PPQ

Používateľov profilový obrázok
strýko Walther
občasný prispievateľ
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa strýko Walther »

reeller_sk napísal:Takze sa fakt prikláňam k tomu, ze som tam musel ja nieco dokafrat pri čistení alebo skladaní.
Nevylucujem to. Mohlo k tomu dojst pri zborke/rozborke. Ja som sa len pytal, ci sa s tym niekto stretol...
reeller_sk
občasný prispievateľ
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa reeller_sk »

Ta druha časť môjho príspevku nebola uz mierená na tvoju otázku, ale na závadu co som tu riešil zopár príspevkov dozadu a písal som o sebe :|. :D
Olap
prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa Olap »

Vsimol som si ze na poslednych verziach PPQ M2 (ale aj klasik verzia) sa zmenil tvar zaveru okolo vzhadzovacieho okna (podla fotiek na strankach vyrobcu). Otvor na lavej strane je urobeny inac, ako keby chceli zredukovat namahanie konstrukcie v mieste prechodu toho otvoru do zadnej casti zaveru (mozno kvoli praskaniu :?: ) v tom povodnom pravouhlom prechode. Neviem teda ci dovodom bolo praskanie zaveru :idea: (nic take som nezachitil), alebo len prepouzili vyrobny postup z inej vykonnejsej raze a davaju to teraz aj na 9mm Luger.
Viete niekto o tom viac?
Olap
prispievateľ

Ahojte. Poradite, kde sa daju zohnat nahradne diely na PPQ M2? Idealne BA, ale ak je dobry predajca inde, tak sa prisposobim.
A ak by niekoho zaujimalo - prasknuty kovovy blok pod hlavnou - odlomena cast co pri spatnom pohybe znizi hlaven a odomkne tym zaver. Po 25k vystreloch.
yarco
moderátor
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa yarco »

Vieš pridať nejaké foto?
Môže pomôcť ďalším majiteľom nájsť praskliny a predvídať poruchu.
Olap
prispievateľ

Tu je vidiet to miesto, kde to prasklo. Pri normalnej funkcii sa hlaven, pri posune zaveru vzad, posunie len mierne dozadu a ostane trcat sikmo hore. Teraz, ked som natiahol zaver, tak akosi zvlastne isla hlaven spolu so zaverom a komora stale zasahovala do vyhadzovacieho okna. Dovtedy zbran strielala bez problemov, nemal som ziadny zvlastny pocit a nepocul ani ziadny zvlastny zvuk. Nechce sa mi ale verit, ze by to bolo prasklo presne v momente, ked som rucne tahal zaver aby som nabil. Dokonca som si ani nevsimol, ze by zo zbrane nieco vypadlo. A pritom sa odlomil celkom slusny kus kovu. Pozeral som aj vybezok dole pod hlavnou, co do toho odlomeneho kusu zapada pri nabijani. Tam ziadne poskodenie nie je a ani ziadne nezvycajne, ci nove opotrebovanie.
Zbran pravidelne cistim po kazdej strelbe. Tu odlomenu rampu cistim tiez a mazem, takze ak by tam bola nejaka dlhsie trvajuca prasklina, je dost vyskoka sanaca ze by som si to vsimol. Otazne je, ci je to unavovy lom, alebo lom sposobeny nahlym pretazenim nad pevnostny limit materialu.

Nikdy som nestrielal ziadne prebijane, ci specialne laborovane strelivo. Jedine S&B 8g a mozno davnejsie tak do 200-300 kusov GECO alebo 7,5g S&B.
Prílohy
WaltherPPQ_03.jpg
WaltherPPQ_02.jpg
WaltherPPQ_01.jpg
matyashisko
prispievateľ
Registered for: 2 years 9 months

Príspevok od používateľa matyashisko »

Skus LuxuryGuns
Alebo potom CZ importer mi raz poslal nejake diely:
https://www.guns-trade.cz/
miro.mako
občasný prispievateľ
Registered for: 4 months

Príspevok od používateľa miro.mako »

Zdravím
Prosim Vás neviete či sa ešte vyrába walther PPQ M1 s tým padlovym vyhadzovanie zasobnika?
Diky za info
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 11 months

Príspevok od používateľa lovec »

Nie. Jedine z druhej ruky.
miro.mako
občasný prispievateľ
Registered for: 4 months

Príspevok od používateľa miro.mako »

Ďakujem za info
A PDP sa este vyrába ze
Jack
moderátor
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Jack »

Áno. PDP je aktuálny model, vyrába sa od 2021.
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"