So zbraňou v ruke vylúpil pobočku Slovenskej sporiteľne!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

arminius: ta tetka bola na odchode a dokonca hore som to aj pisal.
inspiring_hamilton

Príspevok od používateľa inspiring_hamilton »

Nuž , keď tak na to pozerám, čo sa čudujeme, za ochrankárov do bánk berú zväčša dôchodcov, ktorého aj žena s ťažšou kapsou zneškodní :D event. spoliehajú sa len na kamery.....
aspoň v Taliansku je to v bankách tak , že máte dvojité dvere, či idete dnu alebo von, musíte byť zavretý v jednom momente z oboch strán....... do banky sa dostanete len tak, že si zazvoníte a oni vám otvoria a systém dvojitých dverí- tak ako som spomínala. Myslím, že to v mnohom eliminuje takéto lúpeže. Už raz keď tam ste, sklá sú nepriestrelné- čo si pomôžete, ak ste lupič, tak vás tam nechajú zavretého až do príchodu polície ....
C08R4
častý prispievateľ

Dvojite dvere nevyriesia nic, pretoze zbran moze vytiahnut az potom, ak uz je dnu. A v bankach vacsinou nieje SBS, pretoze banky su poistene, na pobockach nedrzia moc velke hotovosti (Z dôvodu, aby odradzali lupicov) a natahovanie sa SBSkara so zlocincom, pripadna strelba, alebo mozny zasah nezucastnenej osoby, by mohlo stat banku viac, ako samotna lupez :wink: a policia skor ci neskor by mala lupica dolapit a aj ho vo vacsine pripadov dolapi.
inspiring_hamilton

a ako vyjde von? systém je rovnaký- vždy sú otvorené len jedny ....
C08R4
častý prispievateľ

Ja len nerozumiem tomu, preco tohto "experta" este nechytili. Uz maju dokonca aj jeho podobu tvare. Ak si pozriete tie fotky prepadu, tak zistite kolko robi chyb a tie sa neustale opakuju pri kazdom prepade, bud je tak blby, alebo si robi z vysetrovatelov totalnu prdel :lol: a ani sa nesnazi skryt, ze to je uz stvrty krat on a furt v tej istej oblasti. A nehovoriac o tom, ze urcite sa mu do planu zaplietli neocakavane problemy a chyby, ktore robi kazdy clovek.
C08R4
častý prispievateľ

Bionda napísal:a ako vyjde von? systém je rovnaký- vždy sú otvorené len jedny ....
A co ak si zoberie rukojemnika?
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

C08R4 napísal:arminius: ta tetka bola na odchode a dokonca hore som to aj pisal.
JA netvrdím opak , len konštatujem a hodnotím tú tetku a nie príspevok ... :wink: :roll:
Podľa mňa to nejak súvisí so slabým pudom sebezáchovy ...
Hej , v televízi vidí , myslí si , že sa nič nedeje , je mimo reality ...
.........
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Ja len Biondu doplnim ako to je napriklad v Rime. Tam klient prechadza cez tie dvojite nepriestrelne dvere a vzdy su otvorene iba jedny a pokladnik ma moznost uzavriet lubovolne z tychto dvoch dveri, alebo obidve, ked je pachatel medzi nimi. Ked som pracoval v Rime v tedy boli sukromne SBS-ky zakazane a banky strazili statny alebo bankovi ochrancovia v nepriestrelnych vestach a boli v kazdej pobocke vzdy dvaja. Jeden sa pohyboval v priestoroch banky, alebo pred bankou a druhy sedel v takej nepriestrelnej kabinke medzi tymito dvomi dverami a tiez mohol uzamknut hocikoho medzi tymito dverami. Oni Taliani maju celkovo dobry system ochrany, nielen bank ale aj metra a stanic a podobne... Samozrejme my ideme takzvanou nemeckou cestou, kde ochranca vo vela pripadoch nieje...Netvrdim ze je to neprekonatelny system ale na odstrasenie amaterskych fetackych typkov s plynovkami je to dostacujuce... 8)
C08R4
častý prispievateľ

Ten Nemecky system je dobry, ak tu nechceme mat divoky zapad. Len by bolo asi potreba este znizit mnozstvo drzanych penazi na pobockach tak na uroven 1€ :D. Lebo niektori fetaci a podobne individua su schopne prepadnut banku aj za 1000€ a vzdy im to bude stat zato, pretoze im nic nehrozi a banku nikto nestrazi, az na skupinku menom "drzitelia ZP", ked uz PPU/PMJ tam nevie dojst vcas :wink: :).
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

To ze PPU tam nevie prist vcas je dane tym, ze tu mame malo ozbrojenych zborov a policia na vsetko nestaci... SBS-ky nepocitam do ozbrojenych zborov.. V tom Taliansku je ozbrojencov neurekom a potkynas sa o nich na kazdom kroku a rohu... Naozaj tam sa clovek citi paradoxne bezpecne...samozrejme su to vsetci ,,berataci,, s 92 a malymi sapikmi. Ale uz som videl jedneho mladeho carrabiniera aj s W P99... :wink:
inspiring_hamilton

C08R4 napísal:
Bionda napísal:a ako vyjde von? systém je rovnaký- vždy sú otvorené len jedny ....
A co ak si zoberie rukojemnika?
Mne osobne sa ten systém zdá lepší- teda hlavne bezpečnejší- už samotné rozhodnutie vojsť dnu a teraz tam medzi tými dverami stáť a čakať až ťa pustia niektorým smerom- nuž mnohí by si to rozmysleli skôr, ako tam išli- takže aj psychologicky to pôsobí.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kuro, ja zas maníka z nejakej bankovej ostrahy, alebo čo to bolo s Px4. Moderna víťazí. :D
friendly_rubin

Príspevok od používateľa friendly_rubin »

Tá zbraň bola 100% plynovka. Nehádam, viem. :evil:
C08R4
častý prispievateľ

http://krimi.cas.sk/clanok/141611/video ... -bank.html

Tak uz ho maju zmrda. "Dufam, ze ho budu teraz stihat na slobode"
krisztian
občasný prispievateľ