aka je sila HK mark 23 ?

inspiring_elion

aka je sila HK mark 23 ?

Príspevok od používateľa inspiring_elion »

aky max. tlak zdrzi komora mark23, je 45ka a predajne strelivo sa da kupit asi tak do 700 J, ale na prebijane naboje sa to da vytiahnut ovela viac, prestne tak ako to robia NAVY SEAL, asi aj koli tomu ju pouzivaju, nevie niekto na aku hranicu to tam chlapci natlacia????? ovsem tak aby po 500ranach nepraskol zaver.....
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5590
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Jack »

Výrobca udáva životnosť vyše 30 tisíc výstrelov +P muníciou. Presné tlaky si nájdi na webe. Ale myslím, že podľa SAAMI je pre .45 ACP štandard 21 000 PSI a pre +P laborácie 23 000, alebo tak nejak.
inspiring_haslett

Príspevok od používateľa inspiring_haslett »

MK23/Mark23 offensive handgun. Táto zbraň bola vyrobená práve pre US SOCOM a pôvodne sa vôbec nemala dostať na civilný trh (možno marketingový ťah). Mám mark 23 už asi ôsmi rok prebíjam a mal som tam s použitím prachu Vectan SP2 aj laboráciu niekde okolo 700J. SP2 je prach ktorý pri nízkom tlaku dobre ,,ženie,, strelu. Jedná sa o pomaly horiaci prach. Mark 23 je celkovo robustnejšia zbraň ako napr. USP Tactical. Myslím že ak si kúpiš akékoľvek +P strelivo, tak sa nemusíš ničoho obávať...a čo sa týka max. tlakov ktoré mark vydrží neexperimentoval by som s tým, ak máš rád sám seba a svoju zbraň. Je to totiž chodenie po tenkom ľade.....a myslím, že navy seals si náboje neprebíjajú...ich +P strelivo je vojenské strelivo ku ktorému sa asi nedostaneš, nehovoriac o tom, že som u žiadneho predajcu na Slovensku zatiaľ +P strelivo pre .45ACP nevidel. A ešte jedna vec NAVY Seals majú MK23. Mark 23 je verzia pre civilný trh. Rozdiel je síce len v nápise na zbrani a donendávna kvôli assault weapon ban (v USA) aj 10 ranovom zásobníku.Údajne zbrane vyrábané v Sterlingu USA pre civilný trh majú komoru podľa SAAMI pre US SOCOM nie, čiže tolerancie sú tam iné. Zbrane vyrábané v Oberndorfe-EU trh, pravdepodobne nemajú hlavne vyrábané podľa SAAMI. Dočítal som sa o tom na jednej US stránke www.mark23.com ktorá už žiaľ neexistuje... :( Zaujímavé je že náboj s ktorým bežne strieľam z Mark 23 (myslím OAL) som nenabil (nedovrel záver) do USP Tactical, tak že asi to s tou komorou a toleranciami bude pravda. Ak vieš anglicky zadaj do googlu mark 23 alebo MK23 a dozvieš sa viac aj o vojenských testoch tejto zbrane.
Napísať odpoveď

Návrat na "Heckler & Koch"