Kradnú vlamači zbrane na objednávku!?

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Kradnú vlamači zbrane na objednávku!?

Príspevok od používateľa gewehr »

Pribúdajú vlámania do rodinných domov držiteľov braní! Jeden z okradnutých si myslí, že môže ísť o krádeže na objednávku. Neznámy vlamač, po ktorom pátra polícia, sa dostal do rodinného domu poľovníka (50) v Padarovciach (okres Rimavská Sobota). Za bieleho dňa išiel naisto. V komore z plechovej skrine ukradol štyri rozličné guľovnice, jednu malokalibrovku a päť puškohľadov. Každá zo zbraní má špeciálnu úpravu a sú ľahko poznateľné! Podľa banskobystrickej krajskej policajnej hovorkyne Petry Vaškovej si zlodej odniesol aj fotoaparát, svietidlo a puzdro na rybárske udice. Zobral aj šiesty puškohľad, ktorý našiel na stole. "Zbrane, ktoré som využíval aj na služobné účely, som mal uložené podľa predpisov," povedal pre Čas.sk okradnutý poľovník, ktorý vyčíslil škodu na takmer 6000 eur.

O zbrane prišiel koncom minulého mesiaca aj výborný športový strelec (47). Dvaja neznámi lúpežníci ho o pol tretej o pol tretej nadránom prepadli v rodinnom dome v Ilave. Zviazali ho a z trezora mu ukradli päť zbraní - dve malokalibrové pištole, guľovnicu a dva revolvery. Všetky zbrane mal okradnutý legálne. Hodnota týchto zbraní je podľa odborníka najmenej 8-tisíc eur.

Policajti odhalili zlodejov, ktorí v januári ukradli z rodinného domu v okrese Bytča niekoľko zbraní a peniaze. Obvinených je osem osôb vo veku 21 až 54 rokov z okresov Bytča, Žilina a Považská Bystrica. Zo zamknutej skrine zobrali brokovú kozlicu, guľobrokovú kozlicu, dve guľovnice opakovacie so zameriavacou optikou a guľobrokovú kozlicu so zameriavacou optikou. Štyri zbrane predali, jednu skryli u známeho.

"Mám podozrenie, že zbrane sa kradnú pre organizovanú skupinu a neraz smerujú do zahraničia. Je však možné i to, že sa dostávajú do rúk predovšetkým pytliakom," povedal jeden z okradnutých majiteľov zbraní.
Autor: Čas.sk, vr

ZDROJ: http://krimi.cas.sk/clanok/159302/kradn ... navku.html
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Aj pretoto nedavam fotky zbrani na net. :cry:
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

iba do podpisu.
gewehr
expert

silne pochybujem, ze taketo info hladaju zlodeji po nete, to vytera cisto na info z okolia... a preto ked uz ludia okolo aj vedia ze clovek je drzitelom ZP, nikto nemusi vediet, kolko a coho ma kto doma a nedajboze kde a ako zabezpecene

Obrázok

Obrázok

Obrázok
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

presne tak,foto na webe nie je problem a do domu si pustam len zopar ludi
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

No kua na toho občana by som sa pozrel,ktorý by sa ma pokúsil vo vlasnom dome obrať o moje zbrane.To by ma musel prekvapiť v hlbokom bezvedomí ináč by rýchlo zistil že ťahá za kradší koniec. Pokial by mal zálusk na auto kašlem na neho,ale zbraň, to teda nie :D
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

luke napísal:iba do podpisu.
:oops: adpc
gewehr
expert

vbobo napísal:No kua na toho občana by som sa pozrel,ktorý by sa ma pokúsil vo vlasnom dome obrať o moje zbrane...
no a myslis, ze on sa k tebe bude tlacit zrovna vtedy, ked budes doma?
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

...o pol tretej nad ránom ho prepadli v rodinom dome ... sa tam uvádza,alebo mi niečo ušlo? Logicky som z toho vyvodil, že poškodený bol doma ked ho prepadli,a na túto skutočnosť som zareagoval :wink:
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

gewehr napísal:silne pochybujem, ze taketo info hladaju zlodeji po nete, to vyzera cisto na info z okolia... a preto ked uz ludia okolo aj vedia ze clovek je drzitelom ZP, nikto nemusi vediet, kolko a coho ma kto doma a nedajboze kde a ako zabezpecene.
S tym 100% suhlasim. Najlepsie je aby nikto okrem najblizsich nevedel, ze mate zbran to bude vasa vyhoda. Presne je to tak ako na tych obrazkoch, krcmove klebety sa siria nekontrolovatelne :lol:. Priznam sa, trocha sa aj bojim toho, ze sa na cloveka moze zamerat nejaka takato skupina. Rano odidete do prace, vytipuju si, ze nikto dalsi nieje doma, zoberu karbobrusku a mate po vtakoch a sused si pri tom bude mysliet, ze brusite nieco v garazi. To by chcelo fakt mat nejaky supertrezor :lol:, ale kto ma mat nato peniaze :?. V novom baraku som uz nato myslel, tam uz bude alarm a vsetko co k tomu patri (Aby bolo mozne v buducnosti ziadat aj o vynimku na Ackovu zbran :) ).
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Mangelka pracuje doma - a obvykle práve v noci... než sa dostanú k mojim kráskam, musia prekonať moju lásku! (...a to bude musieť byť NEJAKÝ výkon!) :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"