Bojovník zabil úderom päsťou Turka, dostal podmienku

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Gewehr: teraz neviem, či spochybnuješ moje riadky, alebo všeobecne konštatuješ stav na Slovensku.

Ja som naznačil, že funkcionári PZ v NR tlačili a pretlačili ich pohlad na vec vo vyšetrovaní. Nikoho tam nezaujímali svedkovia v prospech F.Vanča. Pre Políciu to bol vyhadzovač a tým pádom už mal nálepku závadovej osoby.
Mám osobné skúsenosti s porušovaním základných zásad trestného konania ako napr. zásad volného hodnotenia dôkazov a prezumpcie neviny. U Polície funkcionári tieto dve zásady hrubo porušujú a zasahujú do vecí.

Všetkým nám sú jasné podmienky konania v NO. A predsa ak ide o útok dvoch útočníkov, pričom jeden má ešte aj nôž- obranca koná celkom určite v NO. Turek bol vraj dokonca ešte väčší ako Fero. (Fero má výšku okolo 175cm)
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ja osobne si myslim ze tu podmienku dostal aj kvoli tym predchadzajucim deliktom i ked uz boli akoze zahladene.
Jednoducho tazko sa na niekoho hladi ze robil vsetko iba v sebeobrane ked uz mal predtym trest za nasilny TC. Je pravda ze pri takychto K1 typkoch rozhoduje jedna rana pastou medzi zivotom a smrtou a regulacia primeranosti NO je velmi tazka. Ale nasa legislativa je nastavena smerom k zhovievavosti k pachatelovi trestneho cinu i ked sa jedna o sebeobrannu akciu voci takemuto pachatelovi.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

ako narovinu, ziadne neviniatko to neni, majetkova TC, ublizenie na zdravi, potom smrt protivnika... neviem, nekomentujem a vyjadrenia typu "keby mal peniaze tak mu uznaju NO" povazujem za zcestne (a to som sa velmi slusne vyjadril)
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

vieš Gewehr: tým vyjadrením o peniazoch som narážal na konkrétne prípady, o ktorých viem, že boli posúdené podla iných kritérií a to napriek priťažujúcim okolnostiam.

Preto je pani spravodlivosť slepá... :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"