Na východe rastú múry ako huby po daždi.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

poprosím o zjednotenie tém. tieto múry a nemenovaná minorita sú rozoberané vo viacerých topikov. ď.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

je to samostatna udalost,ma samostanu temu
inspiring_golick

Príspevok od používateľa inspiring_golick »

Paci sa mi, ze samospravy uz objavili problem a snazia sa urobit aspon nudzove opatrenia na ochranu obcanov. Predsa len su blizsie k ludom.

Obcanovi, ktoreho zivot, zdravia a majetok je denne v ohrozeni asi nestaci ponuka nasej premierky na dialog.

Ale z druhej strany... Tento tyzden som sa rozpraval s ciganom/romom a povedal mi aky ma problem zamestnat sa. Po telefone si dohodne robotu, ked sa dostavi tak ho nikto nezoberie...za robotnika. A sam som musel priznat, ze ani ja by som ho nezamestnal... a nie je to rasove... ale nie som socialny podnik, ako podnikatel musim predchadzat problemom a nie ich riskovat. A v tomto smere predsudky mam...

Musime im zabezpecit pracu, jednoduchu manualnu... v ramci ich mentalnych moznosti (neurazam, vysvetlil mi to ten cigan), 8 hodin denne... aby nemali cas robit zle

A na druhej strane samozrejme jasnu hranicu... farmarsky zakon.
Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

brano p -nema kto cistit lesy, komunikacie, riecistia stat by im dal roboty do posratia, ale asi maju v p..ci to riesit jednoduchsie je zapchat im huby dakymi davkami skus sa cigana opytat kolko si predstavuju hodinovy zarobok.U nas by chceli na hodinu ako kvantovy fyzici /vlastna skusenost/
Zamestnaj ich v stavebnictve tak za mesiac Ti rozkradnu vsetko naradie a este do oci budu klamat ze to oni nie.
Nasa firma zamestnavala postupne 4 rodiny ciganov v oblasti sluzieb mali robotu zaplatenu ako ostatni zamestnanci, žiadna diskriminacia pritom polovica z tych ciganov sa mi nevedela podpisat na vyplatnu listinu.
A ked clovek v jednom kuse nad nimi nestal tak bolo po robote posadali si ako muchy a bolo vybavene, ked si ich hladal na prevadzke a nenasiel tak na druhy den sama vyhovorka.Jedine co vedeli tak poratat vyplatu presne do haliera.
V zivote uz ciganov nezamestname ani bohovi mal som ich na starosti spolu s kopou dalsich zamestnancov a jedine s nimi bol v jednom kuse problem.
inspiring_golick

Príspevok od používateľa inspiring_golick »

To nebola obhajoba neprisposobivych... sukromne firmy nemozu riesit socialnu politiku statu. Na to sme tu mohli mat socialne podniky.

Lenze to, ze nema kto cistit lesy, komunikacie atd. sa tyka vsetkych nezamestnanych, ani im to stat nedal robit. Podla ustavy ma obcan pravo na pracu, nie podporu. Takze akekolvek peniaze bez prace su zvratenost.

Moj politicky nekorektny nazor je, ze ti co sa vedia prisposobit, co nie je nic ine, iba dodrziavania zakonov tejto spolocnosti, tak nemozu byt akokolvek separovani...
Ale ti co sa chovaju ako zvierata musia do rezervacie... a s nimi samozrejme kazdy kto nedodrziava pravidla (zakony). Preco rozlisovat podla rasy...

Desatrocia sa to neriesilo. Teraz uz neexistuje dobre,pre vsetky strany prijatelne riesenie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"