myslim si, ze sa mylis ty a nema s uplnu predstavu co je to leadershipJack napísal:A myslím si, že sa mýliš.
Obranu povedie exšéf hypermarketu
Nemaj strach Jack, podobnymi vecami sa uz nejaky ten rok profesne zaoberam, takze o tom nieco tusim... min 2 roky som stravil tym, ze sme rozpracovavali analyzu konkretneho ministerstva vratane vsetkych jeho PROciek a mal som moznost vidiet co vsetko je potrebne k tomu aby to mohlo fungovat a to pocnuc ministrom, cez tajomnikov, veduceho sluzobneho uradu, generalnych riaditelov sekcii, riaditelov odborov az po referentov... mam uz dnes vcelku slusnu predstavu o tom, co moze sposobit odborna nekompetentnost ministra a ako ju mozu jeho podriadeni zneuzit.
-
inspiring_kepler
Gewehr, Gewehr... Keď máš takú dobrú predstavu, naozaj ma prekvapuje tvoje presvedčenie o tom, že bez kompetentného ministra to nejde. Mal som možnosť vidieť to zvonku pekne zblízka a ÚOŠS si vyskúšať aj zvnútra a preto viem, že pri optimálnom nastavení (odborne zdatní riaditelia sekcií a odborov, respektíve iných organizačných zložiek) to ide aj s neschopným ministrom/riaditeľom/vedúcim. V tomto je jeden z veľkých rozdielov medzi verejnou správou a súkromným sektorom. Ale vo verejnej správe to platí aj naopak, že aj nesmierne odborne zdatný minister/riaditeľ/predstavený niektorej organizačnej zložky nemusí uspieť, ak sú nižšie poschodia pyramídy obsadené lemplami. Stretávame sa s tým dnes a denne, preto ma udivuje jednoznačnosť tvojich tvrdení. A preto s tebou (vo viacerých bodoch) nesúhlasím. Ale to sa už opakujem...
Vážený. Koho by ste vi dali za ministra? Každý sa stane odborníkom, kto je schopný a kto nie ten sa tiež dostane v pohode do politiky. Stačí byť len aktívny. A keď už sa bude veci rozumieť tak ho vymení nový neznaboh a tak dookola.
-
inspiring_boyd
Priateľu, Teba určite nie! Minister by mal byť prinajmenšom gramotný...ricinr napísal:Vážený. Koho by ste vi dali za ministra? Každý sa stane odborníkom, kto je schopný, a kto nie, ten sa tiež dostane v pohode do politiky. Stačí byť len aktívny. A keď už sa bude veci rozumieť, tak ho vymení nový neznaboh a tak dookola.