Puzdro na Glock19

Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Tak musím povedať, že som veľmi pozitívne prekvapený z originálneho Glock plastového púzdra. Kúpil som to za 10eur, vyzerá to ako hračkárska plastová napodobenina púzdra, ale... materiál je pružný - dobre drží na opasku, ani G17 sa nepreklápa od tela, je ultra tenké, na rozdiel od iných, pridá k zbrani max. tak 2mm hrúby a na opasku drži perfektne. Chce to ale velmi ohybný opasok.
Obrázok
inspiring_rosalind

Príspevok od používateľa inspiring_rosalind »

Vnutorne puzdro DASTA som si kupil a konecne som spokojny :-) Vdaka
inspiring_villani

Príspevok od používateľa inspiring_villani »

Púzdra...
to je téma, ku ktorej sa nováčik dostane či chce či nechce hneď po kúpe zbrane. Ku glocku 19 som dostal i pádlového FOBUSA, do ktorého sadne zbraň ani uliata, ale ako bolo poznamenané, dosť odstáva, potom som skúšal podpažné, také na pružných trakach, ale akonáhle som sa ohol, zbraň mi váhou preklopilo, neviem presne ako by som tasil spod svetra, lebo bundu vždy dávam dole, chcel som objednať kapsičku dasta, potom som objavil AEGIS druhej generácie, tú som sa snažil objednať s prestávkami rok, nik nereagoval, raz odpísali, že pošlú a potom už ani nereagovali a nakoniec, keď som zbadal vnútroopaskové púzdro a jeho cenu(10€), tak som kúpil a vyskúšal i keď sa mi zdalo na hlavu pchať zbraň do vnútra nohavíc(jak amíci), ale zrejme je to najlepšia varianta, nosím len túto a vyhovuje, dokonca i šoférovať sa dá(až na havárie - len taká úvaha, nedávno som jednu mal a viem, čo zanechávajú bezpečnostné pásy na tele, vtedy som zbraň našťastie nemal, lebo ak ju mám, tak cez ňu po pripútaní akurát ide spodný pás) a ďalšia vec je, že radšej nikdy nemám náboj v komore, pretože je to relatívne mäkké púzdro a mieri mi na gule a nedá sa nosiť inde, ako vpredu, alebo dá?
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Ipy: ja nosím vnútroopaskové púzdro normálne na pravom boku a je to uplne v pohode, nieje ho vidno. Jedine sa mi nedajú poriadne zaviazať šňurky na topánkach vtedy mi kus prekáža :D Pri šoférovaní taktiež pohoda :)
inspiring_wilson

Príspevok od používateľa inspiring_wilson »

Ipy: ja ho skúšam nosiť tak, že púzdro je na nohaviciach z vonku, upnuté na opasku z vnútra.....len to chce voľný opasok... :lol:
prečo potom nemám opaskové púzdro??? no lebo toto vnútorné používam ako vnútorné aj ako vonkajšie.... :roll:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

lpy:
Ako pisal werewolf, vnutorna Dasta/Falco je bez problemov nositelna na boku. Ak nedoverujes makkemu nylonu, skus vnutorne puzdro z koze alebo plastu (kydex).
Makkost puzdra bol jeden z dovodov, preco som ja presedlal z nylonoveho Falca na kozene puzdro - nylonove sa po vytiahnuti zbrane tlakom opasku zatvorilo a tazko sa mi zapuzdrovala zbran.

sardonyx:
Aka je vyhoda nosenia vnutorneho puzdra medzi opaskom a gatami?
Opasok musis mat volny resp. utiahnuty rovnako (*) ako pri puzdre zasunutom v gatiach. A naopak stracas vyhodu uplneho skrytia zbrane az po horny okraj nohavic.

Jedinu vyhodu vidim v tom, ze nepotrebujes o cislo vacsie gate :wink:

(*) Moja skusenost hovori, ze niektore vnutorne puzdra (napr. Dasta/Falco) nie su samosvorne, ale na kvalitne udrzanie zbrane potrebuju dostatocny vonkajsi tlak opasku. Takze opasok na volnejsie nie je prilis dobry napad.
inspiring_villani

haha, ja mám asi tenký pás, ja nemôžem nosiť vnútroopaskové púzdro na boku, to ma akurát tlačí na kosti, ale keď ho mám v predu, tak je kus obmedzené i vrecko na nohaviciach, ale s tým moc nenarobím, aj tak od kedy som kúpil vnútroopaskovú dastu, nosím zbraň len v nej.
Nosí niekto náboj v komore v daste?
a čo podpažné púzdra, žiadne skúsenosti?
inspiring_wilson

Príspevok od používateľa inspiring_wilson »

Yarco: ja si vravím...skúšať treba všetko, aj v nohaviciach, aj na nich....priestor medzi bruchom a panvovou kosťou je dostatočný na skrytie aj G17..... :lol:
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 26 Mar 2012, 12:48, upravené celkom 1 krát.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Tycho ja tak nosim mlok22 aj s patronom, ale iba v lete...teraz nosim padlo Fobus GL2 alebo v origos puzdre od glocku...to mozem aj v lete pod zozgajdanu koselu, pretoze ako pisal Gewehr velmi dobre prilne k telu... Malokedy ladvinku, lebo mam taku ,,kockatu obludu,, ohromnych rozmerov....
inspiring_villani

OK, vyskúšam nosiť s nábojom v komore, maximálne keď si gule odstrelím, tak ma uvidíte v správach a budete prípadne vedieť, že sa to tak nemalo :-)
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Nosenie samotne podla mna nie je problem, tiez som nosil nadrcnuteho Glocka vo vnutornom Falcovi.

Pozor treba davat hlavne pri vkladani zbrane do puzdra, aby si niecim nestlacil spust. Plati to samozrejme pre vsetky puzdra, ale pre tie makke obzvlast.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ja do handroveho puzdra vkladam zbran tak 2x mesacne , po skonceni strielania na strelnici a po vycisteni. Inak ked pridem domov , tak puzdro aj s nadrcnutym Glockom ide do trezoru a rano rovno na opasok. Mimo strelnice a nasledneho cistenia je v puzdre furt
inspiring_villani

jasné, že najhoršie je to pri manipulácií so zbraňou a pri vkladaní, len nie dobrý pocit mám i keď sa zohnem, viažem šnurky a podobne

kým som nechodil na fórum, netušil som koľko ľudí má na SR zbrane :-D , skúšky spraviť je bez problémov a potom vidno, že vpraxi moc toho nováčci(ako i môj začiatok) nevedia, vidno to na otázkach "a čo keby.."
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 26 Mar 2012, 12:47, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."