Nákupné povolenie

UmiNeywitz
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 1 year 9 months

Príspevok od používateľa UmiNeywitz »

Ako vravis je to nove tlacivo z ministerstva a tiez som nemusel vypisovat, ale kedze som vedel co chcem tak mi povedal, ze aspon vyrobcu mam dat, co mi prislo divne, lebo potom na nakupku ziadna taka informacia nie je uvedena a predajca mi na zaklade toho moze predat aj inu znacku takze neviem ale nebudem nad tym dalej spekulovat, stale sa to nejak da vybavit a to je hlavne.
Používateľov profilový obrázok
fotograf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa fotograf »

Je to zjavná "nadpráca" nejakého unudeného úradníka... :?
Ak máš (napr.) zbroják B, tak napíšeš: KGZ (krátka guľová zbraň), čiže povolená zbraň skupiny B (pištoľ alebo revolver). :idea:
(viem, skrátil som to..., ale kvôli jednoduchosti...)
zebo
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa zebo »

Len pre upresnenie, KGZ sa už nepoužíva.
Príklad :
§ 5

Zbraň kategórie B
(1) Zbraňou kategórie B je
a) krátka opakovacia palná zbraň alebo krátka samonabíjacia palná zbraň, ktorá nie je uvedená v kategórii A ani v písmene f),
b) krátka jednovýstrelová alebo viacvýstrelová palná zbraň na strelivo so stredovým zápalom, ktorá nie je uvedená v písmene f),
c) jednovýstrelová alebo viacvýstrelová palná zbraň na strelivo s okrajovým zápalom, ktorej celková dĺžka je menšia ako 280 mm,
d) dlhá samonabíjacia palná zbraň,
e) dlhá opakovacia palná zbraň s hladkým vývrtom hlavne, ktorej dĺžka hlavne je menšia alebo sa rovná 600 mm,
f) krátka palná zbraň na strelivo so stredovým zápalom s hladkým vývrtom hlavne,
g) signálna zbraň,
h) expanzná zbraň, ktorá bola upravená zo zbrane kategórie B,
i) zbraň, ktorá bola upravená zo zbrane kategórie B na zbraň kategórie D, okrem zbrane uvedenej v písmene h), § 7 ods. 1 písm. i), j) alebo písm.
l),
j) odnímateľný tlmič hluku výstrelu spĺňajúci podmienky podľa osobitného predpisu,8b)
k) zbraň kategórie B alebo kategórie C s neodnímateľným tlmičom hluku výstrelu spĺňajúcim podmienky podľa osobitného predpisu.8b)
(2) Zbraň kategórie B podlieha povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti.
Naposledy upravil/-a zebo v 03 Aug 2024, 08:41, upravené celkom 1 krát.
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

A co kratka opakovacia zbran?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"