Obnovenie odovzdaneho zbrojneho preukazu

john.herod
občasný prispievateľ
Registered for: 3 years

Obnovenie odovzdaneho zbrojneho preukazu

Príspevok od používateľa john.herod »

Ahojte,
pred 9 rokmi som odovzdal zbrojny preukaz, lebo som si myslel, ze uz ho nepotrebujem. Mal A-cko, lebo som podnikal a nosil vacsie sumy pri sebe.
Potom som s podnikanim skoncil, tak som ho odovzdal. No po dlhom case som opat zacal podnikat a opat mam potrebu vlastnit zbran. ZP som odovzdaval na vlastnu ziadost a podpisoval som na policii k tomu nejaky papier. Podrobnosti si uz nepamatam, ale mam dojem, ze mi povedali, ze ked budem chciet, tak sa da obnovit. Nuz, ale to bolo velmi davno. Chcem sa spytat, keby som chcel opat ZP, musim zase robit skusky a prejst celou peripetiou ?
Dakujem za odpoved.
brco
občasný prispievateľ
Registered for: 3 years 1 month

Príspevok od používateľa brco »

Opytaj sa na oddeleni, kde si bol. Pretoze ak si odovzdal zbrojak, zanikla jeho platnost. A podla zakona nevies ziskat novy, v zmysle, ze nemusis robit skusku v tomto pripade. Ani ina vynimka sa na teba nevztahuje.

No je mozne, ze maju policajti vyklad, ktory ti skusku zapocita. Potom uz treba splnit vsetky ostatne podklady, ako pri predlzivani (novom podla zakona) zbrojaku. No podla mna by si mal ist celou procedurou, ale snad (pre teba) sa mylim :)
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Ak je ZP po platnosti (alebo uplynula 30 dňová lehota na podanie žiadosti), tak už nemôžeš požiadať o vydanie nového ZP. Budeš musieť prejsť konaním o vydanie ZP.
rusty95
prispievateľ
Registered for: 2 years 1 month

Príspevok od používateľa rusty95 »

Treba isto prejst komplet celym procesom akoby si ho robil prvy krat.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"