Postup získania ZP skupiny A
Zdravím
Keď chcem podať žiadosť o rozsirenie zbrojaku B na A cez podateľňu alebo doporučene treba k tomu dat aj kolky alebo to stačí až potom...samozrejme ak to schvália.diky za odpoved
Keď chcem podať žiadosť o rozsirenie zbrojaku B na A cez podateľňu alebo doporučene treba k tomu dat aj kolky alebo to stačí až potom...samozrejme ak to schvália.diky za odpoved
Pozdravujem vsetkych. Chcem sa spytat, menim bydlisko. Mam zp skupinu A. Moze byt, ze pri vymene zp mi "nedaju" Acko, ale zmenia to na "B"? Pripadne mozu nastat nejake prietahy, ze mi ho nevytlacia za pockanim a naschval to natiahnu, aby som musel idovzdat zbrane do uschovy?
Pri zmene trvalého bydliska stačí aby si dodržal všetky s tým súvisiace povinnosti určené zákonom, a žiaden touto skutočnosťou tebou nevyžiadaný "downgrade" z A na B, či obmedzenie tvojich práv, by nemal/o oporu v zákone.
Dakujem za odpoved. Ale z praktickej skusenosti po neprijati ziadosti, druhom neprijati ziadosti z dovodu "nedostatocneho" odovodnenia ziadosti viem, ze hoc to nema oporu v zakone, stat sa to moze, ako som zazil.
Ak by taky pripad predsalen nastal, na aky kontrolny organ sa obratit? Dakujem
Ak by taky pripad predsalen nastal, na aky kontrolny organ sa obratit? Dakujem
Urobíš všetko potrebné pre to, aby si to mal, vrátane odôvodnenia, písomne.
Potom: 1. Okresné riaditeľstvo PZ. 2. Krajské riaditeľstvo PZ. 3. Inšpekcia / správny súd.
Ak by si naozaj bez úspechu prekročil bod 1., a budeš chcieť názor, daj mi vedieť.
Zmena bydliska je admistratívna zmena, ale PZ samozrejme môže vyžadovať overenie splnenia všetkých zákonom určených podmienok - sem patrí napr. otázka zabezpečenia zbrane.
Potom: 1. Okresné riaditeľstvo PZ. 2. Krajské riaditeľstvo PZ. 3. Inšpekcia / správny súd.
Ak by si naozaj bez úspechu prekročil bod 1., a budeš chcieť názor, daj mi vedieť.
Zmena bydliska je admistratívna zmena, ale PZ samozrejme môže vyžadovať overenie splnenia všetkých zákonom určených podmienok - sem patrí napr. otázka zabezpečenia zbrane.
Tak v pripade zmeny bydliska a ziadosti o vydanie "kopie" zp so spravnymi udajmi je administrativne a tu odvovodnenie je jesne: zmena bydliska-toto by som napisal aj ako odovodnenie. Ale po tom vsetkom, co som zazil, razam vzdy s najhorsim.
Myslím, že v tomto prípade je zákon napísaný dosť jasne a hovorí v tvoj prospech.
Po zmene bydliska (bod 1e) PZ po predložení 2 foto VYDÁ nový ZP.
Nie "rozhodne", "hodnotí" alebo "preverí", ale "vydá".
§ 25 Zánik platnosti zbrojného preukazu
(1) Platnosť zbrojného preukazu zaniká
...
e) ak obsahuje údaje nezodpovedajúce skutočnosti,
...
(2) Ak zanikne platnosť zbrojného preukazu podľa odseku 1 písm. b), d) alebo e), vydá policajný útvar nový zbrojný preukaz po predložení dvoch fotografií podľa § 17 ods. 2 písm. a) s platnosťou podľa zbrojného preukazu, za ktorý sa nový zbrojný preukaz vydáva.
Po zmene bydliska (bod 1e) PZ po predložení 2 foto VYDÁ nový ZP.
Nie "rozhodne", "hodnotí" alebo "preverí", ale "vydá".
§ 25 Zánik platnosti zbrojného preukazu
(1) Platnosť zbrojného preukazu zaniká
...
e) ak obsahuje údaje nezodpovedajúce skutočnosti,
...
(2) Ak zanikne platnosť zbrojného preukazu podľa odseku 1 písm. b), d) alebo e), vydá policajný útvar nový zbrojný preukaz po predložení dvoch fotografií podľa § 17 ods. 2 písm. a) s platnosťou podľa zbrojného preukazu, za ktorý sa nový zbrojný preukaz vydáva.
Dakujem za odpoved. Vypisuje sa aj ziadost? Plati sa aj poplatok za vydanie noveho ZP? (Myslim, ze je to 45€)
A ak sa predklada ziadost, odvovodnenie je zmena trvaleho pobytu? Dakujem
A ak sa predklada ziadost, odvovodnenie je zmena trvaleho pobytu? Dakujem
Zdravím Vas pani...
Keď chcem podať žiadosť o rozsirenie zbrojaku z B na A cez podateľňu alebo doporucene musím k tomu pribaliť aj kolok?
Ďakujem za info
Keď chcem podať žiadosť o rozsirenie zbrojaku z B na A cez podateľňu alebo doporucene musím k tomu pribaliť aj kolok?
Ďakujem za info