vydriduch napísal: ↑15 Máj 2024, 18:59Nielen strelecká komunita, ale celá spoločnosť potrebuje nutne ukľudniť vášne a politické animozity. Fakt uz toho bolo dosť. Prosím, zamyslime sa všetci nad tým.
Bohuzial ked si clovek precita prispevky napriklad od predstavitelov SNS (a nasledne komentare pod nimi) tak k nejakemu ukludnovaniu nesmerujeme.
Tam sa rozbieha otvorena nenavist voci progresivcom, proti ...., ...
Dobrá kvalita videa.
Ja sa tomu síce nerozumiem, myslím tým spôsobu ochrany VIP osoby, ale mám pocit, že traja ochrankári vpravo od Fica, sa ani raz nepozreli smerom kde stál strelec. Až keď sa spustila streľba, tak ochrankár vpravo sa zľakol výstrelu a až potom začal konať.
Tajný agent s prevesenou kapsičkou, operujúci v priestore smetiakov, tam ani nemusel byť.
d-s napísal: ↑15 Máj 2024, 19:39
Bohuzial ked si clovek precita prispevky napriklad od predstavitelov SNS (a nasledne komentare pod nimi) tak k nejakemu ukludnovaniu nesmerujeme.
Tam sa rozbieha otvorena nenavist voci progresivcom, proti ...., ...
Veď sám kpt. so slzami v očiach vyhlásil politickú vojnu. Blaha v parlamente zahlási, že to je vaša robota a keď sa opozícia voči tomu ohradí, tak ich začne vyzývať, aby neprovokovali. S takými ľuďmi sa fakt nedá.
Utocnik mal cez Slovenskych brancov silne proruske prepojenie. Mozno bol z Fica sklamany, ze nie je dost prorusky alebo ho na to niekto naviedol. Tu je este priklad jeho literarnej tvorby: https://www.databazeknih.cz/knihy/efata-318489 Ten rozhodne nevyzera ako progresivec.
Este ma napadlo, ze ked uz rozprasili NAKA a USP, tak mozu zverit vysetrovanie miestnemu oddeleniu PZ v Handlovej. Oni nikdy nepocitali, ze by mohli funkcny PZ potrebovat sami.
Tam sa rozbieha otvorena nenavist voci progresivcom
Čuduješ sa? Prvé reakcia boli samozrejme emotívne. Fico je blízky človek obom menovaným.. Tiež by si sa neusmieval, keby ti niekto takmer zabil dlhoročného kolegu.
Ale kdeže. Tu nejde o to, že im bol blízky, ale o to, že zase nerobia nič iné, iba sa zbavujú vlastnej zodpovednosti. Tak ako vždy doteraz. Zvlášť Blaha, čo vysmiaty jak lečo hecoval námestie, aby skandovalo, že prezidentka je americká ku***. Blaha, čo šíril nenávisť aj voči takým ľuďom, ktorí si len robili svoju robotu, ako napríklad moderátorka Jančkárová a viacerí ďalší. Ten Blaha, čo pravidelne ľuďom brnkal svojim statusmi a videjkami na tie najnižšie pudy a radikalizoval ich.
Hovoril som to aj verejne, s vlastným ksichtom som opakovane išiel aj na obraz a opakoval som, že takto sa politici správať nemajú, že toto predsa nie je cesta, ktorou chceme kráčať ako spoločnosť, ktorá o sebe hovorí, že je a chce zostať demokratická a ako štát, ktorý ašpiruje na to, aby bol označovaný ako právny štát. Nehovoril som to ako politiky, ale ako občan, akademik a nehovoril som to preto, že by som bol nejaká naivka, ale preto, lebo bolo evidentné, kam to skôr či neskôr dospeje. Lenže čo sa dialo? Miesto toho, aby po veľkých víťazstvách situáciu začali upokojovať - alebo sa o to aspoň pokúsili - naďalej sa v x prípadoch správali ako… škoda rečí. Aj oni nesú svoj podiel morálnej a politickej zodpovednosti. Nie tak na atentáte, lebo ten je činom jedného pomäteného alebo vymeteného idiota (teda aspoň dúfam, že za ním nie je nik ďalší), ale na stave, v akom sme sa ako spoločnosť ocitli.
A nejdem sa obšírnejšie vyjadrovať o opozícii, lebo neviem, kde by som začal, ale viem, že tak skoro by som neskončil. Aj ona nesie svoj podiel morálnej a politickej zodpovednosti za to, kde dnes sme. Nechcem však paušalizovať, lebo nie všetci sa podieľali na tom, že v rámci politického boja sa tu podaktorí tragédi neštítili svojich protivníkov nielen kriminalizovať, ale ich aj dehumanizovali. Netvrdím, že nebol dôvod vyšetrovať a možno aj stíhať Fica, Kaliňáka, Gašpara a ďalších, ale stojím si za tým, že sa z toho stalo nechutné divadlo a miesto poriadnej práce OČTK sme sa tu dočkali vecí, ktoré sú v právnom štáte len ťažko predstaviteľné a tolerovateľné.
Premárnili sme viacero šancí. Ochotne sme zabudli na politickú vraždu novinára a jeho snúbenice a veselo sme si tu konšpirovali. Ešte ochotnejšie sme ako spoločnosť zabudli, že pred rokom a pol jeden pošahaný smrad číhal pred barákom na vtedajšieho premiéra Hegera a zase sme si tu veselo konšpirovali. Mali sme dosť šancí, ako verejnosť - a aj oni mali dosť šanci, ako naši politickí reprezentanti - aby sme sa spamätali a začali to napätie v spoločnosť deeskalovať. Šanca bola. Nič z toho.
A tú šancu máme hádam aj dnes. Za vysokú cenu, ale máme. Nielen medzi opozičnými politikmi, ale aj medzi koaličnými, sú takí, ako Žiga, Kaliňák, Šutaj-Eštok, ktorí to zrejme pochopili a podľa toho v ťažkých chvíľach vážili slová a potom sú takí ako Blaha a Danko, ktorí to buď nepochopili, alebo pochopili, ale dali zase raz prednosť cynickému vytĺkaniu politických bodov a ďalšiemu burcovaniu vášní.
A aby som nezabudol: hoci nepatrím do fanklubu RF, úprimne mu držím palce, aby to rozchodil.
Tam sa rozbieha otvorena nenavist voci progresivcom
Čuduješ sa? Prvé reakcia boli samozrejme emotívne. Fico je blízky človek obom menovaným.. Tiež by si sa neusmieval, keby ti niekto takmer zabil dlhoročného kolegu.
Je rozdiel medzi emotivnymi a nenavistnymi reakciami.
A podporovatelia tychto politikov pod ich prispevkami prejavili nenavist voci skupine ludi, bez ohladu na to ze tito na udalosti nenesu ziadnu vinu.
Jack napísal: ↑16 Máj 2024, 01:32
Vydriduch, ty kde vidíš, že by mu knihu krstil Šimečka starší?
Čo sledujem tak súdruhovia z Petrohradskej IRA spájajú strelca s progresívcami, súčasnou opozíciou a západným satanizmom na dezinfoweboch tak intenzívne že tie fámy preberajú bez overenia aj UA kanály. "Premiér mal byť odstránený lebo ako jediný z EU pomenúval SVO pravým menom" tvrdí propagandistka Simonjanová