Link:
https://spis.korzar.sme.sk/c/23395235/b ... eju_aeDwYg
Odstrelený pes v ochrannom pásme TANAPu...
Škoda, že vo väčšine prípadov sa z médií nedozvedáme záver vznešeného obvinenia.
Dám sem reakciu obvineného z článku:
Dám sem reakciu obvineného z článku:
A sprostredkovanú reakciu ochranára, ktorý má vo všetkom jasno :"V okolí neboli žiadni ľudia, o čom som sa dôkladne presvedčil, a tak som bezpečne vystrelil na agresívnejšieho psa. Po výstrele asi zo vzdialenosti 100 metrov nejaká žena krikom privolávala psov. Po chvíli vybehla s košíkom húb v oranžovom oblečení z lesného porastu aj s dieťaťom v červenom oblečení. Nakoľko útok druhého psa na sučku stále trval, žena ho odvolala a pripla na obojok s vôdzkou," priblížil Liška.
Aktivista Ondrej Kameniar tvrdí, že Liškovo konanie je absolútne neakceptovateľné.
Mám kamaráta, ktorý pred časom na FB zverejnil fotky škôd, ktoré na voľne žijúcej zveri napáchali "domáci miláčikovia", všetko "vychovaní psíkovia, ktorí by žiadnemu zvieratku neublížili, ba ani ho nedohnali". Ste mali počuť to kvílenie a tie invektívy, že čo vôbec také veci ukazuje a pod...
Zato pod fotkami zastreleného psa je to samé "keby mne, už by nechodil", "zabil by som ho", "oko za oko" a pod.
reakcia Druhej strany.... zastrelený pes DINO, sa liečil na chorú chrbticu a je dosť ťažko predstaviteľne že pes ktorý ma problémy s pohybom bude sa púšťať to bitky s inými psami. taktiež rozparujú tvrdenie že boli v húští, tvrdia že stali 15-20 metrov od zvierata a videli jeho smrť ...
nikto z nás tam nebol takže tažko možeme tvrdiť čo je a čo nieje pravda....
nikto z nás tam nebol takže tažko možeme tvrdiť čo je a čo nieje pravda....
Adrenalín, kortizol a podobné šmakocinky fungujú u psov aj u ľudí. Kto sa kedy motal okolo starších psov dobre vie, že stačí vhodný podnet a behom lusknutia prstov havo (na chvíľku) omladne o 10 rokov.
A keďže zvládal bežnú rodinnú hubačku v lese, asi to s tým jeho pohybom nebolo zase extra problematické.
Netvrdím, že viem, čo a ako sa tam stalo, len tá argumentácia je taká ... aká je.
A keďže zvládal bežnú rodinnú hubačku v lese, asi to s tým jeho pohybom nebolo zase extra problematické.
Netvrdím, že viem, čo a ako sa tam stalo, len tá argumentácia je taká ... aká je.