Účinnosť pištolových kalibrov proti zvieratám

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Len pre platenych userov??? Hod to niekam inam....
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Tibor_sk napísal:Niečo , čo niektorých tu možno dostane do reálu hoci slovenský mackovia sú "len" polovica tohoto.

http://rapidshare.com/files/296455825/m1.jpg
http://rapidshare.com/files/296455888/m2.jpg
http://rapidshare.com/files/296455945/m3.jpg
http://rapidshare.com/files/296455992/m4.jpg

A ešte čosi, niekde som čítal že ak je medveď na 10m a zautočí tak je zbraň dobrá na to aby jeho nositeľ mohol dôstojne "odísť". :D
aj ja som to dostal mailom :wink:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

dovolil som si :D
Tibor_sk
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Tibor_sk »

to sano2 : ďakujem , já mám diagnozu rapidpozitív :D
inak ide to stiahnúť aj ako free user, ale takto je to uživatelsky prístupnejšie.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 18:28, upravené celkom 1 krát.
kriznik
prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Dlhou zbranou, vidno ju na poslednej fotke, najskor nejaka zalamovacia vzduchovka :lol: . Prisera to je riadna, podla fotiek to vyzera, ze to dostal do hrudnika pod lavu pazuchu a strela vyletela cez prevu prednu nohu.
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

to all

Názov témy je Účinnosť pištolových kalibrov... . Držte sa, prosím, témy a macov strelených dlhými zbraňami dajte buď do novej témy alebo na www.polovnictvo.com.
:wink:
Tibor_sk
prispievateľ

Téma je "Účinnosť pištolových kalibrov proti zvieratám" pre to si nemyslím že je to mimo tému. Tieto fotky napovedajú dosť o tom že asi v99% prípadoch takéto zviera krátká zbraň nezastavý dostatočne rýchlo.
Hoci najväčší grizly vystavený v múzeu niekde v Kanade bol strelený kalibrom .22. starou indiankou úplne náhodou rovno cez oko do mozgu ale tiež z dlhej zbrane. Preto si myslím že nie je až tak dôležté aký kaliber ale ako presne. Väčší kaliber je len plus bonus. :wink:

edit Panzer:
Ešte raz opakujem, téma je o účinku pištoľových kalibrov proti zvieratám! Vložené fotky maca zhasnutého puškou dokazujú jedine to, že ho tou puškou zastrelili. Ak sa budeme baviť o tom, či Š 105 odvezie 5 alebo 10 ľudí asi zbytočne vložím fotku autobusu s tým, že tento ich určite odvezie.
Naposledy upravil/-a Tibor_sk v 28 Okt 2009, 16:09, upravené celkom 1 krát.
inspiring_ganguly

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 18:26, upravené celkom 1 krát.
Tibor_sk
prispievateľ

Tibor_sk napísal:
edit Panzer:
Ešte raz opakujem, téma je o účinku pištoľových kalibrov proti zvieratám! Vložené fotky maca zhasnutého puškou dokazujú jedine to, že ho tou puškou zastrelili. Ak sa budeme baviť o tom, či Š 105 odvezie 5 alebo 10 ľudí asi zbytočne vložím fotku autobusu s tým, že tento ich určite odvezie.
Pancer rešpektujem ťa ako kapacitu a moderátora tohoto fóra, a nechcem ťa vytočiť ale tvoj príklad nie je presný.
V tvojom príklade Š120 je krátka zbraň a já som ukázal fotku 10 ludí (maco) aby bola predstava o tom že sa do škodovky asi nenatrepú. A je jedno či sú to černoši alebo laponci ( teda či je maco mŕtvy alebo živý, ide o jeho rozmery ).
Aby som zostal pri téme , vychádzajúc z toho že v krátkej zbrani u nás nie je povolené nosiť expanzné náboje tak si myslím že FMJ je pri obrane proti veľkým divo žijúcim zvieratám kvôli svojim nízkym deštručným účinkom v živom tkanive málo účinné.

Toť môj názor aj keď ma ukameňujete :D
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Otazka je, ci sa pistolove JHP nezastavi skor, ako dosiahne miesto v ktorom moze urobit paseku. Predsa len poriadna zverina ma tuhy koren a poriadnu vrstvu vsetkeho mozneho, co chrani organy(narozdiel od cloveka). Proti zveri by som sa skor priklonil k FMJ ako k JHP(stale zostavame pri pistolovych kalibroch). Alebo pouzit sprej ma medvede :lol:
Tibor_sk
prispievateľ

Máš pravdu, aj limit 1000J je obrovská nevýhoda, pri výkonoch
kalibru .500 S&W Magnum ( 4000 J ) je to s JHP iné kafé. Ale to u nás neprichádza do úvahy , a to ešte ho treba s týmto delom aj dobre trafiť. No toto určite nie je nič pre mňa. :oops: :D

350 gr (23 g) JHP (Jacketed Hollow Point) 1,975 ft/s (602 m/s) 3,031 ft·lbf (4,109 J) :shock:
Tibor_sk
prispievateľ

Asi budem nútený prehodnotiť svoj názor na účinok krátkych zbraní na divú zver, ale takto loviť to chce "gule" a dobre "nadupané" strelivo :shock: :shock: :D

Obrázok
Tento bol ulovený lukom !!!
scription: First bear taken with bow in NB. Guide made a cage up to take me up in the tree's. I was only 3' off the ground that night b/c I just couldn't get the angle down. Bear piñata! I did't care, can't feel anything until he got to my neck. Hunted MN 2 times before without connecting. Shot him at 14 yards over bait 300# 6' 5" tip of nose to tail. Skull 18 5/8"

Obrázok
Description: brown bear taken with encore in 454 casull in alaska in 2003

Viac tohonájdete tu : http://www.handgunhunt.com/photopost/sh ... ?photo=949

Obrázok

Najslabšie čo tu požívajú je .44 Magnum :D
inspiring_ptolemy

Príspevok od používateľa inspiring_ptolemy »

Tie obrázky sú veľmi pekné ale tí amici strieľajú s thompsonmi a tie majú zaujímavé kalibre :D :D

http://www.tcarms.com/firearms/g2ContenderPistols.php
inspiring_ganguly

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 18:16, upravené celkom 1 krát.
friendly_cohen

Príspevok od používateľa friendly_cohen »

ja mam glock 21 s kalibrom 45acp, ktory ma sluzit na zastavenie zveri.tento kaliber je urceny presne nato(velky kal.,podzvukova rychloost). vymyslela ju US army v roku 1911? na jazdu. ked zastavy gulka cval. kona ,myslim ze zastavy aj "bosonoheho" mam to potvrdene aj od odb.co ucia balistiku. ja osobne som chvala bohu nemusel zatial zastavovat nic.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"