nastrelenie optiky
Podla mna laser je tak pre profikov co nastreluju dva krat za den. Posledne som nastreloval jedneho Sauera kupeneho u jedneho nemenovaneho obchodnika v Nitre. Zbran bola nastrelena laserom a chlapik netrafil pistolovy terc na 25m.
Ja podlozim zbran vreckom s piesku v predu aj v zadu (nenastrelujem na Harrisoch).
Na 100m nastrelujem na bod velkosti podla optiky. Na svoju optiku 12-42x56 pouzivam 7.5mm. Cez hlaven zhruba nastavim puskohlad. Prvu ranu dokorigujem a dam este 3 rany pre potvrdenie.
Pri montazi noveho puskohladu strielam este na zvislu ciaru. Prva rana dole a potom pretocim zvislu korekciu na max. a dam druhu ranu. Ak je puskohlad dobre namontovany musia zostat na ciare obe rany. Uz som videl par ludi co im na 700m nesedela korekcia vetra.
Ja podlozim zbran vreckom s piesku v predu aj v zadu (nenastrelujem na Harrisoch).
Na 100m nastrelujem na bod velkosti podla optiky. Na svoju optiku 12-42x56 pouzivam 7.5mm. Cez hlaven zhruba nastavim puskohlad. Prvu ranu dokorigujem a dam este 3 rany pre potvrdenie.
Pri montazi noveho puskohladu strielam este na zvislu ciaru. Prva rana dole a potom pretocim zvislu korekciu na max. a dam druhu ranu. Ak je puskohlad dobre namontovany musia zostat na ciare obe rany. Uz som videl par ludi co im na 700m nesedela korekcia vetra.
-
inspiring_wescoff
-
inspiring_boyd
-
inspiring_robinson
...najčastejšie používam na nastrelenie papier veľkosti A4 v strede ktorého je čierne + veľkosti 5 cm a hrúbky 0,5 cm - dobre sa nato umiestňuje zámerná osnova; ak je k dispozícii tak cez nastrelovací stojan ale nie totálne zafixovaný (ak nie je stojan tak aj kopa diek a spacák poslúžia, len to treba vedieť) zosúladím puškohľad s pohľadom cez hlaveň s umiestnením + do stredu hlavne (treba nato trochu cvik však viete); kontrolne vystrelím a doladím tak, aby bol nástrel 1 cm nad stredom kríža, neklikám naslepo; potom mi to lieta u 243 i u 300 na 200m prakticky presne na bod námeru; na 100m potom dám nejakú tú kontrolnú ranu (s nástrelom +4 nad stredom), ovšem pri optike 6x je tu subjektívna chyba aj dobrého strelca vyššia ako pri strelbe na 50m
samozrejme pri variabile nastrelujem pri veľkom zväčšení a na 100 m nie je problém kríž udržať aspoň tak dobre ako pri 6x zväčšení na 50m...
samozrejme pri variabile nastrelujem pri veľkom zväčšení a na 100 m nie je problém kríž udržať aspoň tak dobre ako pri 6x zväčšení na 50m...