11 rocny chlapec zastrelil 9 rocneho brata
11 rocny chlapec zastrelil 9 rocneho brata
Jedenásťročný chlapec zastrelil v pondelok v americkom štáte Mississippi svojho o dva roky menšieho brata. Podľa zistení polície sa pobili v súvislosti s videohrami - mladší súrodenec sa na svojho staršieho hneval za to, že ho vždy porazí.
De-Andre Finley z mestečka Red Banks pôvodne na polícii uviedol, že jeho mladší brat sa zastrelil sám, no neskôr výpoveď zmenil. Novej verzii verí aj polícia, pretože sa zhoduje so stopami nájdenými na mieste činu.
Podľa nej sa mal mladší brat A-Darrious zmocniť otcovej pištole, po čom nasledovala bitka o zbraň a nakoniec nešťastný výstrel. Otec dvoch chlapcov bol v čase činu na záhrade a kosil trávu. Trvá na tom, že zbraň bola dobre schovaná a zaistená. Pripúšťa, že jeho nebohý syn o mieste úkrytu vedel a vedel so zbraňou aj narábať.
Zdroj: SITA
De-Andre Finley z mestečka Red Banks pôvodne na polícii uviedol, že jeho mladší brat sa zastrelil sám, no neskôr výpoveď zmenil. Novej verzii verí aj polícia, pretože sa zhoduje so stopami nájdenými na mieste činu.
Podľa nej sa mal mladší brat A-Darrious zmocniť otcovej pištole, po čom nasledovala bitka o zbraň a nakoniec nešťastný výstrel. Otec dvoch chlapcov bol v čase činu na záhrade a kosil trávu. Trvá na tom, že zbraň bola dobre schovaná a zaistená. Pripúšťa, že jeho nebohý syn o mieste úkrytu vedel a vedel so zbraňou aj narábať.
Zdroj: SITA
Nepodceňoval a neobviňoval by som otca tak jednoznačne a absolútne! Deti nepoznajú slovo "nedá sa" a človek sa len čuduje, čo všetko o domácnosti vedia! Kde sú aké kľúče, kde sú peniaze, kde darčeky pod stromček, aký je kód trezorčeku na mamine šperky, ako otvoriť zámok klincom... Ak už niečo, tak sa mu dá vyčítať absencia streleckej výchovy - keď už učil deti manipulovať so zbraňou a strieľať, tak u nich mal nadrilovať zásady bezpečnosti. Ale to sa dá povedať aj o mnohých dospelých a nielen v Amerike!!!
Jack: Toto boli deti. Myslim si ze je jednoduchsie zobrat zbran a stlacit kohutik v afekte, vlastne to decko si ani v tu chvylu poriadne neuvedomuje co sa stane po vystrele a ake to bude mat pre neho nasledky a hlavne pre jeho brata a zvysok rodiny. Zobrat noz a ubodat niekoho, to chce iny zaludok (Musi byt v priamej konfrontacii s obetou, musi sa nato pozerat a je to aj znacne sadisticke a atd.). To decko by muselo uz mat predtym znacny psychicky problem a urcite by sa prejavil, ale zjavne ho malo aj tak.
Igrlik: Ak by mu ten syn rozbrusil trezor s karbobruskou, tak by som povedal, ze otec zato z velkej casti nemoze. Ale takto to musim povazovat za nezodpovednost.
Igrlik: Ak by mu ten syn rozbrusil trezor s karbobruskou, tak by som povedal, ze otec zato z velkej casti nemoze. Ale takto to musim povazovat za nezodpovednost.
-
inspiring_goodall
Mňa skôr zaráža totoPodľa zistení polície sa pobili v súvislosti s videohrami - mladší súrodenec sa na svojho staršieho hneval za to, že ho vždy porazí.
Už je aj nepodstatné , ako sa dostal k zbrani , či táto bola zabezpečená pred zneužitím nepovolanou osobou .....
Čo sa odohralo v tej malej 9 - ročnej hlave , že takto reagoval ?
Kua , to čo je za výchovu
Otec sa ešte aj pochváli , konštatuje , že mladý vedel nielen , kde je kvér , ale že s ním aj vedel narábať ...
To za chvíľu budú nebezpečné aj šachy alebo nebodaj " Človeče ....
-
inspiring_bose
...No...hm...asi nerozozna realitu od hier. Totiz tu sa neda sajvovat a po nezdarenej akcii znovu nahrat...Toto je asi problem pri malych deti, ze zavaznost daneho cinu si uvedomia ci neuvedomia ovela neskor...V realnom zivote je len jeden LEVEL a save tu nieje. Necitim sa nejako stary, ale my sme za mojej mladosti mali len cecka a hlinene gulicky. Ja som bol uz vtedy trochu military a vyrabal som si gumipusky, ale aj tak som nestrielal po druhych, ale iba na terce...a myslim si ze sme boli castejsie vonku ako dnesne deti a mali sme ine detske problemy...
Na dnesnych detoch je vidiet tento moderny svet, hlavne ked je takato hekticka doba a rodicia nemaju sily a ani cas sa im venovat tak ako sa nam venovali za mojich cias.../rocnik 73/
Ja ked som chcel vidiet trebars zenske prsia, tak som musel ist ku krsnej mame, ta mala nemecke burdy a tam som si pozeral zenske prsia v nejakej reklame. Dnes deti ani nemusia ist z domu, staci si zapnut internet. Prvu mrtvolu som videl ako 15-16 rocny v knihe sudne lekarstvo a mal som z toho pokazeny cely tyzden. Dnes si decka pozeraju zive popravy na nete a este si z toho robia srandu... Takze neviem kde je chyba, zeby v dnesnej dobe???
Boze, alebo som uz stary prco??? 
Na dnesnych detoch je vidiet tento moderny svet, hlavne ked je takato hekticka doba a rodicia nemaju sily a ani cas sa im venovat tak ako sa nam venovali za mojich cias.../rocnik 73/
Ja ked som chcel vidiet trebars zenske prsia, tak som musel ist ku krsnej mame, ta mala nemecke burdy a tam som si pozeral zenske prsia v nejakej reklame. Dnes deti ani nemusia ist z domu, staci si zapnut internet. Prvu mrtvolu som videl ako 15-16 rocny v knihe sudne lekarstvo a mal som z toho pokazeny cely tyzden. Dnes si decka pozeraju zive popravy na nete a este si z toho robia srandu... Takze neviem kde je chyba, zeby v dnesnej dobe???
kuro159
a čo mám potom povedať ja ..... 
Za pár mesiacov som už dedo
.....ako sa nam venovali za mojich cias.../rocnik 73/
Boze, alebo som uz stary prco???
Za pár mesiacov som už dedo
Naposledy upravil/-a arminius v 11 Jún 2009, 16:52, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_bose
-
inspiring_liskov
Cobra, nemáš pravdu. Veľa nešťastí sa stáva -nielen medzi dospelými, ale aj medzi deťmi- spôsobom "mám v ruke nôž, mám zatmenie, pichnem, neuvažujem." Pamätáš si na nedávny prípad z Topolčian, keď chalan bodol do hrude spolužiaka štetcom? Aj v tomto prípade je v podstate jedno, či mal gun alebo inú zbraň a či spustil pri potýčke. Deväťročné dieťa už vie, že pištolou môže zabiť, preto je viac-menej jedno, či chcel brata naozaj picnúť alebo mu len pohroziť, jednoducho mu zadr*kalo v tej jeho malej hlavičke.
-
inspiring_shamir
je to cele podla mna o vychove, menej PC hier a vstepovat detom vacsi kontakt z realitou..... ale aj tak dieta zrejme konalo v zurivosti a ked je niekto napaleny tak len tak lahko neprekona nejaku zamku, zabepecenie,....atd.
a eraz trocha bokom, u nas doma bol aj je zvyk veci neskryvat, lebo zakazane ovocie chuti a laka..., otec ma jatocnu zbran napr. (mozno ju povazovat za velmi nebezpecnu relativne) a vzduchovu pusku (aj ta vie ublizit) obe zbrane nikdy neboli skrytee.... boli sme pouceny vedy nasmu veku primerane ze su to nebezpecne veci a smeli sme snimi manipulovat len v pritomnosti otca (jatocnu sme zvykli rozoberat a len tak naprazdno buchat starymi patronamy) v neskorsej dobe cca ked som mal tak 12 rokov som uz vedel len ja kde su naboje, bola to moja zodpovednost.
vzduchovka detto, smel som len na poziadanie a ln ked som uviedol kde a co budem strielat, nebolo mi to odopierane a ak ano bolo to zdovodnene preco teraz nemozem...
A teraz nas "sused" je o daco mladsi ako ja, jeho otec je polovnik a vsetko mal doma zakazane v tomto smere,vsetko pred nim skryvali .....
a nie divu ze ked prvy raz sa zmocnil zbrane (nastastie objavil len staru slaviu 630 a nie gulovnicu) zacal v samej radosti strielat po vsetkom co sa mihlo a jedan radost ohrozoval okolie.
jednym slovom vychova a primerane venovanie sa detom je vacsia cast uspechu,
a za dalsie ak uz dieta naucime zo zbranou narabat (rozobrat, zlozit, nabit vybit........) ukazme mu aj co to dokaze aby sa mu to nezdala len hracka ako lego...
a eraz trocha bokom, u nas doma bol aj je zvyk veci neskryvat, lebo zakazane ovocie chuti a laka..., otec ma jatocnu zbran napr. (mozno ju povazovat za velmi nebezpecnu relativne) a vzduchovu pusku (aj ta vie ublizit) obe zbrane nikdy neboli skrytee.... boli sme pouceny vedy nasmu veku primerane ze su to nebezpecne veci a smeli sme snimi manipulovat len v pritomnosti otca (jatocnu sme zvykli rozoberat a len tak naprazdno buchat starymi patronamy) v neskorsej dobe cca ked som mal tak 12 rokov som uz vedel len ja kde su naboje, bola to moja zodpovednost.
vzduchovka detto, smel som len na poziadanie a ln ked som uviedol kde a co budem strielat, nebolo mi to odopierane a ak ano bolo to zdovodnene preco teraz nemozem...
A teraz nas "sused" je o daco mladsi ako ja, jeho otec je polovnik a vsetko mal doma zakazane v tomto smere,vsetko pred nim skryvali .....
a nie divu ze ked prvy raz sa zmocnil zbrane (nastastie objavil len staru slaviu 630 a nie gulovnicu) zacal v samej radosti strielat po vsetkom co sa mihlo a jedan radost ohrozoval okolie.
jednym slovom vychova a primerane venovanie sa detom je vacsia cast uspechu,
a za dalsie ak uz dieta naucime zo zbranou narabat (rozobrat, zlozit, nabit vybit........) ukazme mu aj co to dokaze aby sa mu to nezdala len hracka ako lego...
Je ešte aj iná , horšia varianta , tú raz použil náš terajší prezident na toho minulého ....