Walther PPS
-
inspiring_dirac
-
inspiring_liskov
-
inspiring_liskov
kua tak zeby som predsa len upgradoval z PPK na PPS?? nerozhodny som jak stara panna...
edit - roman, tak to vysira ze je k mani aj v .40 vid: http://www.walther-pps.com/
edit - roman, tak to vysira ze je k mani aj v .40 vid: http://www.walther-pps.com/
-
inspiring_kepler
-
inspiring_liskov
-
inspiring_kepler
roman ked mas velky odklon zbrane od zamernej po vystrele tak ti neobtiahne korekne naboj do komory. Tkzv.limp wrist.
Teraz je to moderne kompezovat dvojitymi pruzinami, ale v koncovej polohe zaveru ide zlomit zapastie, lebo energia spatneho razu sa presunie do ruky strelca az v zadnej koncovej polohe - hlavne je aby korektne obtiahlo. Preto pisem o tom zapasti. "Fyziku neoklames" ako je to v tej reklame
Je jasne, ze 22LR pistol bude po vystrele lepsie kontrolovatelna ako Desert Eagle .50
Teraz je to moderne kompezovat dvojitymi pruzinami, ale v koncovej polohe zaveru ide zlomit zapastie, lebo energia spatneho razu sa presunie do ruky strelca az v zadnej koncovej polohe - hlavne je aby korektne obtiahlo. Preto pisem o tom zapasti. "Fyziku neoklames" ako je to v tej reklame
Je jasne, ze 22LR pistol bude po vystrele lepsie kontrolovatelna ako Desert Eagle .50
BKSL a kde v tvojej unikatnej teorii lezi taky pripad, ked zbran spolahlivo obtiahne aj bez pevneho uchopu, resp. pri uchope len 2 prstami?BKSL napísal:roman ked mas velky odklon zbrane od zamernej po vystrele tak ti neobtiahne korekne naboj do komory. Tkzv.limp wrist.
Dobre chapem, ze ak mi po vystrele zbran vyleti pomaly az nad hlavu, ale obtiahne a zostane v ruke, tak to je akceptovatelny spatny raz a dobre?
-
inspiring_kepler
Ked zbran korektne obtiahne bez pevneho uchopu tak je to sposobene:yarco napísal: BKSL a kde v tvojej unikatnej teorii lezi taky pripad, ked zbran spolahlivo obtiahne aj bez pevneho uchopu, resp. pri uchope len 2 prstami?![]()
![]()
1.Ram zbrane ma dostatocnu staticku hmotnost, ktora staci na to aby "letiaci" zaver o nu stlacil standardnu vratnu pruzinu zaveru,
ktora potom zasunie cez zaver korektne naboj do komory.
Toto vacsinou umoznuju len celokovove zbrane s tazkym ramom.
2.Plastovy ram zbrane je relativne lahky, takze neumoznuje aby nastalo korektne obtiahnutie ako v prvom pripade.
A tu prichadzaju na rad teraz moderne dvojite pruziny, ktore nerobia nic ine ako vytvaraju ziadanu nelinearitu pritlacnej sily zaveru na ram po jeho drahe "obtahovania".
Na zaciatku drahy po vystrele kladie "pruzinovy system" mensi odpor akoby kladol iba pri pouziti jednoduchej pruziny.
To zabezpeci aby zaver "preletel" do ziadanej nie este uplne zadnej polohy bez toho aby zacal silno otacat ram a tym zacal aj viac namahat ruku strelca.
Toto je dolezite preto, aby s istotou mohol zachytit zaver novy naboj tlaceny zo zasobnika.
Niekolko mm pred zadnou polohou sa uz zaver opiera o ram cez tvrdu pruzinu "pruzinoveho systemu" co sposobi prudke zvysenie sily zaveru na ram a nastava otocenie celej zbrane.
V tomto momente je najvacsi tlak na ruku strelca. Zaver je uz ale v spravnej zadnej polohe takze dojde ku korektnemu "obtiahnutiu".
V Ruger LCP dokonca vyrobca pre istotu nechal obuchavat zaver o ram a podobne je to riesene aj v Kevinovi.
V DiamondBack DB380 je uz pouzita dvojita pruzina.
-
inspiring_kepler
Bavime sa o "Slim" verziach ale aj tak:yarco napísal: Dobre chapem, ze ak mi po vystrele zbran vyleti pomaly az nad hlavu, ale obtiahne a zostane v ruke, tak to je akceptovatelny spatny raz a dobre?
Ked ma niekto 50 kg a chce strielat s Desert Eagle .50 tak toto musi byt nim akceptovatelny ukon - podvihnutie zbrane pri vystrele nad uroven hlavy ak chce z tej zbrane aj naozaj bezpecne strielat
Ked chces jazdit rychlo na silnom aute s 4,5 litrovym motorom tak musis akceptovat jeho spotrebu, inak to asi nepojde