Kradnú vlamači zbrane na objednávku!?
Kradnú vlamači zbrane na objednávku!?
Pribúdajú vlámania do rodinných domov držiteľov braní! Jeden z okradnutých si myslí, že môže ísť o krádeže na objednávku. Neznámy vlamač, po ktorom pátra polícia, sa dostal do rodinného domu poľovníka (50) v Padarovciach (okres Rimavská Sobota). Za bieleho dňa išiel naisto. V komore z plechovej skrine ukradol štyri rozličné guľovnice, jednu malokalibrovku a päť puškohľadov. Každá zo zbraní má špeciálnu úpravu a sú ľahko poznateľné! Podľa banskobystrickej krajskej policajnej hovorkyne Petry Vaškovej si zlodej odniesol aj fotoaparát, svietidlo a puzdro na rybárske udice. Zobral aj šiesty puškohľad, ktorý našiel na stole. "Zbrane, ktoré som využíval aj na služobné účely, som mal uložené podľa predpisov," povedal pre Čas.sk okradnutý poľovník, ktorý vyčíslil škodu na takmer 6000 eur.
O zbrane prišiel koncom minulého mesiaca aj výborný športový strelec (47). Dvaja neznámi lúpežníci ho o pol tretej o pol tretej nadránom prepadli v rodinnom dome v Ilave. Zviazali ho a z trezora mu ukradli päť zbraní - dve malokalibrové pištole, guľovnicu a dva revolvery. Všetky zbrane mal okradnutý legálne. Hodnota týchto zbraní je podľa odborníka najmenej 8-tisíc eur.
Policajti odhalili zlodejov, ktorí v januári ukradli z rodinného domu v okrese Bytča niekoľko zbraní a peniaze. Obvinených je osem osôb vo veku 21 až 54 rokov z okresov Bytča, Žilina a Považská Bystrica. Zo zamknutej skrine zobrali brokovú kozlicu, guľobrokovú kozlicu, dve guľovnice opakovacie so zameriavacou optikou a guľobrokovú kozlicu so zameriavacou optikou. Štyri zbrane predali, jednu skryli u známeho.
"Mám podozrenie, že zbrane sa kradnú pre organizovanú skupinu a neraz smerujú do zahraničia. Je však možné i to, že sa dostávajú do rúk predovšetkým pytliakom," povedal jeden z okradnutých majiteľov zbraní.
Autor: Čas.sk, vr
ZDROJ: http://krimi.cas.sk/clanok/159302/kradn ... navku.html
O zbrane prišiel koncom minulého mesiaca aj výborný športový strelec (47). Dvaja neznámi lúpežníci ho o pol tretej o pol tretej nadránom prepadli v rodinnom dome v Ilave. Zviazali ho a z trezora mu ukradli päť zbraní - dve malokalibrové pištole, guľovnicu a dva revolvery. Všetky zbrane mal okradnutý legálne. Hodnota týchto zbraní je podľa odborníka najmenej 8-tisíc eur.
Policajti odhalili zlodejov, ktorí v januári ukradli z rodinného domu v okrese Bytča niekoľko zbraní a peniaze. Obvinených je osem osôb vo veku 21 až 54 rokov z okresov Bytča, Žilina a Považská Bystrica. Zo zamknutej skrine zobrali brokovú kozlicu, guľobrokovú kozlicu, dve guľovnice opakovacie so zameriavacou optikou a guľobrokovú kozlicu so zameriavacou optikou. Štyri zbrane predali, jednu skryli u známeho.
"Mám podozrenie, že zbrane sa kradnú pre organizovanú skupinu a neraz smerujú do zahraničia. Je však možné i to, že sa dostávajú do rúk predovšetkým pytliakom," povedal jeden z okradnutých majiteľov zbraní.
Autor: Čas.sk, vr
ZDROJ: http://krimi.cas.sk/clanok/159302/kradn ... navku.html
-
inspiring_bohr
-
inspiring_bohr
S tym 100% suhlasim. Najlepsie je aby nikto okrem najblizsich nevedel, ze mate zbran to bude vasa vyhoda. Presne je to tak ako na tych obrazkoch, krcmove klebety sa siria nekontrolovatelnegewehr napísal:silne pochybujem, ze taketo info hladaju zlodeji po nete, to vyzera cisto na info z okolia... a preto ked uz ludia okolo aj vedia ze clovek je drzitelom ZP, nikto nemusi vediet, kolko a coho ma kto doma a nedajboze kde a ako zabezpecene.