Aký tmel na zbraň aby naň chytilo čiernenie?

R
častý prispievateľ
Príspevky: 3090
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa R »

martin13: ak je v pôvodnom stave ešte nenapadnutá kutilom vykašli sa na vylepšovanie, kvér má nejakú históriu a patina je jej súčasťou. Maximálne by som odstránil náletovku ak nejaká je nylonovým kotúčom...
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1434
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Kapo »

Martin13 napísal: 03 Jún 2023, 17:47 No dobre páni a vráťme sa trochu k téme. Keď ten tmel není dobrý čo by ste navrhovali ako to opraviť keď ten tmel není moc dobrý. Jedná sa o takú dierkovu koroziu neviem ako to nazvať ale asi viete čo mám na mysli. Čo kedy som to vytmelil tekutým kovom a keď to čiernenie sa nedá použiť lebo asi isto na to nechytí čo keby som to strekol dakym čiernym sprejom. Leraz otázka akým? Aby vydržal aj teploty pri streľbe . Poprípade ako by ste to riešili vy? Ďakujem ja všetky vaše nápady.
Na historických zbraniach je slušne povedané vandalizmus, robiť niektoré opravné zásahy. Vyprdol by som sa na tmelenie a farbenie.
Kovové časti zbav hrdze a nabrunýruj na studeno. Ono tie stopy histórie a dobová patina má ovela väčšiu hodnotu.

Na jobutu najdeš kopu videí k inšpirácii https://www.youtube.com/watch?v=I7CUgLtZksc
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5590
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Jack »

MudMax, keď sa vyjadruješ o veciach, o ktorých máš hádam aj šajn, tak to azda vyznieva aj príčetne, lenže ty do toho musíš zakomponovať aj totálny balast, nejaké tie antivax kydy, lebo by ti asi ruka odpadla a huba zdrevenela a tiež sa musíš odvolávať na Ústavu - lebo to je v istých kruhoch evergreen. Akurát teda, že v rovnakých kruhoch chýba elementárna úcta k nášmu lex superior, a tak ju nielenže ľudia ako ty nemajú načítanú a nesnažia sa jej rozumieť, ale ešte si z nej vyberajú a z kontextu vytrhávajú len to, čo sa im práve hodí. Ale... ale OK, kedysi som si povedal, že diskutovať na WF budem len s tým, kto má o diskusiu záujem. Nie tak kvôli tebe, ako pre pamäť, tu rád zdôrazním, že vždy je fajn, ak máme niečo "odobrené" od OR PZ, PPZ, KEÚ, MV SR, ale v zákone - na viacerých miestach - nechal zákonodarca priveľa priestoru pre správnu úvahu a tiež je mnohé závislé od výkladu. A ten sa môže v čase vyvíjať a meniť. O tom sme (nielen) tu opakovane debatili s DeSade(m) a ďalšími. Keby si použil Google, zadal "správna úvaha" a automaticky ma neupodozrieval, že pre mňa jediná správna úvaha = tá moja, tak by si možno chytil kontext...
:mrgreen:
MudMax
častý prispievateľ
Príspevky: 525
Registered for: 6 years 1 month

Príspevok od používateľa MudMax »

Jack,tym balastom som reagoval na posmesny vyrok DeSadeho o cloveku co zerie savo a veri,ze tym robi pre svoje telo dobre.Rovnako tomu veria aj ti,co si dali pichnut vcelicku....druhu,tretiu....cas ukaze,kto urobil lepsie.Ja si nerobim srandu z ludi ktori veria,ze im nieco pomoze k uzdraveniu.Ak teda berie savo,jeho vec,pokial nikoho nenuti zrat ho tiez.Nieje to zakonom zakazane,oproti nejakemu ''bielemu prasku'',ktory sice zakazany je,ale nasi cinitelia ho zhusta pouzivaju a pred kamerou sa im ksichty a oci blyskaju ako ... :mrgreen: .
Ta najlogickejsia odpoved aku som mal napisat DeSademu ohladom zmeny farby zbrane a zmeny pazby nemala byt,ze MV mi to odobrilo,ale ak by to malo byt zakazane,tak logicky by to nemalo byt v normalnom predaji,nie?Muselo by sa to predavat na nejake povolenie.No a ten papier,vlastne mail od MV sa mi predsa len vidi,ze ma vecsiu vahu,ako napr. odpoved tu na fore,aj ked mozno od lepsieho odbornika,ako su na to ministerstve.Ale ministerstvo su oni.Mnohe moze byt zavisle od vykladu,ale ak je raz napisane,ze clovek nieco moze a nieje to nicim podmienene,tak podla mna to naozaj clovek moze.
Vycitas mi,ze nerozumiem ustave.Ako mozem,ked ju aj renomovani pravnici vykladaju na viac navzajom si odporujucich sposobov?Tak je jasne,ze beriem skor nazor toho ''vykladaca pravdy'',ktory sa mi paci viac.A pre druheho ''vykladaca pravdy'' zakonite musim byt /ten ony,ci dezolat/ :mrgreen:
Ak som ta s tou uvahou urazil,tak to som naozaj nechcel.Ale drviva vecsina ludi povazuje za najspravnejsie uvahy tie svoje.....aj ja :wink: ,ale na mojej mienke aj tak nezalezi.Mozno si ty vynimka a mozno len chces verit,ze si.Najhorsie je,ze pri pisanom texte moze myslienka vypadat uplne inak,ako ju pisatel zamyslal a to,co sa da zocivoci vysvetlit za chvilocku,sa v pisanom texte razdva moze zvrtnut na hadku...co uz.Kym sme v debate este neklesli na uroven nasich ''elit'' v parlamente,tak si myslim,ze je to v poriadku.
Napísať odpoveď

Návrat na "Dolaďovanie, nastreľovanie zbraní a úpravy"