Diabolky ci gulicky?

Co pouzivate

gulicky
5
10%
diabolky
44
90%

Celkom hlasov: 49

inspiring_mclaren

Príspevok od používateľa inspiring_mclaren »

niektore gulicky prejdu lahko cez hlaven...niesu vobec presne
eager_goldwasser

Príspevok od používateľa eager_goldwasser »

Na vrabcov jednoznačne diabolky. :twisted:
inspiring_bell

Príspevok od používateľa inspiring_bell »

pise sa skoro vsade ze diabolky su lepsie...co sa tyka drazkovanych hlavni gulicky ich po case pokazia nehovorim ze hned po niekolokych sto vystreloch..a tie sipky nie su dobre lebo zasa hlaven utrpi najviac a po par vystreloch sa pokazi
inspiring_euler

Príspevok od používateľa inspiring_euler »

Ked som v polovnictve kupoval gulicky pytal som sa toho co to tam predava ze co je pravdy na tom ze gulicky nicia hlaven. Povedal ze NIE, nenicia, pokial nestrielam ocelove. Klasicke gulicky pre vzduchovky ze su len prieraznejsie a menej presne na dialku oproti diabolkam. Ze sa nemusim bat strielat gulicky.

A ku tomu ze co je lepsie na vrabce a skodnu. Ja tvrdim ze gulicky. Odovzda viac energie ako diabolka. Ta je mäkka a rychlo sa zdeformuje, je jedno ci je plocha alebo spicata. Skusal som vsetky mozne diabolky ale to je pre mna slabe. Ja som som za posledne 4 mesiace vystrielal 3000 guliciek a spokojnost :D
inspiring_bell

dobre v pohode....ale ja si myslim ze gulicky olovene niesu iba zelezne mozno ocel aspon ja som olovo nevidel na gulickach diabolky su presnejsie a mozno ked si kupis boxery tie su tiez prierazne dost...a povedz mi este ze tie gulicky niesu z ocele ale su kedze su prieraznejsie ako diabolky su bud zo zeleza ale hlavne z ocele....takze ja si myslim ze dobra vzdduchovka a prierazne diabolky su lepsie ako nejake gulicky ktore lietaju kade tade darmo mieris
inspiring_euler

nie, nie... gulicky su tiez z olova ale su z tvrdsieho ako byvaju diabolky. Lovecke gulicky do vzduchovky je olovo z prisadou antimonu, su tvrdsie.
A k tym Boxerom. Mam ich teraz doma a mozem povedat ze su len presnejsie na velku vzdialenost. Maju plochu drahu. Sice maju spic ale taku prieraznost zdaleka nemaju ako gulicky. Mozes si to skusit napriklad na kusku plavajucej podlahy. Strel z gulickou a bud prestreli a vytrhne aj kus z tej dosky alebo ostane zaseknuta hlboko (podla dialky odkial strielas). Skus strelit boxerom, a na tej plavajucej podlahe ostane len skrabanec. A to aj ked strelis z metrovej vzdialenosti.

Neda sa porovnavat gulicka z diabolkou. Ziadna diabolka nema na gulicku. Diabolka je zcasti duta a preto sa rychlo pokrci. Energiu ktoru ma, pri vystrele neodovzda vsetku cielu, ale vacsinu spotrebuje na svoju deformaciu.

A este ku presnosti guliciek. Gulicky 4.5 z ceskych kovohuti maju presnost na urovni diabolo LUX=velmi presne
inspiring_bell

tak potom ok ale diabolky su presne a to je lepsie lebo sa trfis a neprrazis mozno a gulickou sa netrafis na vacsiu vzdialenost...ale ok com sa tyka diaboliek najlepsie su RWS ale newem de ich zohnat
inspiring_euler

Ja diabolky pouzivam az tak nad 20 metrov. Vacsinou na konzervy, plechovice.... Gulicky mam ked potrebujem nieco trafit a aby to uz dalej neslo po svojich :twisted: . Gulicka je presna ale na dialku pada :? Boxery lietaju slusne na dialku ale chcel by som skusit JSB Exact, ale v polovnictve kde chodim ich nema, ze sa tazko davazaju.
inspiring_bell

ok ja pouzivam boxery alebo match s plochou hlavickou ale chcel by som skusit aj ja tie JSB ale tu v LC to nerobi problemy zohnat a tiez chcem vyskusatnieco od walthra co je v merkurii a je to dost prierazne
eager_goodall

Príspevok od používateľa eager_goodall »

ja pouzivam diabolky,
pred mesiacom som si kupil gamo gulicky a presnost bola celkom ok ale z 1 krabicky (250 ks) sa mi v hlavni zaseklo asi 8 brokov a to ma nastvalo,
pouzivam diabolky a nic ine len diabolky...
inspiring_herschel

Príspevok od používateľa inspiring_herschel »

chlapci. a teraz pravdu o gulickach
je nezmysel ze nicia hlaven ale skor opotrebavaju piest a pruzinu
skuste niekedy nabyt gulu a z druhej strany fuknut do hlavne .uvidite ze dobre netesnia.preto sa oplati radsej kupovat diabollo.ked vsak mate nudzu ako ja minule kludne mozte rozobrat aj brokovy naboj 4,5.tam je ale problem v tom ze kazda gulka je ina :D
inspiring_euler

walter napísal:chlapci. a teraz pravdu o gulickach
je nezmysel ze nicia hlaven ale skor opotrebavaju piest a pruzinu...
To sa mi nejako nezda...
inspiring_darwin

Príspevok od používateľa inspiring_darwin »

ja mám radšej diabolky lebo su presnejšie a je ich velký výber a špicaté maju vačšiu prieraznost ako broky,z brokov dostat len jeden druh
inspiring_darwin

Príspevok od používateľa inspiring_darwin »

Milox napísal:Co pouzivate diabolky ci gulicky? Co je podla vas lepsie. Ake maju vyhody a nevyhody?

Ja som v poslednom case verny gulickam. Celkom su presne a maju dobru prieraznost.
Cakam na vase nazory.
ja používam vačšinou diabolky do starej slávie 631 a som skušal aj olovené broky ale moja flinta je trochu slabá lebo dokáže rozbyt malu flašku z presnidávky z cca 10 metrov a tie z hrubším sklom ako od vína tak tie ani z blízka nerozbije ani z guličkou ale dobre sa striela aj do plastov a plechoviek,do terča ma moc nebaví strielat lebo nemám puškohlad a furt chodit k terču pozerat či som sa trafil ma nebavý
Ty máž aku flintu? :lol:
inspiring_euler

No mal som donedavna taku staru rusku vzduchovku co som poskladal z kusov lebo diely na to neexistuju. Pruzina z 631 tesnenie na pieste z 634 a srob v hlavni z 625 :D ...ale strielalo to, slabucko ale strielalo. Teraz mam nemecku "obtahovacku" Haenel 311. Je o chlp slabsia ako 630 (631). Ma 6.5J a 630 (631) ma okolo 7.2J

Obrázok
Napísať odpoveď

Návrat na "Vzduchovky"