lovec: Mhm, ale v poslednom QL uz je, len tam ukazuje ozaj znacne rozdiely v tlaku/psi podla toho ako hlboko ju usadis.
Vo vseobecnosti to vyzera ze RL17 (zvycajne 47-49 grainov, 51grn a vyssie uz ide do extremu) v kombinacii s Amaxmi 208grn by mali 308mu vykonovo priblizit ku 300WSM vcelku bezpecne, hacik pre mna je ta celkova dlzka, s cim asi nepohnem (pokial chcem nabijat zo zasobnika).
Napr. som nasiel (neovereny) recept na Rem700ku s 1:12 twistom - 49.0grn RL17+208grn A-max+Lapua nabojnica+CCI zapalka+celkova dlzka 76,2mm = cca 820ms s dobrou presnostou a vetro-odolnostou.
Kvoli tomu mojmu 'zasobnikovemu' obmedzeniu ale asi budem musiet zacat spekulovat s 'custom' alternativami, Henson tri-metal strely a podobne specialitky zo statov su u nas sci-fi, takze momentalne najhorucejsi kandidat by asi boli GSkove monolity - tam by mozno 'stalo za hriech' do 308my aspon skusit tie ich
197grainy s B.C. cca 0.824, pripadne ak by mi nevliezli tak tie
163 grainy by vliezt uz mohli. Otazka je len kde ich u nas zohnat (pre Europu maju ako distributora uvedene: Tiemens&Tiemens, Hardonkhof 11, 7315 AX, Apeldoorn, Netherlands, Tel: Mobile: +31 652 69 24 94, E-mail:
t2ammo@telfort.nl ), cenovo su sice radovo drahsie nez SMKcka alebo Bergre, ale zasa v porovnani s prechodom na vacsi kaliber a jeho prebijanie, atd., to vobec nie je take hrozne, cize ak by ich niekto vedel zohnat, budem rad ak sa mi ozve
Gunslinger