Pokus o předjíždění v Ostravě skončil střelbou
-
inspiring_liskov
Pokus o předjíždění v Ostravě skončil střelbou
http://www.regiony24.cz/13-88042-pokus- ... l-strelbou
nj agresivita na cestach je niekedy alarmujuca...
nj agresivita na cestach je niekedy alarmujuca...
nieco viac k tomu... http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 3#p7473253
Dlho som zvazoval ci tuto udalost budem rozoberat s Vami na tomto fore, no vzhladom na to, ze sa to moze stat hocikomu z Vas rozhodol som sa ze ano.
Uvediem udalost ktora sa mi stala pred pol rokom v decembri 2009 so vsetkymi detailmi. Nepredpokladam ze druhy ucastnik je clenom tohoto fora, no mozno ho niekto pozna alebo s nim ma podobnu skusenost.
12.12.2009 (sobota) som isiel po dialnicnom obchvate v BA s mojou manzelkou na mojej sluzobnej dodavke. Ciel cesty bola otcova oslava narodenin, takze ziadne nahlenie, obednajsia pohoda. Opisovana udalost sa stala na odbocke z obchvatu na petrzalskej strane smerom na most lafranconi.
Mapka: http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hne ... 5&t=h&z=16
V tomto case prebiehala na moste lafranconi udrzba a premavka bola zuzena do jedneho pruhu (dokonca vytvorili esickovu obchadzku z pruhu do pruhu a spat), a napriek tomu ze bol vikend, vznikla zapcha ako na hlavnom tahu, tak aj na spominanom pripajacom ramene. Vsetky auta v pripajacom ramene sa slusne zaradovali najprv v ramci ramena a potom v pripajacom pruhu. Az na par vynimiek...
Niektori dobraci sa rozhodli ze cakanie za ostatnimi nie je pre nich a vydali sa po krajnici obchadzajuc vsetkych. Nebolo ich vela, mozno tak 15 za minutu, no vzhladom na to, ze z pripajacieho pruhu sa len par aut dostalo do priebeznych pruhov, my ostatni sme stali de facto na mieste...
Nie som nijaky strazca tradicnych hodnot (ako vravi D-Fens) a drzim sa pravidla ze ked sa niekto chce zabit nech jazdi ako chce. No po 50 minutach stravenych na 10 metroch vozovky som sa neudrzal a vybehol som castou auta za krajnicu tak, aby sa tadial uz nikto neprepchal. Prve auto co som takto spomalil bola bordova Kia Sorento, r.v. cca 2005, EC: NO-ORCO1. Sprvu vsetko prebiehalo v poriadku, ziadne vyblikavanie ani trubenie a nasa kolona sa vdaka tomu opat pohla, tak som sa zaradil spat. Na to sa pri zeniom okne pristavilo spominane auto, a dotycny pan stiahol okienko evidentne za ucelom vzajomnej konverzacie. Ja som stiahol zenino a cakal co povie. Na to prisla hlaska:"ty si nejaky majster ssveta, ze ti este nikto nestrelil gulu do hlavy". Neotraseny som mu odpovedal ze takto sa nejazdi ani v Bangkoku. Na to zacal pan otvarat priehradku pred spolujazdcom vytahoval pistol a vkladal zasobnik (evidentne ZP sk. B alebo E). Priznam sa ze som cakal ze si zapamatam co za zbran to je ale stres sposobil ze som iba zavrel okienko a modlil sa aby mu az tak ned*balo a nezacal strielat cez sklo. Auto predo mnou sa v tu chvilu nehybalo za mnou tiez takze som si pripadal ako prasa pred porazkou.
Nastasie si pan asi povedal ze mi nalozil uz dost a vyrazil dopredu...
Tym sa to pre mna skoncilo. Bohuzial pre manzelku nie, ma z toho doteraz traumu.
Zavolal som znamemu policajtovi a porozpraval co sa stalo a on mi povedal ze mozem byt rad ze sa nic nestalo a pripadne oznamenie mi moze akurat narobit problemy, lebo bude vediet kto som, kde byvam, atd...
Koledoval som si o to? Asi ano. Vsimol som si ze moje auto posobi na ludi s velkym egom a malym vtakom ako cervena satka na byka.
Casto rozmyslam ako by som vyriesil tu situaciu teraz ked nosim qer. No stale my vychadza kredo ktore mi vstepoval trener krav magy v sydney: "najlepsia obrana je UTEK". Ked to nie je mozne ostava mi uz len kredo v podpise...
*edit: preklepy
Uvediem udalost ktora sa mi stala pred pol rokom v decembri 2009 so vsetkymi detailmi. Nepredpokladam ze druhy ucastnik je clenom tohoto fora, no mozno ho niekto pozna alebo s nim ma podobnu skusenost.
12.12.2009 (sobota) som isiel po dialnicnom obchvate v BA s mojou manzelkou na mojej sluzobnej dodavke. Ciel cesty bola otcova oslava narodenin, takze ziadne nahlenie, obednajsia pohoda. Opisovana udalost sa stala na odbocke z obchvatu na petrzalskej strane smerom na most lafranconi.
Mapka: http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hne ... 5&t=h&z=16
V tomto case prebiehala na moste lafranconi udrzba a premavka bola zuzena do jedneho pruhu (dokonca vytvorili esickovu obchadzku z pruhu do pruhu a spat), a napriek tomu ze bol vikend, vznikla zapcha ako na hlavnom tahu, tak aj na spominanom pripajacom ramene. Vsetky auta v pripajacom ramene sa slusne zaradovali najprv v ramci ramena a potom v pripajacom pruhu. Az na par vynimiek...
Niektori dobraci sa rozhodli ze cakanie za ostatnimi nie je pre nich a vydali sa po krajnici obchadzajuc vsetkych. Nebolo ich vela, mozno tak 15 za minutu, no vzhladom na to, ze z pripajacieho pruhu sa len par aut dostalo do priebeznych pruhov, my ostatni sme stali de facto na mieste...
Nie som nijaky strazca tradicnych hodnot (ako vravi D-Fens) a drzim sa pravidla ze ked sa niekto chce zabit nech jazdi ako chce. No po 50 minutach stravenych na 10 metroch vozovky som sa neudrzal a vybehol som castou auta za krajnicu tak, aby sa tadial uz nikto neprepchal. Prve auto co som takto spomalil bola bordova Kia Sorento, r.v. cca 2005, EC: NO-ORCO1. Sprvu vsetko prebiehalo v poriadku, ziadne vyblikavanie ani trubenie a nasa kolona sa vdaka tomu opat pohla, tak som sa zaradil spat. Na to sa pri zeniom okne pristavilo spominane auto, a dotycny pan stiahol okienko evidentne za ucelom vzajomnej konverzacie. Ja som stiahol zenino a cakal co povie. Na to prisla hlaska:"ty si nejaky majster ssveta, ze ti este nikto nestrelil gulu do hlavy". Neotraseny som mu odpovedal ze takto sa nejazdi ani v Bangkoku. Na to zacal pan otvarat priehradku pred spolujazdcom vytahoval pistol a vkladal zasobnik (evidentne ZP sk. B alebo E). Priznam sa ze som cakal ze si zapamatam co za zbran to je ale stres sposobil ze som iba zavrel okienko a modlil sa aby mu az tak ned*balo a nezacal strielat cez sklo. Auto predo mnou sa v tu chvilu nehybalo za mnou tiez takze som si pripadal ako prasa pred porazkou.
Nastasie si pan asi povedal ze mi nalozil uz dost a vyrazil dopredu...
Tym sa to pre mna skoncilo. Bohuzial pre manzelku nie, ma z toho doteraz traumu.
Zavolal som znamemu policajtovi a porozpraval co sa stalo a on mi povedal ze mozem byt rad ze sa nic nestalo a pripadne oznamenie mi moze akurat narobit problemy, lebo bude vediet kto som, kde byvam, atd...
Koledoval som si o to? Asi ano. Vsimol som si ze moje auto posobi na ludi s velkym egom a malym vtakom ako cervena satka na byka.
Casto rozmyslam ako by som vyriesil tu situaciu teraz ked nosim qer. No stale my vychadza kredo ktore mi vstepoval trener krav magy v sydney: "najlepsia obrana je UTEK". Ked to nie je mozne ostava mi uz len kredo v podpise...
*edit: preklepy
Naposledy upravil/-a agger v 08 Jún 2010, 09:51, upravené celkom 2 krát.
Ešte je možnosť prelustrovať si hajzla a "navštíviť ho", ale neviem, či sa kvôli trochu pocuchaným nervom oplatí riskovať zbytočné problémy a konať až za hranu zákonnosti. Myslím si, že nie. Len pri podobných riadkov uvažujem, čo by som robil, ak by sa to stalo mne a zvlášť v momente, keď mám na opasku Hecklera. A čo by sa zmenilo na mojom postupe, keby som v aute sedel s priateľkou, kamarátom, či rodinným príslušníkom.
Tango, rodina nevie utekat a ani sa branit. Prave preto by som to asi neriesil nutnostou volat cierne auto. Urcite ma aj on rodinu alebo dobrych kamaratov co by ho prisli pomstit.
Jack viem celkom presne kto to je a kde byva (staci si dat do orsr tu znacku a pozerat namestovsky okres), no nie som fanusik dodatocneho vybavovania. Okrem toho by sa to urcite skoncilo nestastim. Na druhej strane uz som ho opat par krat stretol a jeho sposob jazdenia je rovnaky. Ohrozuje kazdeho na ceste... No ako ho "stiahnut" z premavky bez rizika odvety?
Keby sa to stalo dnes a ja by som ostal bezmocny co sa tyka moznosti uteku, tak qer taham a nedovolim mu zasunut zasobnik. Ak by to aj tak spravil asi by letel federal z hlavne. Ale mimo ciela (ak by sa to v tom strese dalo). Myslim ze to by bol pripad NO ako vysity, no dnes na slovensku clovek nikdy nevie...
Jack viem celkom presne kto to je a kde byva (staci si dat do orsr tu znacku a pozerat namestovsky okres), no nie som fanusik dodatocneho vybavovania. Okrem toho by sa to urcite skoncilo nestastim. Na druhej strane uz som ho opat par krat stretol a jeho sposob jazdenia je rovnaky. Ohrozuje kazdeho na ceste... No ako ho "stiahnut" z premavky bez rizika odvety?
Keby sa to stalo dnes a ja by som ostal bezmocny co sa tyka moznosti uteku, tak qer taham a nedovolim mu zasunut zasobnik. Ak by to aj tak spravil asi by letel federal z hlavne. Ale mimo ciela (ak by sa to v tom strese dalo). Myslim ze to by bol pripad NO ako vysity, no dnes na slovensku clovek nikdy nevie...
Fakt len korunovany debil moze vymyslet takyto zakon, kde si moze osoba na ktoru podavam TO opisat osobne udaje. U cloveka co si je toto vedomy(a DZP zvlast) potom miesto vcasneho podchytenia policajtami moze dojst az k strelbe cez postupne stupnovanie konfliktu.pripadne oznamenie mi moze akurat narobit problemy, lebo bude vediet kto som, kde byvam, atd...
Jednoducha myslienka - dam TO a budem riskovat ze hajzel ohrozi moju rodinu, alebo to nerisknem a smejd bude eskalovat konflikt az kym nedojde k poslednemu rieseniu?
Je vobec mozne nejakym sposobom podat oznamenie tak, aby sa dana osoba nedostala k osobnym udajom oznamovatela?
agger, ja by som to ďalej neriešil! Kdesi na tomto fóre bolo celkom nedávno napísané "zariadenia pre spracovanie obilia na múku, vlastnené Najvyššou Bytosťou, nevynikajú vysokou produktivitou práce, ale fungujú absolútne spoľahlivo". Takže občas na to pomysli. Ja som mal jeden blbý prípad, keď na pohľad banálna dopravná situácia situácia sa zásahom príbuzného druhej strany radikálne zmenila a náhle som bol v srabe, z ktorého sa vyhrabať ma stálo strašne veľa. Času, nervov, ... Ale prežil som a život šiel ďalej. Ten príbuzný, ako som sa dozvedel, bol maník, čo si mimoriadne zakladal na stykoch a kontaktoch ešte zo "starej éry" a kvantá ľudí mu boli zaviazané alebo závislé na tom, čo vedel. A on to vedel využívať! Ale mlyny o pár rôčkov domleli a tá moja "banálna situácia" sa zopakovala niekde inde, s iným obsadením a hlavne s úplne iným, nebanálnym výsledkom. Ten chlap je teraz zlomený starec a sťažka sa vlečie o paličke, keď chodí klásť kvety na hrob...
-
inspiring_boyd
neviem ci ta to potesi ale nie si sam komu sa niečo take stalo ...podobny pribeh koloval a mailom neviem uz ktory rok to bolo 2005-7 a v 2002 sa to stalo kamaratovi pri jazde centrom BA ... holt slovensko je uz asi take polemizovat o tom ci strielat alebo nie je tazke osobne neviem co by som spravil ale ak by to bolo v blizkosti mojej rodiny ... asi by som zoskratoval a tasil
a k tomu heslu pri strete bez zbrane ok mozno ten utek ale bit streleny zozadu tiez nieje dobra vyhliadka
ps klasicka reakcia zamestnancov obvodneho oddelenia (netvrdim ze nemal pravdu)
ak niekto napise ze som psicho ... asi ma pravdu ...aj ja sa niekedy cudujem ze to tie testy neodhalili
a k tomu heslu pri strete bez zbrane ok mozno ten utek ale bit streleny zozadu tiez nieje dobra vyhliadka
ps klasicka reakcia zamestnancov obvodneho oddelenia (netvrdim ze nemal pravdu)
ak niekto napise ze som psicho ... asi ma pravdu ...aj ja sa niekedy cudujem ze to tie testy neodhalili
-
elegant_kirch
Chalani klidek, zbrane sa tu v BA tasia uplne bezne.
No ale niekedy ti vytasena zbran moc nepomoze a este dostanes nakladacku-mordovacku ako hrom. Sam som bol svedkom kolizie dvoch aut pred do mnou na vonkajsiom kruhovom objezde v Senci. Dodavka a napuchnuty bavorak. Chlapik z Bavoraka isiel na ,,chudaka,, vodica dodavky pistolkou ze ho frajera zastreli. No ani nemrkol a lezal na zemi s rozjebanou hlavou od velkeho kluca na kolesa, ktorym mu vodic dodavky este asi tri-styri krat prastil s celej sily, zobral mu zbran a odisiel na dodavke prec. Myslel som ze jebko z bavoraka je mrtvy, ale nebol pozviechal sa mne pred autom a snazil sa ma zastavit, ze ci som videl co sa stalo a ze mu ten druhy zobral zbran. Povedal som mu ze si to zasluzil a ze este celkom dobre dopadol a odisiel som.
Druhy priklad len tak v rychlosti: na trhu v BA-Mileticova sa strhla bitka medzi ciganmi a bielymi. Jeden ciganisko vytiahol CZ50 spod opasku na jedneho nabuchaneho predavaca, s ktorym by to v bitke nevyhral a pistol mu pripadala ako dobry napad. Lenze chalanisko predavac cviceni za komancov v rusku u ruskych jednotiek ako paragan, sa naciahol po nu ako keby mu ponukal cigan cukriky, tymi velkymi rukami ju chmatol a vyrhol z ruky tomu neborakovi ciganskemu a prisusil mu s nou pazbou po cele, ale zo tri. Cigan uz v ten den nemusel ist na pivo, urcite sa mu krutila hlava este tyzden.
Takze nie vzdy to s pistolou mas vyhrate. Mozem iba potvrdit ze ani jednu bitku by som nechcel dostat, ani tu s klucom a ani tu s pazbou CZ50. Mimochodom chalanisko si ju nechal.
Druhy priklad len tak v rychlosti: na trhu v BA-Mileticova sa strhla bitka medzi ciganmi a bielymi. Jeden ciganisko vytiahol CZ50 spod opasku na jedneho nabuchaneho predavaca, s ktorym by to v bitke nevyhral a pistol mu pripadala ako dobry napad. Lenze chalanisko predavac cviceni za komancov v rusku u ruskych jednotiek ako paragan, sa naciahol po nu ako keby mu ponukal cigan cukriky, tymi velkymi rukami ju chmatol a vyrhol z ruky tomu neborakovi ciganskemu a prisusil mu s nou pazbou po cele, ale zo tri. Cigan uz v ten den nemusel ist na pivo, urcite sa mu krutila hlava este tyzden.
Takze nie vzdy to s pistolou mas vyhrate. Mozem iba potvrdit ze ani jednu bitku by som nechcel dostat, ani tu s klucom a ani tu s pazbou CZ50. Mimochodom chalanisko si ju nechal.
-
inspiring_thompson
Hej chlape, toho predavaca ruskeho paragana poznam. Predaval topanky, tenisky a slapky na trhu. Volali sme ho Tony a predaval tam aj so svojim ,,malym,, brachom Mirom. Obaja mali bicepsp ako ja stehno a do ich hrudnika by som sa zmestil trikrat.
O tej bitke som pocul, ze rozbili cigansku bandu co dlhsie kradla na mileticke a od tej bitky co dostala cela ich banda sa tam neukazali. Aj o tom ,,strelcovi,, som pocul co vytiahol pistol na Toniho, uz take veci urcite v zivote robit nebude. Ten pistolnik dostal najviac, rozbil ho totalne na sracky, ze ho sukmenovci museli nakladat bezvladneho do auta. No ale toto bolo velmi davno tusim niekedy v rokoch 93-94. Najlepsie bolo, ze nikto s okolostojacich nevolal policiu a ludia davali na javo na ktorej strane stoja.
O tej bitke som pocul, ze rozbili cigansku bandu co dlhsie kradla na mileticke a od tej bitky co dostala cela ich banda sa tam neukazali. Aj o tom ,,strelcovi,, som pocul co vytiahol pistol na Toniho, uz take veci urcite v zivote robit nebude. Ten pistolnik dostal najviac, rozbil ho totalne na sracky, ze ho sukmenovci museli nakladat bezvladneho do auta. No ale toto bolo velmi davno tusim niekedy v rokoch 93-94. Najlepsie bolo, ze nikto s okolostojacich nevolal policiu a ludia davali na javo na ktorej strane stoja.
-
elegant_kirch
Ano, niekedy okolo toho roku 94 to bolo. No ale tym som chcel napisat, ze nie vzdy ten co prvy drzi pistol ma vyhrate, aj voci neozbrojenemu, nieto este voci dobre nadrilovanemu strelcovi. No ale rozhodne tato Aggerom spomanuta prihoda dava svoje ponaucenie. Rozhodne tu v BA sa jazdi mimoriadne agresivne a netolerantne. Stale pocuvam, ze najvacsi sedlak na ceste je prave Bratislavcan. No nieco na tom bude, teda co sa aspon SPZtiek tyka. Tiez som videl ako velky cierny terenak BA znacka, dofrcal na hlavnu stanicu a z neho vystupil krpaty zlostny albanec a vrhol sa na starsieho vodica trolejbusu a zopar mu tam pred ludmi napraskal. Vyvreskoval nieco v tom zmysle ze ,,komu si to ukazoval ty ko...t,, z toho som usudil, ze asi mali niekde nejaky problemik na ceste a dotycny albanec si to s nim prisiel rucne vybavit na konecnu. Samozrejme mal tam svoju babu co sedela v tereniaku a este dvoch komplicov co davali pozor pri dverach do trolejbusu. Cize osobne, pretoze som vodic z profesie, zasadne neriesim veci tak ako Agger, myslim tu blokaciu, lebo viem ze na ceste je vela silnejsich a nervoznejsich vodicov-hlupakov a riadenie napriklad kamionu beriem ako relax a nechcem si to pokazit nejakym zakomplexovanym chudakom. Ale hlavne snazim sa bit za volantom za kazdych okolnosti pokojny, rozvazny a nenechat sa vyprovokovat cestnou aroganciou. Jazdim profesionalne po celej EU a mozem odprisahat, ze arogantne a bezohladne sa jazdi hlavne u nas a tak trosku este v cechach.