Walther PPS

inspiring_dirac

Príspevok od používateľa inspiring_dirac »

BKSL: neviem, ja si Waltra davam do podprdy :)))) Ale nie, musim mat volne a dlhe tricko. Inac 8ranovy zasobnik je uplne genialny, velmi dobre sa ta zbran drzi, som absolutisticky spokojna.
Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Bavorka: pekne :D to by sa aj mne dobre drzalo :twisted: :P dones nabuduce na strelnicu, ak mozeeeem by som skusil :oops: :)
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

to Bavorka

Prosím ťa, toto mi nerob! Predstava dievčiny so zbraňou zastoknutou za podprsenkou ma ničí! Už som zrejme príliš starý foter na podobné podobenstvá! :D.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Panzer neboj, keď ti tá predstava prebehne pred očami (tak ako mne) a vyruší ťa od roboty, tak rozhodne nie si až taký starý. Naopak, vlastne si mladý, vitálny, zdravý chlap. :lol:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ehm...Bavorka, uz davnejsie som ta chcel zavolat na strelnicu s tym PPS-kom ale teraz neviem...bojim sa ze by som nic netrafil :lol: :lol:
inspiring_liskov

tak sa mi donieslo, ze sa uz vyraba PPS aj v cal. 40s&w .

Videli ste to uz niekto nazivo ? / strielali ??

Tusim mam zasa chrobaka v hlave, v 9L je to moc fajn pistolka s vacsimi gulami to moze byt fajn pocket-rocket
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

kua tak zeby som predsa len upgradoval z PPK na PPS?? nerozhodny som jak stara panna...

edit - roman, tak to vysira ze je k mani aj v .40 vid: http://www.walther-pps.com/
maros15
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Neviem ci ta 40 nebude moc divoka v tom.Mal som ho v 9 luger a bolo to tak akurat.Ta rukovat je dost uzka.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Co je to akceptovatelny spatny raz :-)

Vyklbi zapastie alebo vyskoci z ruky = zle.
Korektne obtiahne druhy naboj do komory a zostane v ruke = dobre.
inspiring_liskov

BKSL a kde v tvojej tabulke lezi taky pripad, kedy ti sice zbran z ruky nevyskoci ale zamierenie na druhy vystrel trva prilis dlho ?
inspiring_kepler

roman ked mas velky odklon zbrane od zamernej po vystrele tak ti neobtiahne korekne naboj do komory. Tkzv.limp wrist.
Teraz je to moderne kompezovat dvojitymi pruzinami, ale v koncovej polohe zaveru ide zlomit zapastie, lebo energia spatneho razu sa presunie do ruky strelca az v zadnej koncovej polohe - hlavne je aby korektne obtiahlo. Preto pisem o tom zapasti. "Fyziku neoklames" ako je to v tej reklame :-)

Je jasne, ze 22LR pistol bude po vystrele lepsie kontrolovatelna ako Desert Eagle .50 :-)
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

BKSL napísal:roman ked mas velky odklon zbrane od zamernej po vystrele tak ti neobtiahne korekne naboj do komory. Tkzv.limp wrist.
BKSL a kde v tvojej unikatnej teorii lezi taky pripad, ked zbran spolahlivo obtiahne aj bez pevneho uchopu, resp. pri uchope len 2 prstami? :P :roll:

Dobre chapem, ze ak mi po vystrele zbran vyleti pomaly az nad hlavu, ale obtiahne a zostane v ruke, tak to je akceptovatelny spatny raz a dobre? :wink:
inspiring_dirac

Príspevok od používateľa inspiring_dirac »

Ja by som do tej .40tky nešla. A 9x19 bohate stačí na takú slimku.
inspiring_kepler

yarco napísal: BKSL a kde v tvojej unikatnej teorii lezi taky pripad, ked zbran spolahlivo obtiahne aj bez pevneho uchopu, resp. pri uchope len 2 prstami? :P :roll:
Ked zbran korektne obtiahne bez pevneho uchopu tak je to sposobene:

1.Ram zbrane ma dostatocnu staticku hmotnost, ktora staci na to aby "letiaci" zaver o nu stlacil standardnu vratnu pruzinu zaveru,
ktora potom zasunie cez zaver korektne naboj do komory.
Toto vacsinou umoznuju len celokovove zbrane s tazkym ramom.

2.Plastovy ram zbrane je relativne lahky, takze neumoznuje aby nastalo korektne obtiahnutie ako v prvom pripade.
A tu prichadzaju na rad teraz moderne dvojite pruziny, ktore nerobia nic ine ako vytvaraju ziadanu nelinearitu pritlacnej sily zaveru na ram po jeho drahe "obtahovania".
Na zaciatku drahy po vystrele kladie "pruzinovy system" mensi odpor akoby kladol iba pri pouziti jednoduchej pruziny.
To zabezpeci aby zaver "preletel" do ziadanej nie este uplne zadnej polohy bez toho aby zacal silno otacat ram a tym zacal aj viac namahat ruku strelca.
Toto je dolezite preto, aby s istotou mohol zachytit zaver novy naboj tlaceny zo zasobnika.
Niekolko mm pred zadnou polohou sa uz zaver opiera o ram cez tvrdu pruzinu "pruzinoveho systemu" co sposobi prudke zvysenie sily zaveru na ram a nastava otocenie celej zbrane.
V tomto momente je najvacsi tlak na ruku strelca. Zaver je uz ale v spravnej zadnej polohe takze dojde ku korektnemu "obtiahnutiu".
V Ruger LCP dokonca vyrobca pre istotu nechal obuchavat zaver o ram a podobne je to riesene aj v Kevinovi.
V DiamondBack DB380 je uz pouzita dvojita pruzina.
inspiring_kepler

yarco napísal: Dobre chapem, ze ak mi po vystrele zbran vyleti pomaly az nad hlavu, ale obtiahne a zostane v ruke, tak to je akceptovatelny spatny raz a dobre? :wink:
Bavime sa o "Slim" verziach ale aj tak:

Ked ma niekto 50 kg a chce strielat s Desert Eagle .50 tak toto musi byt nim akceptovatelny ukon - podvihnutie zbrane pri vystrele nad uroven hlavy ak chce z tej zbrane aj naozaj bezpecne strielat :-)

Ked chces jazdit rychlo na silnom aute s 4,5 litrovym motorom tak musis akceptovat jeho spotrebu, inak to asi nepojde :-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"