcii prejavovali asymptomaticky/minimalne (mnoho ludi dodnes nevie ze covid prekonali, pretoze si to bez symptomov ani nevsimli)... To iste plati o umrtiach (a to je este v tomto ohlade Slovensko relativne civilizovana krajina s relativne dobrym zdravotnym systemom), oficialne potvrdenych umrti na covid sme mali minimum, kedze maloktora rodina suhlasila s pitvou/autopsiou ich blizkeho (tym skor ak zomrel doma a nie v nemocnici) len aby sa covid potvrdil aj 'oficialne' a mohol sa zapisat do statistiky... Zaroven aj ak povedzme zomrel v nemocnici na infarkt (ktory bol sposobeny prekonanim covidu), zvycajne sa ako dovod umrtia na umrtny list napisal infarkt a nie covid, a do covidovej statistiky to samozrejme neslo. Realne cisla si mozes len odvodit/odhadnut na zaklade statistik nadmernej umrtnosti, ale ani tam to nie je take jednoduche (kvoli lockdownom a vsetkym moznym obmedzeniam by bez covidu bola umrtnost populacie o dost nizsia nez dlhodoby priemer, no kvoli covidu je o dost vyssia, lenze zaroven tam treba zvazit aj ojedinele pripady umrtia sposobeneho obmedzenou dostupnostou zdravotnej starostlivosti, atd.). Kazdopadne je bez debaty ze covid priamo ci nepriamo sposobil smrt milionom ludi a nadalej zostava hrozbou.

Ake budu dlhodobe nasledky a vedlajsie ucinky (ci uz infekcie covidom, alebo kombinacie vakcinacie a infekcie, ci vakcinacie samotnej) naozaj uvidime az o par rokov, a mozeme len dufat ze tie buduce mutacie covidu nebudu este (ci daleko viac) nebezpecnejsie nez vsetko to co tu bolo doteraz... :roll:

A na zaver, moj nazor je ze rusi nikdy svetu nevladli, a pevne verim ze ani svetu nikdy vladnut nebudu. Ako sa v minulosti 'darilo' ci dnes 'dari' krajinam v ktorych sa rusko snazi presadzovat svoj vplyv ci mocensku volu je uplne jasne z historie, pripadne to dnes vidime nazivo hned vedla u susedov :evil: A ak by ako pises vyvolali globalnu jadrovu vojnu v kombinacii s nejakou dalsou a nebezpecnejsou formou/mutaciou covidu, tak nieze by to 'pomohlo chaosu' ale bol by to naozaj koniec ludstva.

Tolko moj nazor, stay safe,


Gunslinger
Používateľov profilový obrázok
ricinr
častý prispievateľ
Príspevky: 776
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Vďaka za názor.
O.i. RF - bol robko fico :shock: .
Netúžim po nadvláde ani rusov ani amikov a dokonca ani indou a číňanou. No tu na zemi si aj tak bude stále niekto nárokovať na ovládanie iných, či demokraticky alebo diktatúrou. Sňád tú globálnu vojnu nevyvolajú demokrati.
aoaia
prispievateľ
Príspevky: 200
Registered for: 10 years 3 months

Príspevok od používateľa aoaia »

Buď v pohode, globálnu vojnu nikto nechce. Na globalkach sa nezarába...
Já sú v pohode...
Používateľov profilový obrázok
mondo
prispievateľ
Príspevky: 494
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mondo »

ricinr . Zaujímalo by ma, že zastanca čoho, je odporca demokracie. Buďto je zastanca diktatúry, feudalizmu alebo nejakého staršieho zriadenia. Feudalizmus a staršie to zrejme nebude, tak mi to vychádza iba na diktatúru . Buďto proletariátu (socializmus), fašizmu alebo hocičoho iného, čo je v princípe jedno, keďže je to diktát. A z podstaty diktátu ako takého by mal byť taký človiečik spokojný aj v tomto zriadeni, keďže
je to diktát demokracie. A on predsa chce byť pod diktátom.
steniels
prispievateľ
Príspevky: 320
Registered for: 11 years 1 month

Príspevok od používateľa steniels »

možno metrix, nadvláda strojov. :D :D :D
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"