Izraelská bojová strelba

Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Príspevky: 522
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

Scar az sa to zle cita, ze niektori policajti nemaju vztah ku zbraniam a ani nevedia strielat ved zbran je v podstate jeden z ich dolezitych pracovnych nastrojov ktory by mali vediet perfektne ovladat.Jasne, ze tu nemame situaciu ako v Harleme, ale co ak bude musiet taky policajt pouzit zbran v ulici co bude kricat ludia nabok a nehybte sa lebo ja neviem dobre strielat ?
Problem je aj v tom, ze velka cast ludi isla ku policii nie z nejakeho osobneho presvedcenia v zmysle " POMAHAT A CHRANIT " ale z vypocitavosti tolko a tolko si odsluzim a padam do dochodku, dako sa tu premotam, pravidelna vyplata,ziadne postihy ak nenastrielam alebo nesplnim limity previerok a niekto si pracou v PZ dviha svoje posramotene ego aj taki su.......
Niekedy mam pocit, ze svoju pracu naozaj beru vazne so vsetkym co k tomu patri teda aj tie strelby, fyzicka priprava, taktika atd.atd len par ludi typu Tango a zopar nas strelcov civilistov co na sebe makame za vlastne prachy a sme na strelnici ovela, ovela castejsie ako vacsina policajtov.
Používateľov profilový obrázok
733thunder
prispievateľ
Príspevky: 228
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa 733thunder »

john.hawk,zahod vylozky a nerob hanbu PČR.
polucias
častý prispievateľ
Príspevky: 612
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa polucias »

tango napísal:polucias
tento vstup je tak ci tak takticky prevedeny zle, nebudem vysvetlovat preco....nedovolim si sem davat nase postupy. strielanie je jedna vec....taktika je nieco ine....k tomu ti nic nepoviem
pre neprofesionala je to pohoda? odvazim sa povedat ze nie, to by potom mohol robit kazdy koho stretnem na ulici, dam mu objekt, schodiska, zopar bytov par ludi dokopy a robte....my by sme robili pachosov....nechci vediet ako by to dopadlo....nerozpravaj o neakych veciach o ktorych vies len zrnko... toto je tak obsirna tematika o ktorej sa asi naviac speciali bavia....niekedy je to gro roboty.

k tomu len tolko ze radsej budem robit nieco funkcne ako je stand.strel.priprava ci ICS.

zdokonalujes stale aj strelecke schopnosti, hlavne co sa tyka manipulacie so zbranou, dalej je to kopec inych veci a az potom rozhodovaci proces, spomeniem len napr. jednu z nich a to schopnost periferne sledovat okolie, na co ti bude rozhodovaci proces ked mas v strese tunelove videnie, pokial sa budes mat o com rozhodovat ked nieco najdes budes plny olova.
a niesom kapo, taketo vstupovacky dnes robi kde kdo airosftaci vo velkom atd. a tiez ked s neakym kecam a on to tiez trenuje nepozera na to na videach ako ty tak pocuva a nerobi zomna kapa.
no ty si už len vzorka bežného pachoša, 8)
taký žoldák zákerný jedine,
dalšia ukážka trochu predpojatého podceňovania, nehovorím že by sme Vás tam rozdrtili, ale aj my si robíme takéto zákerné schovávačky takže uplne blbý nie sme v týchto veciach aj ked to nie je naša špecialita, ty tu totiž dávaš stále do placu týmovu hru a to my väčšinou nerobíme, a ani neviem o tom že by som to niekoho učil alebo poučoval o tom, že mi tot ak hádžeš do tváre stále.
myslíš ši že nemám šajnu o nijakom postupe ZJ ale to sa mýliš, vaša taktika vstupov nie je až taká tajná,
ale ja nemám žiadnu skupinu s ktorou by som to nacvičoval, pripravujem sa skôr na to že budem uplne sám ustupovať presile,
keby si radšej to rozviedol,,,,keby sa ti chcelo
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

hodiť do priestoru či miestnosti zásahovú výbušku a potom na niekoho naskákať je niečo iné ako postupne prepátravať neznámy objekt.

Sú to dve rozdielne veci.
Pri prepátravaní nejde vôbec o čas. (aspon u Polície nie :) )

to len tak na margo schovávačiek v budove.

Ale už budem končiť, aby sa tu nezopakovala debata z témy "Snipers" :wink:
Používateľov profilový obrázok
jpeky
prispievateľ
Príspevky: 120
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa jpeky »

doteraz som sa nechcel k teme zapajat ale po vzhliadnuti tohto videa mi neda. mozete mi vysvetlit bezpecne zaobchadzanie so zbranou na tomto videu? strielam sportovo od svojich 14 rokov ( LM 60, ŠPi 30+30) a najnovsie chcem skusit IPSC a IDPA ale keby som sa otocil takto z nabitou zbranou na chlapa a zacal ho kopat tak ma trener zabije na mieste.
A mimochodom mi tam chyba ta cudesna kontrola zbrane, ktoru doteraz neviem pochopit a to som si to skusal aj na sucho aj na strelnici.

http://www.youtube.com/watch?v=9CaOJIjS ... re=channel
polucias
častý prispievateľ
Príspevky: 612
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa polucias »

FúHA, to si hodil dobrú otázku, na 30tich stranách sa tu o tom hádame,
bezpečnosť? aj za to ma tu vozili ale nejdem to tu rozvádzať znova, ak si robil športovú streľbu, a ani si ešte neskúšal IPSC IDPA bude to španielska dedina pre teba, bojove použitie zbrane, skus prebrúzdať témy, ked to začnem vysvetlovať znova, znova mi to každý zhodí lebo to málokto skúsil poriadne trenovať aby objavil tú funkčnosť.
http://www.aegisteam.cz/index.php?main=testy&id=76
popredná česká výcvikovka to všetko popísala tu,
ale predpokladám že ani to nebude mať váhu lebo všetci sme uplne nesvojprávny že toto trenujeme, doporučujem ti tan článok, dá ti celkom dobrý obraz o tom čo to je
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"